Najdi forum

Zdravo

V Juliju se odpravljam v Mehiko. Zanima me kakšno je vreme, cene, kaj se splača ogledati in še kaj.

LP Gregor

Obvezno moraš v chiapas in v san cristobal de las casas.

tam je vsako jutro ob 9.00 na glavnem trgu zocalu ena indijanka imenovana mercedez, ki vodi manjše skupine ljudi v indijanske vasice. obvezno jo poisci in idi z njo za en dan na izlet, ker se res splaca…Mercedez spoznas po veliki pisani mareli s katero se sprehaja po trgu in caka na popotnik in turiste…

Baranca del cobre na severu Mehike bi bil tudi en primeren cilj. Mestece Creel je izhodišče za raziskovanje kanjona. Na področju živi zanimivo ljudstvo Tarahumara.

O kakšnih kitih ob Baji in o koloniji metuljev monarhov v Anguangueu pa sploh ne razmišljaj, ker jih julija ne boš videl. Za to je treba v Mehiko pozimi.

Ker, vsaj če boš prvič v Mehiki, ne gre brez majevskih piramid na sicer industrijsko turističnem Yucatanu, predlagam da si urediš povratno vozovnico tako, da letiš nekam na sever Mehike, vračaš pa se z Yucatana ali obratno. Tako lahko pridobiš cel teden.

brez zamere, sam bi si pa lahko najprej mal lonely planet odprl al pa kej podobnega. a je tok težko? se mi zdi ful ignorantsko od tebe. tut jz grem julija v mehiko, pa sem se SAM pozanimal za večino detajlov.

če ti ni pretežko si oglej
http://users.kiss.si/~k4fe1293/

oj.
jaz sem sel lani julija in sem bil tam sest tednov. letel sem v Ciudad in sel v notranjost, pa na pacifisko obalo, ki je ne smes zamudit ter Yucatan.
poleti se splača ker je toplo. ena kolegica je sla isto pot letos pozimi in je rekla da ji je blo ful mraz. ce te kaj vec zanima pa pisi. lp LICO

Meni se zdi, da bi bilo poleti kar malo prevroče. Bil sem januarja in februarja in na Yucatanu je bilo vse prej kot hladno. V Creelu, ki leži nad 1000 m višine, je pa zjutraj res bilo malo ledu.

KOKR KOMU PASE.
JST NIMAM NIC PROTI BLUZENJU PRI 35 STOPINJAH. NO SAM S KLIMAMI NA BUSIH MAL PRETIRAVAJO.

Ja, prav imaš, kakor komu paše… Meni bolj ustrezajo temperature pod 30°C, zato sem hotel človeka obvarovati pred kakšno sončarico. Drugače je bilo pa v februarju prav primerno za kakšno morsko osvežitev.
Klima na avtobusu ima ponavadi med 17 in 19°C. Voznik pač miga in ga ne zebe. Potniki naj pa poskrbijo zase.

saj ne pravim, da se pozimi ne splača it. hočem sam rečt, da tud poleti ni slabo.

Saj jaz tudi ne pravim, da se poleti ne splača iti.
Samo hotel sem povedati, da je huda vročina lahko prav tako (ali še bolj) nadležna, kot hud mraz.
Sem očitno bolj toplokrvno bitje z večjim izkoristkom notranjega izgorevanja in mi zato bolj ustreza malo zmernejše ali celo hladnejše podnebje. Verjemi mi, da tudi domačini trpijo v najhujši vročini, čeprav so tam rojeni in prilagojeni na tamkajšnje podnebje.

se strinjam. čeprav tako vroče pa spet ni. mogoče ne maraš komarjev in mrčesa.

Točno. Teh pa res ne maram. Sem enkrat na Laponskem skoraj živčni zlom dobil od komarjev.

Eni se pred njimi zaščitijo tako, da se z Autanom namažejo;
drugi nosijo neke piskače, ki naj bi komarje odganjali,
tretji pa z mano okoli hodijo, ker komarjem niti na misel ne pride, da bi še koga drugega popikali.

mi smo se mazali kar s šamponom in je kar pomagalo.

Hi!

Ker se bom verjetno v bliznji prihodnosti verjetno odpravil v Mehiko me zanima, kako je z ohranjenostjo naravnega okolja na Yucatanu? Se je veliko ohranjenega pragozda v notranjosti, kaj pa ob obali?? So ob obali sedaj le se turisticni kompleksi?

Hvala za odgovore.

LP

na karibski obali yukatana je kar nekaj zagrajenih turističnih objektov okrog Tuluma pa je še kar divje. jaz ti osbno priporočam pacifiško obalo, ki je res divja in manj skomercializirana.

Hola!

Jaz sem se glih vrnila 😉
Bla 4 tedne, pot: MC – Oaxaca – Puerto Angel – San Cristobal – Palenque – Merida – Playa del Carmen – Isla Mujeres. Letela tja v MC, nazaj iz Cancuna.
(namenoma sva se izognila Acapulcu, Puerto Escondidu, Cancunu in takim komercialnim variantam…)
Blo je kar precej vroče oz. zelo soparno, sploh v Palenquah in Meridi.

No, če boš uporabljal zadnjo izdajo LP-ja, te opozarjam, da vstop ob nedeljah ni več prost… plačaš pa malo manj kot med tednom (npr. Chichen Itza 37 p, med tednom 87p).

Če te zanimajo kakšna poceni bivališča (poceni, ma fajn!), ti lahko povem…

Lp,
Mateja

hola mmateja!
a te lohka prosim za email,bi mel kr ene par vprasanj.
hvala

Hola.

Klikni na moj nick… in ze bos lahko poslal mail.

Lp,
Mateja

Baje pomaga tudi, ce jes cesen! Vsaj pri ljudeh!

hoj
kar dolga pot za 4 tedne. jst sem imela enkrat daljso varianto, pa si upam trdit, da je blo cist premalo.

glede zime/poletja. Mehika se z vrocino lahko kar skrije, ni je bolj vroce kot je Nikaragva. HOT! Jst sem bila poleti v Mehiki in Nikaragva je 100krat bolj vroca.

Ampak nekateri smo za vroce!
🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close