Me zanima
Ker drugega ne pozna in se je že navadil tega….[/quote]
Ker se je že tako navadil (tako čustveno kakor psihološko), da si ne predstavlja, da starši ne bi več bili del njegovega življenja….podobno se dogaja v partnerstvih, ki niso zdrava: npr ženska moža ravno tako ne zapusti, kljub vsem križem, mukam, odpovedovanjih, nespoštovanju in večnemu garaštvu podpiranja vseh 4 vogalov – stran ne bo šla, se odločila za ločitev, ni te potrebe v njej, ima večkrat prebliske, da bi morala iti po svoje, a ne naredi nič. Nekateri se niti ne zavedajo, da si s svojimi odločitvami, vedenjem povzročajo škodo; človek dobi ob takšni osebi občutek, da ji paše, ko jo najbližji zaničuje, ne ceni, ne spoštuje, nima rad. Narobe svet 🙂
Niti ne upa več, da je mogoče živeti tudi drugače? Kar je zelo destruktivno in bi nujno to ozračje nekdo posrkal, ki pa ne bodo starši niti on…[/quote]
Preprosto ne zna živeti drugače. In zaradi takšnih izkušenj, se pojavi še strah, ker ne zaupa vase, da je sploh sposoben živeti samostojno.
Niti ne upa več, da je mogoče živeti tudi drugače? Kar je zelo destruktivno in bi nujno to ozračje nekdo posrkal, ki pa ne bodo starši niti on…[/quote]
Mogoče res niti ne upa več. Mogoče pa drugje niti ne more, nima možnosti (finančnih). Ljudje se včasih slabo počutijo že samo zato, ker bi nekaj radi in samo čakajo, da se bo zgodilo, nič pa sami ne ukrenejo. Želja morda je, vendar jo nevera vedno zatre, kar povzroča slabo počutje.
Ker se je že tako navadil (tako čustveno kakor psihološko), da si ne predstavlja, da starši ne bi več bili del njegovega življenja[/quote]
To sploh ni nujno. To so lahko tvoje domneve. V veliki večini je razlog, da ljudje, ki se poročijo ostanejo doma finančne narave. Brezposelnost in visoke cene nepremičnin in najemnin so naredili svoje. V veliki večini mladi ljudje želijo oditi na svoje.
No seveda pa dobiš tudi 30 letnice, ki so izključno s svojim denarjem in brez kakršne koli pomoči prišle do svoje nepremičnine 🙂
Ker se je že tako navadil (tako čustveno kakor psihološko), da si ne predstavlja, da starši ne bi več bili del njegovega življenja….podobno se dogaja v partnerstvih, ki niso zdrava: npr ženska moža ravno tako ne zapusti, kljub vsem križem, mukam, odpovedovanjih, nespoštovanju in večnemu garaštvu podpiranja vseh 4 vogalov – stran ne bo šla, se odločila za ločitev, ni te potrebe v njej, ima večkrat prebliske, da bi morala iti po svoje, a ne naredi nič. Nekateri se niti ne zavedajo, da si s svojimi odločitvami, vedenjem povzročajo škodo; človek dobi ob takšni osebi občutek, da ji paše, ko jo najbližji zaničuje, ne ceni, ne spoštuje, nima rad. Narobe svet :)[/quote]Očitno smo se sposobni prilagodit marsičemu samo da preživimo….
Ker se je že tako navadil (tako čustveno kakor psihološko), da si ne predstavlja, da starši ne bi več bili del njegovega življenja[/quote]
To sploh ni nujno. To so lahko tvoje domneve. V veliki večini je razlog, da ljudje, ki se poročijo ostanejo doma finančne narave. Brezposelnost in visoke cene nepremičnin in najemnin so naredili svoje. V veliki večini mladi ljudje želijo oditi na svoje.
No seveda pa dobiš tudi 30 letnice, ki so izključno s svojim denarjem in brez kakršne koli pomoči prišle do svoje nepremičnine :)[/quote]
Tako je….. jaz nobenega ne poznam ki bi raje živel pri starših kot doma…. če bi mu finančno zneslo….
