Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Mednarodno vozniško dovoljenje

Mednarodno vozniško dovoljenje

Zanima me, če je mednarodno vozniško dovoljenje nujno/priporočeno/nepomembno v primeru najema vozila v tujini, konkretno me zanima Velika Britanija.
Ali ima kdo kaj izkušenj z najemom vozila v VB? Kakšna in kako dolga je “uvajalna doba” za vožnjo z angleškim načinom (volan na desni, vožnja po levi)?

Tamm sem prevozil cca 6000 km, poleg drugih držav, kjer imajo njihov sistem (Indija,…) Ni problem s prilagoditvijo, vozniki so dosti boljši kot Slovenci, tolerantni, dajo ti prednost, pomagajo na cesti, tako da je res lahko. Dovoljenje je nepomembno.

Uvajanja pa ne potrebuješ, lahko pa plačaš avto šolo in te bodo malo vozili po mestu
l’p

bv

Za GB ne vem, na Irskem me pa niso nič vprašali za mednarodno vozniško.
Na levo stran vožnje se kar hiro navadiš, malo moraš paziti na levi rob ceste. Desno proti nasproti vozečim imaš ponavadi še preveč prostora. Zaradi desnega pravila je vožnja skozi krožišča enostavnejša kot pri nas. Malo zapleteno izgleda samo zavijanje v desno. Mogoče se bo potem težje privaditi nazaj na desno.

p.s. Pa na kapo ne pozabi, ker se ti bo od začetka pri vsakem poskusu prestavljanja odprlo okno…

bravo, vito, z zadnjim stavkom si zadel žebljico na glavico!!!!

lp

bv

Se strinjam z bojanv; Vito, dobro si napisal in z malo besedami opisal GB! Pa se iz srca sem se nasmejal!
Torej lahko odmislim nakup mednarodnega vozniskega dovoljenja.

Kako pa je z rezervacijo najema vozila? Najbrz je dobro ze prej, po internetu? Ali pa najamem kar “at-place”, ko bom tam?

s tem sicer nimam osebnih izkušenj, ker sem bil tam s svojim, ampak če boš vztrajen, boš izbiral še barvo in ročico za odpiranje oken

lp

bv

Ko sem prvic vozil po levi, sem kar nekaj casa zamenjeval brisalce in smerokaze :).

LP

Sama sicer nima izkusenj z najemom avtomobila v VB, a v Kanadi se internetna rezervacija vsekakor izkazala za bistveno bolj ugodno kot najem mestu samem. Cena je bila bistveno nizja preko interneta. Rezervacijo v glavnem lahko naredis brez kakersnegakoli pologa in potem izberes najboljso ponudbo. Sicer se pa splaca veckrat preveriti, ce imajo kaksne akcije, ker se da kar precej prisparat.
Upam, da velja tudi za VB.

Srecno,

Lea

Vprasanje za Leo!
Koliko si plačala za dnevni najem avta (z zavarovanjem) po Kanadi? Jaz sem se tam vozil toliko let nazaj, pa me zanima kaksno je sedaj stanje, bi šel enkrat po narodnih parkih….na zalost pa ne letos…
Hvala vnaprej…

Tole so informacije izpred skoraj dveh let. Za enomesecni najem kar velikega vozila (kombinacija terenca in enoprostorca), v katerem se je dalo za silo tudi spati (dva odrasla in en otrok) smo dali 1700 CA$. To vkljucuje zavarovanje in neomejeno stevilo km. Ce bi najeli na letaliscu, bi nas prislo bistveno vec. Rezervacija je bila takrat nabolj ugodna z Avisom, se pa ponudbe spreminjajo iz dneva v dan, tako da je treba veckrat preveriti in narediti vec rezervacij.

Upam, da je kaj pomagalo. LP

Lea

To je pa tudi pri njihovih avtomobilih razporejeno tako pri naših. A si mogoče na katrco navajen?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close