Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Megane grandtour

Megane grandtour

Zanimajo me morebitne negativne izkušnje pri vožnji Megane Grandtour 1.6 16V. Primerjava z Dci motorji?

Imam grandtura 1,5dCi in zaenkrat slabih izkušenj ni. Razen da občasno zavore nekaj cvilijo ob blagem zaviranju. Drugače je poraba 5,1 L in po računalniku celo 4,9L. Na začetku so se tudi vrata nekaj težje zapirala, po 3-4 mesečih se je tudi to uneslo.
Sem pa tudi sam razmišljal ali 1,5 dCi ali 1,6 bencinar. Cena je bila enaka. Na testno vožnjo sem šel z obema in dizl me je mnogo bolj prepričal. Bencinar ima nekaj boljše pospeške in končno hitrost, vendar navor pri dizlu je pa fantastičen. Ko pri 2000 obratih pohodiš gasa, te kar dobro prlima na zice. Da ne omenjam vožnjo v klanec. Dizl vleče in vleče. Poleg tega ima bencinar skoraj 3 litre večjo porabo. Pa tudi avto sem kupil za daljše obdobje in mislim narediti z njim vsaj 150tkm.
LP

Ja, js mislim, da je to krasn avto. Mamo tut grandtura 1.5dci 100K. Gre supr, pa poraba dobra ( pr nas sicer piše v rač. 5.7l ). Pa če ma še velik opreme je to ful dobra izbira.

zavore bodo cvilile dokler ne boste zamenjali ploščic
napaka pač

New Report

Close