Najdi forum

Pozdravljeni!
S fantom se 1.10 za tri tedene odpravljama v Mehiko. Letalo naju pelje do Cancuna, kjer nameravama ostati dva dni. Potem bi si rada ogledala cim vec, kar se v dveh tednih sploh da, saj zadnji teden nameravama polezavati na soncu!
Imava pa drug problem; kljub temu, da ze vse kraje znama na pamet, ker tako buljima v zemljevid, me zanima, kako dalec lahko v dveh tednih sploh pridema in kaj vse se da ogledati?
Pozna kdo kaksen neturistični del v blizini Cancuna, kjer bi lahko zadnji teden lenarila? Sama sem imela v mislih Islo Moheres ali Cozumel? Kako je sploh s transferji do teh dveh otokov in koliko stanejo?
Aja, 200.000 sit/osebo nameravama imeti s seboj?
Prosila bi, ce mi kdo pove, ce je to dovolj za vse oglede, spanja (ne v studentskih domovih, ampak v srednje dragih sobah, s seboj nameravama imeti tudi sotor), hrano…?
Hvala ze vnaprej!
Upam, da nama bo kdo pomagal, ker je to najino prvo popotovanje!

V 2 tednih si lahko ogledata polotok Yukatan (Merido, Chichen-Itzo, Tulum,…), Palenque in San Cristobal, priporočam vama tudi kakšen izlet v pragozd (mi smo šli s turistično agencijo iz Palenq v Lakandonski pragozd (Selva Lacandona), en indijanec nas je za par ur peljal po pragozdu, pogledat smo šli še ruševine mest Yaxchilan in Bonampak na meji z Gvatemalo…). Drugače pa hvalijo tudi Lagos de Montebello, ampak do tja nismo prišli.
Isla Mujeres definitivno ni neturistična, saj se tam v bistvu znajdejo vsi turisti, ki jim je Cancun za poležavanje predrag. Je pa vseeno lepo, lahko si sposodita motorček in se peljeta okoli otoka, se gresta potapljat, pa še zvečer se dogaja. Drugače tudi Tulum, ki pa je tudi turističen… Ladjica do Isle Mujeres vozi na otok parkrat na dan, prevoz pa je, če se prav spomnim, okoli 1 dolarja.
200.000 je po mojem čisto dovolj.
Če rabita LP Belize, Guatemala&Yucatan, vama ga lahko posodim.

ola.

Mogoče vama znese pogledat še Oaxaco. Lepo mesto, nad katerim ste nahaja Monte Alban (če se ne motim), prav tako ruševine, vendar nekih lokalnih indijancev. Tri ure vožnje v eno smer, torej enodnevni izlet pa je lahko tudi do slapov Hierve el Agua, ki so nekaka postojnska jama na prostem s kapniki, lagunami kjer se lahko kopaš…

Lp Andrej

Najlepsa hvala za tako izvirne informacije!
Vprasala bi se te samo, ce je poleg hepatitisa B, potrebno se kaksno drugo ceplenje ali karkoli ze pac!
Viza najverjetneje tudi ni potrebna, ne?
Glede LP; kupila sma si LP Mexico, ki opisuje celotno Mehiko, saj pri nas LP Yucatana ni bilo za dobit!
Zelo lepo bi prosila, ce nama ga lahko posodis, ali pa vsaj poves kje se ga da pri nas kupit!
Hvala se enkrat

Super!
Upam le, da ni v tem casu kaksno dezevno obdobje!
Jaz mislim, da nam bi moglo znest, saj ne mislima bit locirana le na enem mestu!
Nisi napisal od kod tri ure (najverjetneje iz Cancuna, ne?
Hvala, ce se bos pa se domoslil cesar, kar bi bilo zanimivo videt, pa se priporocama!

Se strinjam s tistim, kar ti je napisala Zarja. Je vse dokaj blizu in vredno ogleda.
Priporočam pa ti, da se čimbolj izogneš Cancunu, ker je drag kot strela. Nasproti Cancuna imaš Islo Mujeres, ki je zakon – pravijo mu kao hipijski Cancun. Je bolj poceni, ozračje bolj sproščeno kot v Cancunu, prevladuje mladina z vseh koncev sveta. Plaže so super. Otok je drugače zelo majhen in ga obdelaš v dveh urah brez problema. Tam imaš en hostel, ki pa niti ni tako ugoden. Midva sva bila v Posada Suemi, 180 p/noč.

200.000 sit/osebo za dva tedna bi bilo po moje več kot dovolj. Midva sva v 4 tednih potepanja od Mexico Citya do Cancuna porabila cca 130.000 sit/osebo (pa računaj, da je tu vključenih ful kilometrov z avtobusi, nočitve, hrana, itd.).

Srečno.

