Mazda 5
Zdaj sva z možem nekako postala navdušena nad enoprostorcem MAZDO 5. Zunanjost je krasna.
Kako pa je kaj drugače z Mazdami? So zanesljive? Sicer sem že brskala po netu in mal brala o tem tipu Mazde.
Vzela bi takega z dieselskim motorjem. Je boljši 7 sedežni?
Prosim za kak nasvet, strokovni in od voznikov Mazde 5.
vsi oz. bolje rečeno večinoma novodobnih avtomobilov je kakovostnih, še toliko bolj, če se odločite za novi avtomobil.
mazde vsekakor sodijo med treutno boljše avtomobile v svojem rangu, predvsem v primerjavi s ceno in kaj dobite.
glede sedežev je tako, kolikor jih potrebujete toliko jih vzemite. dizelski motor pa vzamite LE, če naredite čez 20.000km na leto, ker se vam preprosto ne splača dizla vzet. ker je:
-dražji
-dražje tudi gorivo
-ne privarčujte nič z njim.
Najlepša hvala za tako hiter odgovor. To me je pa presentilo glede diesla, da se ga ne splača vzet, ker namreč ko gledam primerjavo porabe goriva na 100 km, je le-ta pri bencinarju višja.
A mi to lahko malo bolj razložite?
In kaj na splošno pravite o tej Mazdi 5? Meni so všeč drsna vrata, ker je lažji dostop v notranjost avtomobila. Kakšna pa je kaj plastika na armaturki? Pri nekaterih avtih izgleda strašno slaba in nič kaj privlačna za oko.
mazde 5 mislim, da še nisem vozil, sodeč po mazdi 2, ki sem jo vozil pred kratkim je plastika dobra. luksuza nekakšnega ne morete pričakovat, potem kupite mercedes, pa še ta ni nič kej boljši.
ja, splošno gledano je poraba manjša, vendar minimalno, sploh če se peljete veliko v mestu, potem je boljš imeti bencinarja, ker dizel se mora prej segreti, preden ga od križišča do križišča terjate…
drsna vrata imajo tudi drugi avtomobili 😉 nič posebnega, le zelo uporabna so.
Poraba je občutno manjša in ne minimalno.
Če diesel takega ranga porabi povprečno okoli 6 l/100 km in bencinar okoli 8 l/100 km potem ima bencinar porabo večjo za več kot 30 %.
V povprečju je razlika v porabi okoli 2 l/100 km večinoma tudi več.
Koliko kilometrov moraš narediti, da povrneš razliko pa je odvisno od kilometrov/leto.
Ni pa vse v šparanju pri tankanju. Diesel je za dolge vožnje kot družinski avtomobil v prednosti pred bencincem. Lahko ga voziš bolj komot in brez preganjanja v visoke obrate. Lahko ga bolj naložiš pa vseeno boš peljal po klancu kot, da je ravnina.
Edina prej navedena slaba stran diselaj je ta, da se v zimi na kratkih vožnjah počasi ogreje. Zato je za kratke vožnje po mestu manj primeren od bencinca. Torej, če se večinoma voziš samo na kratko, potem je boljša izbira diesel.
Vse ostalo pa je bolj za lasje privlečeno.
Diesel je trenutno dražji za nekaj centov. Že jutri je lahko obratno.