Mehika
Pozdravljeni!
Naša družina pa namerava med jesenskimi počitnicami letovati in vmes izvesti tudi kak izlet v Mehiki na Playa del Carmen. Če je kdo od bralcev že tam bil bom zelo hvaležna, če mi napiše kako je tam, kake so cene, kako je urejeno, ipd.
ker gremo ponavadi tudi na kak izlet si malo ogledat okolico me tudi zanima kako daleč je od tam do Chichen Ize in Uxmala, a je to sploh možno v enem dnevu pogledat?
Vesela bom tudi namigov glede komarjev, cepljenja in drugih kulturnih nagnjenj mehičanov.
V naprej hvala
Komarji v Playi običajno so, ne prenašajo pa bolezni. Oktober je sicer čas hurikanov, a upajte, da bodo letos mehiško obalo izpustili. mehičani so izredno prijazni, zlasti če znaš špansko, si z domačini res lahko veliko pomagaš. Najbližji arheološki ogled je Tulum, ki pa po velikosti ni primeljiv s Chicen Itzo. V Chichen se da sicer priti tudi z busom, a mislim, da se za družino že splača rentati avto. Pa pojdite tako, da si ogledate še Kobo, jame Balamnache in kakšno cenoto in potem prespite eno noč v Pisti. Uxmal zahteva pa še dodaten dan. Iz Playe je luštno narediti tudi izlet na Cosumel (sploh če ste ljubitelji koralnih grebenov). Kako je tam? Hm, meni v Mehiki vedno super (sem pa vanjo malo zaljubljena). Za cene pa malo pobrskaj po internetu in upoštevaj, da je organizacija v lastni režiji vedno nekoliko cenejša.
hej, nina4
jaz grem prav tako konec oktobra na potovanje po mehiki. mi lahko poveš, kakšno turo si ti izvedla? jaz letim v cancun in imam tri tedne časa, da pridem do mexico citija in si seveda na tej poti ogledam čim več…
kaj mi priporočaš poleg cancun-chichen itza-merida-palenque-san cristobal-oaxaca-mexico city… v cancunu se ne mislim zadrževati, je samo odskočna deska, tam bom preživela samo eno ali maxi dve nočitvi, odvisno od avtobusne povezave v merido…
koliko te je prišel budget?
Forum je zaprt za komentiranje.