Najdi forum

Mehika-plaže

Grem v Mehiko pa me zanim,ce kdo pozna kaksne dobre lepe plaze, ki niso ravno polne nemskih turistov, se pa da prenocevat v blizini. Tako samotne, kot tiste z popotniki.Zanima me pa tudi, ce so v Mehiki kaksna mesta, kjer se zbirajo backpackerji( ala Kao san, Yangshoo…), da lahko izves kaksno koristno info.

LP vsem popotnikom

Gogi

Fantastične plaže so okoli Playa del Carmen na Yucatanu. Manja

neeeeee, playa del carmen je natanko taka, kot je rekel, da noce! Take umirjene na Pacifiku! Vsa turisticna srenja se je preselila na Yukatan, zato ce ti je kej do mira pa do denarja ne hodi tja(res ful drago pa kr ogabno!)

pacifik….noro je. plaze drzave Oaxace (Mazunte) pa kjerkoli okrog.

lp

Plaže okoli Playe de Carmen niso polne turistov, morje je fantastično za plavati, polna je le laguna Ksel Hal, ki je naravni kič. Splača se jo obiskati zgodaj zjutraj. Manja

Takole je s Yucatanom.
Na skrajnem severu polotoka je mesto Cancun, ki je poleg Mexico City – ja tudi edina mednarodna letalska zvezas tujino. Tam je seveda vse nadražje in skrajno “amerikanizirano”. Nato ko greš proti jugu je precej letoviških mest, izmed katerih je verjetno najbolj znano Playa del Carmen (dolga obala z več letovišči). Tudi tu je stvar precej skomercializirana in kar draga. Dokaj poceni in tudi s precej nahrbnik popotniki pa najdeš v Tulumu in okolici. Tam se nahajajo plaže, kjer lahko prenočuješ v cabanah (lesene kočice), za dokaj ugodno ceno. Spet so rangirane glede na oddaljenos od samega mesta Tulum (sicer je to bolj malo mesto). Cene so nekje od 30$ pa tudi do 10$ za dvoposteljno cabano. Plaže pa so resnično lepe in precej neokrnjene. Tu se zbirajo predvsem Lonely Planet popotniki.

Drugače pa so najbolj backpackerska mesta San Cristobal, Palenque, Oaxaca. Delno tudi Merida, pa tudi v Mexico City – ju jih najdeš, čeprav vsi raje čim prej pobegnejo iz mesta na “podeželje”.

Ko uredim – poskeniram slike, se bodo znašle na tej strani in ste vabljeni na ogled.

Andrej

ne vem pa kako je na pacifiški obali… Tam nisem bil, sem pa slišal da ni ravno tako skomercializirano kot na Yucatanu (razen seveda Acapulca).

Andrej

Hmm…

Sam sem bil v Cancunu, ki sicer za kupovanje spominkov in daril NI najdrazji, je pa poln turistov, zura,… Podobna je bila Playa del Carmen. Glede mira mi je bil precej prijeten Tulum, kjer narentaš za male pare svojo cabanjo (kočo iz bambusa) ki je direkt na peščeni plaži. Turistov sicer je, vendar ne tistih paketkarjev z all inclusivom, temvec backpackerjev. Vzdušje s takimi ljudmi je čisto drugačno…
Če pa hočeš čist mir brez ljudi… potem bo pa verjetno pacifiška obala oz. kakšna majhna vas najlepša.

LP, Mihe

hojla.

se pridruzujem mnenju: yukatan sucks (res je, da je Tolum drugacnejsi), pacifik rules. Pa kokr jst vem, (se izpred 2 let) je v Acapulcu drugacna scena. Studentska. Torej je skomercializiran ampak bolj studentsko. Ker se je luksuz preselil na Yucatan, je tukej baje kr festa. Predlagam pa tut jst pacifik v Oaxaci.
cau

Se 16 dni! komi cakam!!!! Bova pa zgleda mogla sama prevert ce yukatan al pacifik! ampak sj ni panike 🙂

kdaj greš? midva greva marca.
se priporočam za kaj informacij :))
srečno

ojla,
zanima me še kam, od kod, s katero firmo in za kolk dnarja letiš?
čao

Letiva v M. City iz Benetk z Iberio za 112000+20000 takse.
Pa ti?

Aja greva 8 feb.

LP

Midva letiva tudi isto (z Iberio, iz Benetk prek Madrida v MC). Za karto naj bi dala 150.000 sit (rezervirano imava na Exotic tours).
Aja, greva pa 12.3.
Čao

Jaz sem se pred dvema tednoma vrnila iz Mehike in zadnji mesec tam sem prezivela na prekrasni plazi Xpu Ha (izg. špu -ha; nahaja se med Playo del Carmen in Tulumom), ki je bila zame definitivno najlepsa plaza (bila sem tudi na Pacifiku in drugje na Yukatanu). V Xpu Ha je bolj malo turistov, morje je prekrasne turkizne barve (kot povsod na Karibih) in le malo stran od obale so koralni grebeni – torej veliko moznosti za snorklanje. Drugace pa lahko tudi na pacifiski strani najdes samotne in prekrasne pescene plaze, le barva morja ni tako turkizna kot na Karibih. Kjerkoli bos polezavala, uzivaj 100 na uro!

super, hvala, bova šla pogledat!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close