Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Medicina, pridem not al ne?

Medicina, pridem not al ne?

Sem dijakinja drugega letnika splošne gimnazije, ki je v prvem letu bila odlična (4 sem imela zaključeno le bio in slj zaradi zahtevnih profesoric), letos pa imam zaenkrat še vse predmete odlične. Sodelujem pri veliko izven šolskih dejavnostih ter pri raziskovanju, ki mi naslednjo leto omogoča izdelavo raziskovalne naloge, ki mi pripomore k uspehu na maturi. Najbolj na svetu si želim da bi študirala medicino v Mariboru, vendar se iskreno na smrt bojim mature. Upam na odličen uspeh v zadnjih letnikih, vendar menim, da matura ne bo tako zelo odlična… Kaj naj storim, naj na prvo mesto dam kak lažji študij, čeprav me nič drugega ne veseli ali naj ostanem pri medicini, čeprav nevem ali bom sprejeta? Hvala za pomoč…

Vprašaj in poišči človeka z imenom Peter Blino. On ti bo pomagal.

p.s. Zavedam se, da sem šele drugi letnik in da imam še čas, vendar konstantno razmišljam o tem in čas hitreje in hitreje mineva… Menita da se že sedaj naj začnem pripravljati na maturo? (ni mi tako velik problem se učiti)…

Peter Blino ve vse, tudi tu ti bo odgovoril. Samo vprašaj ga.

Hahaha, gimnazijka na starševskem čveku sprašuje, ali naj kot odličnjakinja gre čez dve leti študirat medicino ali ne… kot rečeno, Peter Blino je stručko za te zadeve. Pa tudi za vse ostale.

Odgovor na objavo uporabnika
Nadobudna gimnazijka, 08.01.2022 ob 15:25

Sem dijakinja drugega letnika splošne gimnazije, ki je v prvem letu bila odlična (4 sem imela zaključeno le bio in slj zaradi zahtevnih profesoric), letos pa imam zaenkrat še vse predmete odlične. Sodelujem pri veliko izven šolskih dejavnostih ter pri raziskovanju, ki mi naslednjo leto omogoča izdelavo raziskovalne naloge, ki mi pripomore k uspehu na maturi. Najbolj na svetu si želim da bi študirala medicino v Mariboru, vendar se iskreno na smrt bojim mature. Upam na odličen uspeh v zadnjih letnikih, vendar menim, da matura ne bo tako zelo odlična… Kaj naj storim, naj na prvo mesto dam kak lažji študij, čeprav me nič drugega ne veseli ali naj ostanem pri medicini, čeprav nevem ali bom sprejeta? Hvala za pomoč…

Moj nasvet je da se ne obremenjuješ preveč z tem že zdaj. Če ti vredu oz. kar odlično gre potem ne boš imela nobenih problemov na maturi ker niti ni noben bav bav, bolj je psihični preizkus kot pa kaj druga. Na faksu imaš stalno “maturo” ker imaš izpite iz celotne snovi. Samo ostani na tej poti. Pa res ne se obremenjevat preveč.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close