Mehika Gvatemala Belize
1. V zadnjih dneh sem slišal nekaj negativnih stvari glede varnosti v Gvatemali in Belizeju. Ima mogoce kdo kaj vec izkušenj, informacij?
2. Kakšna plačilna sredstva priporočate za omenjeno turo: Mehika, Gvatemala, Belize? So travellers cheques uporabni?
Kako je z menjavo Dolarji/Pesosi?
3. Ima mogoče kdo izkušnje z Rent-a-car v teh deželah ?
4. Glede na to da sem bolj kot ne začetnik me zanima, kaj priporočate glede prenočišč (spalke-pametno ali breme)?(rezervacije)?
5. Kako je z elektriko v Gvatemali(Belize-ju) – Kakšne adapterje rabiš?
6. Prosil bi še, če ima kdo kakšen nasvet, kako priti do poceni letalske karte(letel bi v sredini Julija – za cca. 4 tedne)?
Hvala 🙂
1. Ni panike
2. Bankomat kartica Maestro, dolarji, čeki so brez veze.
3. Ne priporočam razdalje so ogromne, ceste zjebane, vozniška kultura “specifična” (hupa+gasa), javni prevoz deluje super.
4. Spalke so brez veze v tropih. Rezervacije nepotrebne.
5. ?
6. Poglej LTUR (www.ltur.de) – imajo zelo ugodne last minute karte. Preverjeno deluje, jaz sem jo lani kupil za Mehiko v soboto, letel sem pa že v nedeljo 🙂
zivjo!
mene pa zanima, s cim se je najbolje (najvarneje,najceneje:) voziti po mexicu cityu? ce je bil kdo tam pred kratkim.. kaksne so kaj cene oz. kolk ste porabili povprecno na dan?
a za gvatemalo so se vize? na spletni strani mzzja sicer pise da ne vec,sam bi rad zvedel iz prve roke:)
ful hvala za informacije!
V samem MC-ju je najboljše se posluževat javnih prevoznih sredstev – uradnih taksijev. Recimo na letališču te “čaka” en kup raznovrstnih taksijev, priporočajo pa uradne letališke taksije, ki naj bi bili najbolj varni, niso pa najcenejši. V mestu imaš potem ogromno tistih znanih zelenih hroščev.
Najcenejši prevoz je vsekakor metro. Kolk je tam varno pa… Midva sva se vozila skoz z metroji. Včasih so zelo nagužvani in niti ne veš kdaj ti kaj iz žepa ali ruzaka zmuznejo. Nama se ni nič takga zgodilo. Držala sva se “navodil” iz LP-ja, da so Mehičani prijazni in dobri ljudje, ki radi vidijo, če imajo ljudje nasmeh na ustnicah. Nama to ni bilo problem. Še največji problem mi je v začetku bil ta, da so “bulili” vame, ker sem pač belka in blond, takih turistov pač na metroju ni bilo. Ko sem začutila kak tak pogled na meni, se pač nisem obremenjevala s tem, da me ta hoče oropat, pač pa sem se mu prijazno nasmehnila…
No, mal sem zašla s teme.
Drgač sama varnost v MC-ju podnevi ni problem, saj imaš na vsakih 50 metrov kakega policaja.
Forum je zaprt za komentiranje.