Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika medena hiška – mere šablone

medena hiška – mere šablone

vse sem si sprintala in opogumila sem se tudi ob branju vaših postov, konec konce, če se bo vse podrlo, lahko kar tako pojemo.. :-))

dajte biti toliko prijazne, pa mi še napište mere sten in hiše, torej
– 2 steni toliko krat toliko
– streha….
– tisti dve stranici, ki imata trikotnik za streho- poševne so…cm, navpične…, vodoravna pa …..

super super hvala!

Aja, še nekaj pomembnega: koliko dam v eno maso žačimb, da ne bo preveč- ne sme bit pekoče!

Kje kupite te razne barve za smetane,… jaz ponavadi nič ne nejdem ko rabim

Hvala
Barč

Šele danes sem na forumu, zato upam, da ni prepozno za tvojo hišico. Mere sem vpisala med Recepte/Medena hišica pod komentar, za vsak slučaj ti spodaj kopiram.
Začimbe? Jaz sem v testo dala kakšne 1/2 žličke cimeta in malo potresla iz stekleničke mletih klinčkov, rezultat ni preveč oster. Drugače se mi zdi dobra mera tisto za Vandelinine (prepis MayaM) medenjake, tam je 3/4 kg testa in dam 3/4 vrečke Kotany začimb za medenjake, tj. kakšni 2 zvrhani žlički.
LP Mimi

No, sedaj sem ponovno našla še mere za hišico. Vzela sem jih iz lanske božične Lise.
Sprednja stranica v obliki poenostavljene hišice, kot jih rišejo otroci: spodnji pravokotnik širina 20 cm, višina 10 cm, zgoraj trikotnik ima višino 16 cm.
Stranska stena: pravokotnik dolžina 22 cm, višina 10 cm
Streha: dolžina 22 cm, širina 25 cm.

Iz tega pride velika hiša (za približno 1 kg testa), enkrat sem zmanjšala mere na 2/3 (vsako mero pomnožiš z 0,66), takšna luštna pride z merami, zmanjšanimi na 3/4 (vsako mero pomnožiš z 0,75). Tale zadnja bi približno odgovarjala tudi količini tega recepta – jaz bi sicer raje vzela dvojno količino testa, da bi ostalo še za kakšen okrasek. Tudi medenjaki so čisto dobri.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close