Z zeno sva bila na polotoku Yucatan 16 dni za porocno potovanje. Z rent-a-car ( priblizno 40$ na dan stane ) sva jo prevozila po dolgem in pocez v 1 tednu.
Priporocam sledece oglede :
– **Uxmal
– **Chicken Itza
– **Merida
– Valladolid
– Yaxcopil hazienda
– Labna
– Kabah
– Sayil
– **Tulum
– **Coba
– Tikul

** je ogled skoraj nujen.

Drugace pa si lahko te destinacije ogledate tudi tukaj na tem portalu saj so moje slike iz potovanja po mehiki ( Yucatanskem polotoku ).Mislim da je bolje da se iz Cancuna premakneta kar takoj in ne zapravite 2 dni.Cancun je res samo veliko in umazano mesto, edino mesto kjer sem nasel McDonals in BurgerKing. Ce zelite vec miru vam priporocam da se spuscate nizje od Playa del Carmen ( tukaj sva bila midva, tudi tukaj je precej turisticno ) proti Tulum-u. Z sotorom si ne bosta kaj dosti pomagala, drugace pa so nastanitve kar poceni. Pazite da pijete samo ustekleniceno vodo, moji zeni je bilo celo slabo ( trebusnje motnje ) ker sva jedla solato, ki je bila seveda oprana z tekoco vodo. Nic hujsega pa vendar ce malo popazis ni nic narobe.
Drugace pa sem jaz vse informacije crpal iz Lonely Planet Mexico in bile so tocne, celo cene restavracij so bile pravilne.
Ce se boste slucajno prevazali z lastnim prevozom pazite na TOPAS ( ovire na cesti ) saj so to velikokrat kar opeke sredi ceste in ce ne boste dovolj pazljivi boste lahko nato klicali samo se avtovleko !!!!!

Yukatan je sicer lep ampak zelo drag v primerjavi z ostalo mehiko. V treh tednih se lahko podata tudi na drugo pacifiško obalo – Potro Escondido – očitno cenejši. Tu je eno od 10 najbolj znanih svetovnih “surfišč”. Ful folka srfa, valovi so nori še bolj pa so nori snočni zahodi. Meni je blo ful všeč. Midva sva bla letos julij – avgust, 4 tedene od Mexico citija do Cancuna. Cancun je res ful drag pa nič posebnega ni. Mogoče je pač za vider hotelirsko zono, kjer so naredili nasad hotelov, restavracija za bolj premožne turiste.

Sicer pa sva midva in še veliko drugih pristala v Tulumu v cabanah Zazil kin. Tu pa je lepo. Stran od vrveža, sveče (ni elektrike), kopalke, kokosi in morje, bel pesek, ki sploh ne peče, božansko morje. To je cca 300 m stran od ruševin v Tulumu. Morje pa je pravo. Paziti moraš, da imaš cement na tleh, pa vredu streho, lahko izbiraš in spiš v mreži ali pa na postlji obdani z mrežo za komarje. Nekater imajo tudi WC notri. Cene so tudi temu primerne. Midva sva spla v eni dokaj vredu, brez vWC-ja (pač kot v kampu) za 260 Pesosov. Samo je blo pa prava paša za možgane, res. A pa ne ležati direktno pod kokosi, da vam nepadejo na glavo, ker kar padajo dolj – raje malo bolj stran od debla 🙂

Nujno vzamita kaj za proti komarjem – za vaju. OFF je zakon. Midva sva, ko nam je zmanjkal kupila doli autan, pa ne vem al so že komarji navajeni nanj, ampak so naju kar veselo začeli pikati 🙂 pa še fulllll smrdi v primerjavi z OFF-om (ki pa je doli kar drag).

Pri spanju na prostem ali v bivališčih “slabe kvalitete” se je poleg komarjev mogoče še bolj potrebno paziti ugrizov zajedalcev (stenic) rodov Triatoma in Rhodnius, ki prenašajo bolezen “Chagas’ Diesase”. Stenica se pride prehranjevati s krvjo ponoči. Bolezen je lahko zelo nevarna in v poznem stadiju zelo težko ozdravljiva, saj ni učinkovitega zdravila. Zaradi nje naj bi umrl tudi Charles Darwin.

Več o bolezni:
http://www.uta.edu/chagas/
http://www.cdc.gov/travel/diseases/chagas.htm

Slika stenice:
http://www.cdc.gov/ncidod/EID/vol9no1/02-0217-G3.htm

Adijo!

Niti odpret nocem zeljenih strani, da mi ne bo do vsega minlo!
Ce se cesa bojim, so to razni zuzki, paraziti ipd.

Obstaja kaksna zascita proti temu?
Saj nisva mislila spat v najbolj pocenih hotelih, tam za 20$ sem vidla kar solidne sobe v hotelih s tremi zvezdicami!
Samo bog ve, koliko je to primerljivo z naso kategorizacijo!

Joj, upam da bo vse ok!
Sicer nisem fina, ampak kje bom spala pa mi tudi ni vseeno!
Mislila sma si rezervirat en hotelcek za prvi dan, da ob 19 uri, ko prispema ne rabima se tega iskat!
Mislis da bi bilo bolje, da to naredima na licu mesta, ko boma videla sobo?

