Najdi forum

Mauritius

Pozdravljeni,

septembra se s punco odpravljava na Mauritius, pa me zanima ne kateri strani otoka je bolje dopustovat, kako je s postrežbo in hrano tam, se splača rentat kak avto, skuter, …

Če je že kdo bil tam bi lepo prosil za kak koristen nasvet.

Lp

Živjo, kolikor se spomnem:
Mauritius je precej zaspan otok, ne računaj na preveč večerne zabave. Tudi večerje zunaj načrtujta tako, da bodo dovolj zgodnje, ker se restavracije hitro zaprejo. Mi smo imeli polpenzion in zelo dobro hrano v hotelu, za kar mi ni žal. Parkrat smo poskusili tudi hrano zunaj, a nas ni prepričala.
Na Mauritiusu je dosti ponudbe za razne izlete. Lahko izpogajaš dobre tarife za taksi, ki te pelje po otoku, ali pa gresta s turističnim kombijem. Prednost tega je, da imaš hkrati tudi “vodiča”, ki ti, če imaš srečo, pove kaj zanimivega, slabost pa, da so v te izlete vedno vključene kakšni obiski tovarn ali trgovin turistične krame in dragih preprog.
Ceste so relativno dobre, vozniki umirjeni in počasni, tako da ni panike za vožnjo.
Mi smo bili sicer na zahodnem delu, ker smo imeli manjše otroke in smo bili raje blizu kakšne ambulante, je pa narava na vzhodu precej bolj nedotaknjena, vendar so tam pogosta luksuzna letovišča, ki zapirajo dostop do plaže.
Lušten, a nas vseeno ni prepričal.

Kaj pa recimo glede agencij, kaj je potrebno paziti, koliko je poleta do tja,

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close