Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika MEDENA HIŠA-kdaj speči osnovo?

MEDENA HIŠA-kdaj speči osnovo?

Pozdravljene!

Naslednji teden bom delala medeno hišico, le nekaj dni pred božičem….Bi mi katera vedela povedat, kdaj naj spečem osnovo iz medenega testa – se pravi stene in streho?
Kdaj ste to pekle ve, ki ste imele to “čez” na srečanju v Trzinu ali pa ste jo že kdajkoli prej pekle?
Namreč zanima me, ali je boljše, da medene testo po peki kakšen dan počiva in se dodobra ohladi, ali pa je mogoče dovolj že, da ga lahko kar takoj še isti dan po peki (seveda ohlajenega) začnem krasiti?
Prosim za nasvete, ker res ne bi rada, da se mi kaj ponesreči 🙂

LP, zala

Živjo!

Jaz sem pekla vse isti dan, kot sem delala, pa je bilo OK!

LP

Ok, tejaK, hvala ti! Upam da ti je lepo uspela.
LP

Za srečanje sem dele za hišico spekla v nedeljo, srečanje je bilo v četrtek.
Zala, mislim, da v tem ni nobene bistvene napake, pa če se testo samo ohladi ali nekaj dni počiva. Moje testo je bilo samo ohlajeno takoj po peki trdo, naslednji dan se je omehčalo kot dobri medenjaki.

Glede na to, da iz preostalega testa običajno spečeš še figurice in medenjake, ki se pojedo, je dobro, da pečeno testo kakšen dan odstoji, kot za vse medenjake pač. Pri svojem testu sem bila presenečena, kako je bilo dobro. Medeno testo sem pekla prvič in nekako sem mislila, da je to “slabše” testo za hišice. Šele kasneje sem videla, da je recept pravzaprav enak favoriziranemu Vandelininemu receptu (prepis MayaM) in skrivnost je bila pojasnjena.

Mimogrede, Zala, kasneje sem naredila še medenjake po prepisu MayeM, dodala sem tudi “tvoja” 2 dl mleka, medenjaki so božanski.
LP Mimi

Zdravo!

Mene zanima kateri recept za medeno testo ste vzele? Saj sem se letos odločila, da bom tud naredila medeno hiško… Pa sem na internetu našla tak bolj simpl recepti in sem ga danes preiskusila, pa je hudo krhko in ne vem kaj naj naredim… Je pa taki:

300 g ržene moke
300 g gladke moke
250 g medu
6 žlic vode
50 g masla
2 rumenjaka
sok 1 limone
2 žlici začimb za medenjake
1 Natron (mislim, da je to podobno pecilnemu prašku).

Bi mi lahko prosim ena svetovala, kaj naj s tem testom naredim in ali če ima katera kateri boljši recept?

Hvala vnaprej…

Vesele praznike

Katka

P.S.:
Nekaj malega za praznike (zvočniki morejo bit obvezno vklopljeni).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close