mazoli;)))
oj!
ja, vem, da jih zdaj pač imam, ampak, me motijo in to zelo;) stara sem 15 let, s tem se ubadam kake pol leta.
od kozmetike imam:
-dm-ov gel, ki nja bi izsušil mazolje(naredi samo plast nad njim-kot lepilo, ko se posuši)
-tonik(greenline??)
-mleko(garnier-synergie)
-balea obarvana krema
-puder(samo za na mazolje)
-korektor;)
vse, razen korektorja uporabljam ene 3x na teden. več ne….mleko seveda, če se naličim. kaj mi je storiti oz. kaj bi najbolj učinkovalo prosti mozoljem? lahko tudi kakšne naravne maske–da si naredim sama. kože pa nimam preveč amstne-torej mešano;)
lp,labella
Ojla,
najprej ti svetujem, da izbereš proizvode iz ene linije, ker se bodo lepo dopolnjevali, potem pa po vrsti:
čistilni gel (naj bo namenjem prav mešani koži),
tonic (naj vsebuje nekaj antiseptičnega)
krema (lahko je obarvana ali pa tudi ne)
puder (samo v primeru, če krema ni obarvana)
korektor (ki ga seveda naneseš pred pudrom samo na mozolje in naj bo obvezno antiseptičen).
Če ne boš našla nič svojega probaj kozmetično linijo Rosal izdelki za nečisto kožo. Baje je fajn.
LP Jadranka
Kot sem ti že omenila, je dobro da bi imela proizvode iz ene linije. Ti naj bodo seveda namenjeni nečisti in problematični koži. S samo enim izdelkom boš zelo teško rešila probleme mozoljev in ogercev po obrazu. Žal bo potrebna celostna nega in seveda tudi nekaj vztrajnosti. Super bo, če si boš občasno (vendar ne prepogosto, dovolj je 1x tedensko), naredila peeling in če boš kožo dodatno negovala z maskami. Zaenkrat lahko uporabiš čistilne maske (tudi 1x tedensko), vendar ne isti dan kot peeling. Naj bo vsaj 3 dni razlike. Priporočam ti, da uporabiš kakšne že kupljene maske, ker je pri aknasti koži zelo nevarno, da se še dodatno vname, če ni zares dobro poskrbljeno za sterilnost, pa še enostavneje ti bo.
Če boš kožo pravilno in vztrajno negovala rezultati ne bodo izostali.
LP Jadranka
DRAGA NAJSTNICA
NKAJ TI PREDLAGA, DA VSE TE IZDELKE IZ DROGERIJE ZMEČEŠ VSTRAN IN SI PRI SVOJEM ZDRAVNIKU PRISKRBIŠ NAPOTNICO ZA DERMATOLOGA IN SE SPRAVI K DERMATOLOGU. TUDI MENI JE MAMA SKOZI KUPOVALA RAZNE KREMICE IN TONIKE PO DROGERIJAH PA NI BILO NOBENEGA UČINKA RAVNO NASPROTNO.PRI DERMATOLOGU PA SE MI JE KOŽA POBOLJŠALA V 3 MESECIH, SEDAJ PA UPORABLJAM KOZMETIKO AVENE KI JO PRODAJAJO SAMO V LEKARNAH PA ŠE TO NE V VSEH, ZA TO ZADEVO VPRAŠAJ DERMATOLOGA, KER MI JE TE KREME IN RAZNE ZADEVE PREDLAGAL DERMATOLO. CENE TE KOZMETIKE PA JE NEKJE V TEM CENOVNEM RAZREDUKOT VES TA ŠIT PO DROGERIJAH. TA KOZMETIKA TEMELJI NA TERMALNI VODI. PA PRI PREHRANI MORAŠ TUDI PAZITI PREDVSEM AGRUMI IN MAŠČOBE. PA OBILO SREČE PRI ČIŠČENJU KOŽE.
V puberteti sem imela precej mozoljev, uporabljala razne anti acne linije in si s temi agresivci (alkohol, triclosan…) uničila kožo.
Stara sem skoraj 30, pa še vedno odpravljam posledice napak iz mladosti. Kot Simona, sem tudi jaz “na Avene-u”, s katerim lahko trenutno najbolje vzdržujem stanje kože.
Tud jaz ti svetujem dermatologa in to čimprej.
Pa kakšno čiščenje pri kozmetičarki.
Lahko so vzrok tud hormončki. Alkohol iz anti acne izdelkov ipd, ti bo kožo izsušil, koža pa bo posledično sama izločala še več maščobe in krog bo spet sklenjen.
lp
Mislim,da ni tako hudo,da bi morala k dermatologu 😉
Jaz ti svetujem:
1.najprej pojdi h kozmeticarki,da to ocisti kozo
2.cistilno mleko alverde divja vrtnica(to uporabis za odstranitev mejkapa,torej zvecer)
3.cistilni gel Scheller iz morskih alg
4.maska Freeman:avocado and oatmeal.Dobi se v Dm-u
5.peling alverde marelica
6.tonik:najboljsi(vsaj meni)je Clinique Mild Claryfing Lotion ampak je kar drag,tako da lahko poskusis naprimer z Schellerjevim tonikom iz soli mrtvega morja
Naposamezne iztisnjene mozolje pa si daj Kimicin,ki ga dobis na recept.Ce te se kaj zanima,mi piši na majl.Sama se namrec ukvarjam z nego koze.Lp
Forum je zaprt za komentiranje.