Kaj se te zuzke da videti s prostim ocesom?

Fuj, zdaj sem pogledala sliko…

Hvala na informacijah!
A mogoce ves koliko je km iz Cancuna do pacifiske obale?

Poglej v LP maš vse kilometraže napisane!!!

Tukaj je nekaj razdalj :

http://mexicochannel.net/cgi-bin/distance.pl

Drugace pa je to priblizno 2000 km.

Nekaj časa me ni bilo, če pa še rabiš LP Yucatan, me lahko pokličeš na 041 386 145.

Oj, jaz ti napišem najine razdalje v cca kontra smeri. Zraven je še cena v pesih in razred busa.

MC – Oaxaca: 470 km, 222 p, 1st class;
Oaxaca – Pochutla: 245 km, 183 p, 1st class;
Pochutla – San Cristobal: 590 km, 261 p, 1st class;
San Cristobal – Palenque: 190 km, 80 p, 1st class;
Palenque – Merida: 545 km, 240 p, 1st class;
Merida – Playa del Carmen: 385 km, 196 p, Super Ex;
Playa del Carmen – Cancun: 68 km, 32 p, 1st class.

To znese 2.493 km in 1.214 p/osebo.

hola! se neki od mene.. pred kratkim sem prisel iz mehike in je blo super (+gvatemala, belize). tko kot so ti vsi rekli-izogni se cancuna, tud playe del carmen. isla mujeres je kar ok,ceprav sem pricakoval vec (ker vsi pravjo da je must see). do tam prides z ladjo iz cancuna za 35 pesosov, voznja traja 20 minut. na otocku si je fajn rentat kaksn motorcek al pa golf cart pa si najt kaksn mal mirnejsi plac za kopat.. ceprav jih ni lih na pretek, ker je dost ze hotelov pa zasebnih plaz ipd. okolica tuluma je super- kot je ze nekdo napisal- cabane brez elektrike, direkt na plazi, folka skor nobenga, morje ok. pa tud sam tulum je ful lep,sam pejta zgodaj zjutraj al pa popoldne preden zaprejo, ker drgac je too much ljudi tam.
mi smo bli 6 tednov vse skup in sem zapravil 270.000 sit. tko da 200.000 bosta mela dost za 3 tedne.. sicer smo mi spal v najcenejsih zadevah (ki sploh niso slabe).
v 2 tednih si komot ogledata san cristobal in okolico pa palenque.. ce bosta sla do pacifika (1 nocna voznja z busom), vama priporocam zipolite in pa mazunte. fajn placa,posebej mazunte mi je bil vsec, manj surferjev kot v portu escondidu. so pa tam valovi, tko da ne mores lih plavat- se pa meces v valove kar je pa tud super:)

Joj, kak ste vsi fajni!
Njaprej je slabo kazalo z informacijami, zdaj pa jih imava ze prek zadosti!
Ta forum je the best!

Ce samo pomislim, da sva hotela prezivati prvotnih par dni v Cancunu, pa se tisti zadnji teden ko sva mislila malo lenarit!

Hvala vam stokrat!

Scuffydog in mmateja hvala za tako obsirne informacije!
Najverjetneje bova sla kar do Tuluma, pa v Belize, ce ne bo tezav z vizo,
potem pa do Pacifika in gor do Palenque, Chicen Itze, Merida, pa opet v Cancun!

Pisite se mi!
Upam le, da res ne bo kakih stenic, ki bi mi zagrenile dopust!

LP

oj se enkrat!

u ja.. belize je zmaga.. ful fajn drzavca, cist drugac kot v mehiki, sami crnci.. ful fajn res. cist karibski filing 🙂 nujno morta na otoke (mi smo bli na caye caulker), ker je res super.. plaze sicer niso lih za kopat (tko kot na mehiski obali), je pa snorklanje z morskimi psi fenomenalno.. kolegi so se pa se potaplal in so rekl, da je blo res nepozabno (tam je drugi najvecji koralni greben na svetu). ce bosta sla na caye caulker, morta it na jastoga v wish willy – pac ena mal drgacna gostilna, kot smo navajeni:) vize ni problem dobit, ene 44 evrov je stala pa 37.5 belizejskih dolarjev (3750sit) si morta prsparat za izhod iz drzave, ker smo bli mi mal preseneceni ko smo moral to placat-hvala bogu lahko placas tud z ameriskimi dolarji.
hja, ce noces stenic, bosta morala pa mal vec placat:) mislm, mi nismo mel nobenih domacih zivali(ok, kaksn legvan je bil kje pa kak scurkec-sam ni pene – dokler ni pajkov pa skorpijonov, se da prezivet:)), je pa manjsa verjetnost da naletis na kaj takega, ce spis v mal drazjih zadevah (vsaj tko si razlagam:)

Hola! A je ze kdo bil v Puertu Escondidu? Pri Tomotu in Aljotu?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close