Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika med in limone

med in limone

Ko sem bila majhna, mi je mama ob prehladih pripravljala med in limone in je bilo kar učinkovito, a ne vem, kako točno je to pripravila.
Mi lahko kdo pomaga z receptom? Hvala

kolikor se se tega spomnim….par zlick medu-vanj vlijes sok recimo ene limone in premesas. mislim,da je to to! lp petra

Hej!
Nama pa je mama ob prehladih in anginah na mesoreznici zmlela
cele limone z lupino vred( skropiva takrat verjetno se niso uporabljali v taki meri) in dodala med.To sva goltali z veliko zlico,je odleglo,kar je mama rekla,da postrga vso sluz z grla in kup C vitamina. To naredim se danes,le da limono namocim parkrat v cisti vodi in drgnem( ce kaj pomaga),nato pa na tanko zrezem in nasekljam. Razmerje- od oka.
Lep pozdrav in nic prehladov Babi

Jaz sem mojemu sinu podobno, le brez lupine. Samo ožela limono, sladkala z medom in servirala v najlepšem kozarčku. LP Daša

mi smo imeli za to tudi zeeelo lepo zlicko!:))) lp petra

:))

Pri nas pa takole:

Stisnem eno limono in jo zavrem, nato pa noter še dve žlici medu. Popiješ kolikor mogoče toplo.

Mislim, da bo to tisto, Mateja. Se spomnim, da smo morale vroče pit.Hvala

jaz pa mislim,da ne sme zavreti !! lahko jo pogrejes! lp petra

Tudi greješ lahko le do 65°C, če pa dodaš ščepec zdrave soli, dobiš super biokodo.

Mi to jemo z zlico brez pogrevanja kot odlicen surov osvezilen dzem.
Zdaj bom tudi sama odrezala lupino.Sicer pa skropivo prodre verjetno tudi v notranjost! Ne bom razmisljala,ker potem vec ne vem,kaj naj jemo.
Ta mesanica pa zelo prija,ko si ves vrocicen in siten.
Lep soncen dan kot je na obali!

ja,segrevati se ne sme prevec. do 65 !? verjetno bi to slo. brez soli! sorry !:)) lp petra

Seveda, toda učinek je slabši. Probaj, pa boš videla.

Segreti res ne preveč, škoda C vitamina. LP Daša

Ne, da je samo škoda, C-vitamin in sol iz medu in limone, biokoda, je tudi edino, kar odpravlja težavo. Je pa res škoda, da presežku C- vitamina nad soljo v medu in limoni ne dodaš zdrave soli in povečaš vsebnost biokode.

zdej so s5 prehladi in razne gripe na pohodu. Me je vceri neki zacelo zbadati po grlu in sem se spomnila te teme. Sem ravnokar popila mesanico segrete limone, medu in malo soli. Me zanima kaksen bo ucinek.:) Na koliko casa bi se pa naj to popilo? 1x na dan, ce si prehlajen?

3x bi bilo kar fino! ali pa tisto-med v izdolbeni crni redkvi-naj stoji cez noc. bolj za kaselj-se mi zdi,a grlu sigurno ne bo skodil!:)) lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close