Mehika – cepljenje
Hola!
Po prebiranju tem na celotnem forumu nisem zasledil nobene teme o cepljenja priti hepatitisu A in B, ter jemanja tablet proti malariji pri potepanju po Mehiki. Zato me zanima kakšne imate s tem izkušnje tisit, ki ste že bili v Mehiki, vse ostale pa prosim, če mi lahko potrdite da je še aktualno (cenovno) cepljenje v stari Gorici.
V Mehiko greva s punco v začetku septembra, štart iz Mexico citya pa počasi proti CanCunu.
Hvala že vsem vnaprej
V Mehiki se nisem bil imam pa nekaj podatkov za cepljenje.V juniju je bila cena cepljenja v Gorici za hepatitis A 20 € .To je se vedno veliko manj kot pa v Ljubljani -12.700SIT.Jaz sem se cepil sicer v Ljubljani(ker potujem sluzbeno) za A+B ,cena pa je 14.700 SIT.Ne vem koliko doz je samo za hepatitis A. Ampak za cepljenje za hepatitis A+B so tri doze(druga cez en mesec in zadnja cez eno leto-traja 20 let).Na zalost vsaka doza stane 14.700 – kar je ZELO drago.
Midva sva bila lani v Mehiki, prav tako iz MC proti Cancunu.
Cepila se nisva nič. Zato ti ne bom nič rekla, al se cepi al ne. Nama ni bilo nič, tudi dvema kolegoma pred nami ne. To pa še ne pomeni, da bi bilo tudi pri vama tako.
Ti pa povem, da nisva videla niti enega komarja, pa čeprav sva bila tudi kao v džungli (Palenque). Pila sva vodo in vso ostalo pijačo iz plastenke, jedla sva sveže pripravljeno hrano. Tako nisva imela niti driske, ne kakršnihkoli drugih slabosti.
Edina reč, ki me je zdelala je bila alergija na sonce. Priporočam ti kar se da visok faktor kreme za sončenje in uživanje veliko tekočine.
Srečno.
Forum je zaprt za komentiranje.