Mehika-denar in električni vtikači
Živjo!
Mene in kolega zanima, če je potrebno imeti za Mehiko kakšne pretvornike zaradi drugačnih električnih napetosti ali vtikačev, ki imajo drugače razporejene kontakte (na tri na primer, ne na dva).
Zanima me tudi, kakšne so vaše izkušnje glede denarja-namreč se splača, kar se vzame v denarju vzet pesote al dolarje? Kolk prej je potrebno pesote naročit?
Upam na čimprejšnji odgovor, ker se že malo mudi….:) HVALA
Pozdravljena
Za Mehiko potrebueješ pretvornike, ker imajo vtikače na tri ali dva kontakta. Drugače pa imajo tudi drugačno napetost kot pri nas. Imajo 110V/60Hz, tako da poglej na svojih adapterjih če to dobuščajo. Meni polnilec za nokio telefon ni delal.
Glede denarja sem mel pa seboj potovalne čeke v dolarjih in nekaj dolarjev. Ni blo nobenih problemov. Čeke so večinoma menjavali po istem tečaju kot dolarje oziroma malce slabše. Tako da mislim da se ti ne splača naročati pesov.
LP
hoj, decva!
itak, sin dollares nada…jaz sem mel potovalne ceke in dolarje…..potovalni so sploh cool, pa ker sem bil v mal bl odstekanih krajih, sem si za vsak slucaj se skopiru potovalne ceke in vse dokumente….
ne izplaca se ti nosit ves denar zraven sebe, razen ce gres v cancun v hotel al pa kak acapulco…..
veliko lepih dozivetij….
Peter.
Forum je zaprt za komentiranje.