Najdi forum

Mauritius-

Kdo je bil oktobra ali gre oktobra na Mautitius?
Kakšne so cene? Kdo je najcenejši ponudnik, ali se splača vzet 14 dnevni paket ali enotedenski? Ali se splča vzet AI ali PP? Pa malo povejte katere hotele priporočate, tisti ki ste že bili. Ali je bil kdo v kolibah?

Pomoč….

Maja sem se vrnila iz Mauritiusa…Cene približno takšne kot pri nas v hotelih pa višje.
7 dni je skoraj malo, kajti če si hočeš ogledati otok v celoti in še kakšen dan poležati na plaži,
je 10 dni komaj dovolj, boljše več.
Midva sva se odločila za PP, kajti če veliko hodiš naokrog, ti AI nekako ne pridev v upoštev, če
pa raje poležuješ na hotelski plaži potem se verjetno splača, saj je žeja kar huda…

Lp

Za koliko časa sta šla in v kateri hotel? A ga priporočaš?

Šla sva za 12 dni, v hotel Villas mon plaisir. Vse je odvisno od tega kakšen hotel želiš (oz. koliko luksuza) tale je bil bolj preprost, z neverjetno prijaznim in ustrežljivim osebjem, hrana je bila pestra in okusna 1 x tedensko organizirajo piknik ob bazenu s sega plesalkami.

če te še kaj zanima pa kar vprašaj…

če imaš tudi v zvezi s poroko toliko vprašanj kot s poročnim potovanjem….. jaoooo :)))))))

No poroka je že mimo, me pa zanima za poročno potovanje. To temo sem imela že odprto. Šla sva na agencije in so nama odsvetovali potovanje v dominikano v septembru zaradi orkanov, monsunov… So pa nama svetovali potovanje na Mauritius, zato me zanima. Saj ti ni potrebno odgovorit, če nočeš, ampak vprašam pa lahko, a ne.

Mimogrede, ja tudi za poroko sem imela veliko vprašanj, nisem pa jih postavljala v forumih. Zdaj je to moj prvi forum (poleg šolskega) v katerega sem se sploh prijavila. Poroka pa je uspela- vse sem organizirala sama in bilo je res fenomenalno. Tako si želim tudi enkratno in nepozabno poročno potovanje.

Pa hvala za razumevanje

Mauritius je res odlična izbira za poročno potovanje! Na Mauritiusu sem bila lansko leto oktobra – vreme je bilo odlično, saj še ni bilo tiste hude vročine. V trgovini je hrana zelo poceni, restavracije so dražje (pribl. tako kot pri nas). S fantom sva se na Mauritius odpravila v lastni režiji – posebej sva kupila let. karto in rezervirala prenočišče in vse skupaj naju je prišlo mnogo ceneje kot ponujajo agencije. Poleg tega pa sva v 14 dneh združila poležavanje na plaži in oglede tega prekrasnega otoka. 7 dni se mi skoraj zdi premalo. In še – bila sva v privatnih bungalovih na JV otoka.

A bi bila tako prijazna in mi prosim razložila, kako poteka to rezerviranje? Z možem bi šla rada oktobra na počitnice (še vedno se ne morem odločit ali Mauricius ali Maldivi ker je za obe destinaciji polno pohval), priznam pa da do sedaj nisva nikoli potovala drugače kot z agencijo. Za počitnice v lastni režiji me je precej strah tako daleč, priznam.
Ali poiščem hotel na internetu in pokličem? Ali kako drugače? Ali se da vse rezervirati preko interneta? Je kakšna nevarnost, da ko prideš v hotel, nimajo rezervirano ipd… Ko gledam prospekte so mi zelo všeč apartmaji v kolibah na kolih. Pa ne vem ali se da tudi rezervirat.
Kje rezervirate letalske karte? Se tudi tu dogaja, da prideš nekam na letališče in nimaš nič?

Prosim za informacije. Hvala!

Tudi jaz se pridružujem voyager-ici. Tudi jaz sem vedno rezervirala vsako potovanje v celoti v agenciji in sem tudi malo skeptična. Povej kako in kaj.

