mehika
Pred latališko stavbo v mexico city stoji pred vhodom kup taxistov, ki so ti na razpolago. Karto za taxi pa moraš kupit še v stavbi, pred izhodom na levo, in sicer se kupi karta za cono v katero pač greš. Sicer so te karte precej drage, taxsisti pa zanesljivi. Alternativa taxiju ti je lahko podzemna, ki je v bližni letališča. Ta je za razliko od taxijev precej cenejša možnost. Če prideš tja še podnevi se ti bolj splača na podzemno it.
Sem glih iz Mehike, tko da ti lahko dam sveže podatke. Za letališki taxi do centra boš odštel 150-200 pesov, lahko tudi več, če se pustiš nategniti 🙂 Priporočam pa, tako kot Tamchi, da vzameš metro do zocala, ki stane nič več kot 2 pesa (40 sit). Sploh za potovanja po MC priporočam metro, v drugih mestih pa so taxiji povsem varni. Sicer so dražji od busov in collectivov, ampak ko si prvič v mestu, ti prihranijo živce in čas 🙂
LP
Glede metroja pa tole. Ce imas manjsi nahrbtnik, ga nosi spredaj, nobenega denarja po zepih, pa tudi torbico za okoli pasa imej pod hlacami. Kar pa nic ne pomeni, ker so me hotli okradit tudi tako, da mi je odpel zadrgo na hlacah, ker sem imel torbico spodaj. Velika predrznost ampak ocitno jim tudi to uspeva. Ce se okoli tebe negnete sumljivo veliko ljudi, potem se primi za denarnico. Postaja Hidalgo prav slovi po tem.
LP
Cao Darin!
Takole smo zastavili našo turo: MC – Zihuatanejo & Ixtapa – Puerto Escondido – Oaxaca – San Cristobal – Merida – Isla Mujeres – Tulum – Puebla – Uruapan – Patzuaro – MC.
Okakšnem skoku v Gvatemalo lahko samo sanjaš, Slovenci smo namreč na neki črni listi in nas ne spustijo noter, tudi če plačaš … Srečali smo par Slovencev, ki so se morali obrniti na meji, tako da sploh nismo poskušali.
Posevej priporočam: izlet na Isla Ixtapa na pacifiški obali; San Cristobal z izleti: indijanske vasice, kanjon del Sumidero (*); Isla Mujeres; Tulum (bivanje v cabanah *); jahanje na vulkan Paricutin blizu Uruapana.
Piramid se boš verjetno nasitil tako kot mi. Najlepše so mi bile v Teotichuacanu, Chicen Itzi, Uxmalu in Tulumu. Če to vidiš je čezinčez dovolj.
Neprijetnosti: komarji in ščurki so še posebej nadležni v Tulumu (priporočam mrežo proti insektom+repelent), drugje jih nismo zaznali (vsaj ne v omembe vrednih količinah); če boš potoval s punco, ji bo najbrž nelagodno ob pogledih, trobljenju, dvorjenju in ogovarjanju Mehičanov, ki se bodo naslajali nad njeno eksotičnostjo; zamujanje avtobusov 2. razreda.
Posebnih nevarnosti, da te okradejo, ni, moraš pa se držati previdnostnih ukrepov, ki so napisani v Lonelyu.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.