Je pa tu tudi problem (”problem”) da dostikrat imamo nerealne predstave koliko vsega želimo imet ko smo na svojem…. in se zna zgodit, da kdo izmed nas ne gre na svoje tudi če bi matematično lahko, ker si raje kupi boljši avto, računalnik, telefon, obleke, ali žurira….
To pa je potem problem………..
Ampak žal je tako, da z manj kot 800€ nimaš kaj za delat na svojem, tudi če si zelo skromen, sploh če je najemniško stanovanje…. ker ti enostavno ne znese.
Vsaj ne po moji računici.
No seveda pa dobiš tudi 30 letnice, ki so izključno s svojim denarjem in brez kakršne koli pomoči prišle do svoje nepremičnine :)[/quote]
Tako je….. jaz nobenega ne poznam ki bi raje živel pri starših kot doma…. če bi mu finančno zneslo….
Je pa tu tudi problem (”problem”) da dostikrat imamo nerealne predstave koliko vsega želimo imet ko smo na svojem…. in se zna zgodit, da kdo izmed nas ne gre na svoje tudi če bi matematično lahko, ker si raje kupi boljši avto, računalnik, telefon, obleke, ali žurira….
Ampak žal je tako, da z manj kot 800€ nimaš kaj za delat na svojem, tudi če si zelo skromen, sploh če je najemniško stanovanje…. ker ti enostavno ne znese.
Vsaj ne po moji računici.[/quote]
Matkič se popolnoma strinjam. Tudi jaz nobenega ne poznam, ki je raje doma kot na svojem. Ja z 800 eur. si kaj dosti res ne moreš privoščiti.
Recimo najemnine v Ljubljani so okoli 430 eur + stroški še 100 eur. Tako, da za neko kolikor toliko spodobno življenje potrebuješ vsaj 1000 eur plače.
A nisi pred časom omenjal nekega svojega kolega, ki živi na svojem in preživi še z manj ?
Ko smo debatirali o tem, če je minimalna plača dovolj.[/quote]
Ja saj preživi…. ampak samo to… preživi…. drugo pa je ŽIVETI 🙂
Vsaj ne po moji računici.[/quote]
Matkič se popolnoma strinjam. Tudi jaz nobenega ne poznam, ki je raje doma kot na svojem. Ja z 800 eur. si kaj dosti res ne moreš privoščiti.
Recimo najemnine v Ljubljani so okoli 430 eur + stroški še 100 eur. Tako, da za neko kolikor toliko spodobno življenje potrebuješ vsaj 1000 eur plače.[/quote]
A drugje, razen v Lj., se pa živet ne da?
naj ga pa njegova “draga” odpelje iz gradu ☺
itak pa ni rečeno, da ona pravilno dojema njihove domače odnose ☺[/quote]
Kako si pa ti kej z babmi zdej? Maš kako mlado?
Glede na to koliko si jih meni zrihtal očitno znaš dobro z ženskami :)[/quote]
imam pošlihtano in poštimano ☺
sem si za to pomlad omislil malo zamenjave in sem prejšno pomladansko zamenjal za njeno mlajšo sestro ☺
Kako si pa ti kej z babmi zdej? Maš kako mlado?
Glede na to koliko si jih meni zrihtal očitno znaš dobro z ženskami :)[/quote]
imam pošlihtano in poštimano ☺
sem si za to pomlad omislil malo zamenjave in sem prejšno pomladansko zamenjal za njeno mlajšo sestro ☺[/quote]
Pametna odločitev. Zakaj bi samo ena bila srečna 🙂
A nisi pred časom omenjal nekega svojega kolega, ki živi na svojem in preživi še z manj ?
Ko smo debatirali o tem, če je minimalna plača dovolj.[/quote]
Ja saj preživi…. ampak samo to… preživi…. drugo pa je ŽIVETI :)[/quote]
Potem pa ne vem, zakaj si ga takrat omenjal. Lahko bi omenil tudi klošarja. On tudi preživi.
Forum je zaprt za komentiranje.