mehika v septembru
pozdravljeni!
odpravljam se v mehiko in me zanimajo vaši predlogi, kako naj si organiziram pot, kje so področja z malarijo in koliko denarja mi priporočate za s seboj za en mesec. kakšna je cena ustekleničene vode oz kaj se pije na poti, ko sem bral toliko opozoril o tekoči vodi. katere tablete so dobre za probleme s prebavo in kako je z zavarovanjem na poti.
hvala za odgovore
Pot si organiziraj tako, da si boš lahko ogledal tisto kar te zanima. Najbl standardna varianta je sicer od Mexico Citya do Cancuna. Za mesec rabiš ene 150.000 sit.
Področja za malarijo so predvsem na jugu. Sicer ni nek velik riziko. Sam nikol ne veš, kdaj fašeš.
1,5 L vode stane 10 pesotov. Voda iz pipe pa tud ni tok grozna. Zobe si brez problema umivaš.
Zavarovanje na poti si pa urediš pred odhodom, Coris npr.
cao,jaz sem lansko leto potovala en mesec po mehiki(chiapas,oaxaca,mal yukatana…..)pa ni panike glede malarije,jaz mislim da je se vedna najbolj preventiva to pomeni gres spat pred mrakom in da se zjutraj zbudiš po sončnem vzhodu.Vendar se v Mehiki tega tudi nisem držala pa ni panike se dons.Mislim tud da se popotniki vendrle ne zavedajo da tudi malariki niso čist nedolžni za naš organizem,ane.
Se mi je zgodil, da v banki po 14.00 niso hotl menat čekov. Drgač pa brez problemov. Morda pa bolš uzet dolarje. V kakih bolj odročnih krajih ne veš kok so kej navajeni na Evre.
Kar se tiče pa kempov… ni jih kej zlo velik. Pa še to niso tok kempi kukr samo kak travnik kjer lahk postaviš šotor. Se ti ne splača tovorit šotora s sabo. Najdeš zelo poceni prenočišča. Mi tudi prišli skozi s povprečjem dobrih 1000 sit na noč. Res, da smo bli 4je pa je prišlo malo ceneje.
cao dej mi sej približno povej kam greš,jaz sem nek kampirala..oglas se na mail majakrza @yahoo.com
Forum je zaprt za komentiranje.