Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice mehika gvatemala belize

mehika gvatemala belize

mi lahko nekdo mal pomaga kje dobim najcenejso karto mexico citz-cancun-pa se to ali je bil ze kdo na karnevalu veracruz-se slaca ogleda hvala

Pred tremi meseci je bila karta (brez tax) 999 pesotov (17.500 sit). Kar je približno toliko kolikor bi stal avtobus, a prišparaš okoli 20 ur.

AeroMexico

mal sem cudn napisala ne iz slovenije do mexica citija domov pa iz cancuna al mas kaksno boljso varianto

Cancun je predvsem čaretersko letališče tako, da boš najverjetneje še vedno imela notranji let. Pri Air France je bila karta 170.000 s taxami vred.
Pri British Airwayas pa brez notranjega leta okoli 140.000. Z letom pa bi blo skor enako kot AF.
Letiš pa iz Dunaja preko Pariza (AF) ali Londona (BA).

al mi lahko za kaksno cenej varianto pves pa se a je za en mesec kej prevec mexico city piramide luna sonce potem karneval pa mal dol na kaksen vulkan ,chipas,gautemalas-flores ampak kje naj preckam mejo tako da grem sam na sever gvatemale.potem bisla belze.mayas mountins ce se splaca pa kaksen otocek kaetr prosim predlagaj mi da videm koralni greben.petem pa bi sla se yukutan raziskat.mal sem se nova ker sem mogla na hiter destinacijo spremenit zaradi cunamijev v indoneziji zal.najlepsa ti hvala

Če obstaja zdej kakšna cenejš varianta ne vem. Pred pol leta ko smo mi gledal je bla.

Za tisto kar si napisala se mi zdi da bi moral bit 1 mesec dost. Ne vem koliko natančno in za koliko časa se misliš kje ustaviti.
Gvatemala: jest sem bil v vasi Frontera Corozal ki leži na meji z Gvatemalo (vmes reka). Tu lahko greš s čolnom čez. Pa (po Lonely Planetu) od meje gre enkrat na dan (ob 11h) avtobus v Bethel (2 uri), od tuki naprej maš pa redno linijo s Floresom (3 x na dan).
Do Frontere pa prideš s colectivom iz Palenq (3 ure).

Mi smo bli na karibih na otoku Isla Mujeres, pred Cancunom.Čist fletn otoček (8km dolg, max 800 m širok). Majo tut organizirane oglede koralnih grebenov.
Alternativa je pa otok Cozumel. Večji in mogoče manj turističen.

najbl me zanima kje bi res vidla pristno naravo yelve…..

Na karibski obali je več ali manj že vse komercializirano. Mogoče na jugu, na meji z Belizejem ne. Sam severneje pa bolj malo divjine. Na Isli Mujeres majo želvjo farmo, sam to te verjetno ne zanima ;-). Lahko greš pa na izlet do bližnjega neposeljenega otoka Contoy, ki je zavetišče za ptiče (ene 100 vrst). Mogoče so tut želve tam.
Drugače pa sem jest želve v naravi vidu na pacifišči obali. V Puerto Angelu. Sem šou na izlet s čolnom. Tudi ogled koralnega grebena. Sicer me ni ne vem kako navdušil, par rib je blo pa zanimivih. Pa na izletu vidiš (odvisno od sreče): želve, delfine, orke, pa tudi kite (samo pozimi).
Pa na tem koncu turizem še ni tako razvit.

Drugače pa za pristno naravo: jest sem hotu it pa mi je časa zmankal do Lagune Miramar v Chiapasu. Glede na informacije bi moral bit kr ”divje”.

Živjo!

Mene zanima koliko denarja ste plačevali za spanje po mehiki (za sobo) in za koliko ste dali
prav na isli mujeres ker se čez 14 dni verjetno odpravljamo prav tja.
Ali nam lahko priporočaš kakšen otok ali kraj ki ni toliko turističen in seveda cenejši!

Hvala Matjaž

matjaaz kolk si pa karta dal jaz grem cez en mesec

Živjo!

136000 s taksami iz benetk zdej pa je 10000 dražja če pa si študentka pa poglej na STA ker mislim da je najceneje

a gres po celi mehiki.jaz grem sam po juzni pa s del gvatemale belize.februarja so baje trije karnevali si ze kaj slisal o tem

Gremo za 1 mesec ampak plana še nimamo narejenega do konca!
Potovali bomo samo po mehiki (a rabiš vizo za gvatemalo,belize)
Dj napiš kej o karnevalih -datumih in lokaciji karnevalov

zdravo lahko pogledas na mexico.starttips.com tam mas vse od mehike pa tako naprej.ce pa hoces gautemalo pa vtipkas sam namest mehike.kdaj potem nazaj prides ce blo mogoce da se poj kej javis pa mi se kej poves karnevali so konc februarja mora pa bit noro aja kar v goolge vtipkaj ok ,ce nebos kej vedel kr mi pis.baje vizo rabis sam za belize.moiram se se tocn pozanimat

Za cene si lahk mal kle prebereš:
Vaš link

Za otok je že napisan. Isla Mujeres čist fajn. Pa izven sezone ni preveč ljudi. Spali smo pa v hostlu Poc-Na, 100 pesotov na noč. To je najcenejš kar smo najdl. Če so pa ostali otoki cenejš (Cozumel, Holbox) pa ne vem.
Drugače je pa Tulum malce manj turističen. Je tut zlo lepo. Maš pa na izbiro: boš bližje dogajanja, v mestu pa daleč od morja, ali obratno.

Pa za Gvatemalo ne rabiš vize. Beliza pa se mi zdi da ja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close