Hvala

Hi!
Midva sva na internetu sama poskala letalske karte in hotel, potem pa sva na agencijo
poslala mail z najinimi željami oni pa so nama vse rezervirali in uredili transfer od letališča do hotela in nazaj, na najino željo so dodali tudi odpovedni riziko, za uslugo pa nama niso računali nobene provizije, niti tistih 3.000 sit ne.

Lp

Preprosto – letalsko karto sem rezervirala preko interneta (let. družba Condor, čarterski let), karto ti potem pošljejo domov ali pa jo prevzameš pred odhodom na letališču. Prej sva seveda preverila različne opcije in je bila za najin termin ta najugodnejša. Lahko pa rezerviraš tudi na odklop.com. Je pa res da sva letela iz Munchna in ne iz Slovenije, saj je bilo iz Nemčije dosti ceneje – za karto sva dala 150.000 sit s taksami vred/osebo.
Za prenočišče sva preverila in preučila različne opcije na spletnih straneh različnih agencij in ponudnikov. Na koncu pa sva se odločila za rezervacijo preko emaila (vse sva v celoti plačala šele ob prihodu) pri gospodu, ki ima privatne bungalove. Prej ga nisva poznala, nisva vedela, kako bungalovi izgledajo in kako bo, ampak sva imela res srečo in nama je bilo super.
Seveda pri individualnem rezerviranju obstajo riziko in se vsak sam odloči, če bo organizacijo prepustil agenciji. Nama definitivno ni žal, zelo poceni sva videla velik del otoka in njegovih znamenitosti, saj naju ju ta gospod, pri katerem sta bila, vozil na izlete in oglede.
In še cenovno – vse skupaj (letalska karta, transferji, prenočišče, hrana, pijača, ogledi, spominki, darila,…) naju je prišlo pod 300.000 sit/osebo za 14 dni. Agencije pa ponujajo za 250.000 sit samo letalsko karto, transfer in prenočišče in še to samo za 1 teden. Kje so še vsi ogledi, spominki, darila…? Agencije na otoku ponujajo te izlete po zelo visokih cenah.
Saj pravim, kakor komu paše… Nismo vsi za vse oblike potovanj. Je pa bilo to prvo najino potovanje v lastni režiji in nisva imela prevelikih težav.

Je pa Mauritius res nepozaben in prečudovit otok!! In ga definitno priporočam!

Ali imaš še kje spravljene podatke o tem gospodu. Prosim tudi za kakšno sliko, lahko tudi na moj mail. Tudi midva bi šla rada v tiste kolibe.

Tudi jaz bi te prosila za kontakt tistega gospoda, ker razmišljam o vrnitvi na Mauritius..
Kje natančneje pa so bungalovi ? (kateri kraj) in če je le možno bi te prosila še za kakšno fotko.

Hvala in lep dan ti želim !

Tudi jaz bi te prosila za mail po katerem si rezervila bivanje na mauriciusu. Lahko na moj mail. Pa še to me zanima, kaj pa na meji, če nimaš že vnaprej plačanega bivanja. Ali moraš pokazati kakšno rezervacijo?

Lani sem letela preko Mauriciusa. Rezervacije nismo imeli. Ker moraš na letališču izpolnit obrazec o vstopu v državo in tam tudi napisati, kje boš bival, je dobro vedeti, kje boš bival, če ne, tudi ni panike. V našem primeru je kar policist ali carinik napisal, kam gremo. Pa čeprav se potem tega (vsaj drugič) nismo držali. Drugače pa imajo na letališču turistično točko, kjer ti lahko najdejo prenočišče po izbiri. Dejansko pa je ceneje, če si že v naprej najdeš kak bungalov, vilo ali hotel. Pa dobro se je zmenit, da te kdo pričaka na letališču, saj taksiji tam niso poceni… Drugace pa: Mauricius je cudovit, ceprav sem ga videla samo iz zraka in bila le v Blue bayu!

tangerine, lahko posreduješ kakšen link (kontakt) do bungalovov, ki sta jih mela?
hvala

Tangerine, ali imaš mogoče kakšen kontakt od tega gospoda z bungalovi, pa če imaš slike bi te tut lepo prosila če jih mi jih posreduješ

Hvala in lp Anja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close