Mauritius – dejansko vreme maj – junij
Zdravo!
Razmišljamo o počitnicah na Mauritiusu. Vem, da je takrat tam konec poletja, a bega me to, da je po statistiki skozi vse leto zelo veliko dežja:
http://www.isla-mauricia.com/mauritius/climate-mauritius-en/
Kako je v resnici, prosim, povejte tisti, ki ste tam že bili. Pa še to: koliko časa traja polet tja?
Hvala in lp!
Mi smo bili tam dva tedna. Bilo je super, kakšen dan je bila polurna ploha, drugače pa nič. Tja smo potovali 20 ur, nazaj pa 16,5 ur. Šli smo Ljubljana – Pariz – Plaisance (Mauritius) in obratno. Cena je bila 970 € (vožnja). Tam so hoteli zelo poceni. Mi smo si vse uredili sami preko interneta (vožnjo in hotel). Če greš preko agencij, je pa drago, pa še izbirati ne moreš po svojih željah.
Midva sva bila v drugi polovici maja, zacetek junija, 2 tedna. Takrat je super, ker ni vec sezona, malo ljudi v hotelu, veliko prostora na plazi. Sonce zaide okoli 18.00 in se kar ohladi. Jaz sem zvecer bila v dolgih hlacah in puloverju. Bilo je nekaj dezja in ko se sonce skrije za oblaki, kar malo zahladi. Ko sije sonce, pa full pripeka 🙂 Zadnja 2 dneva (7. in 8. junij) pa je celi dan dezevalo in bilo mrzlo (pod 20 stopinj). Upam, da sem ti kaj pomagala. LP
Midva sva sicer bila meseca novembra, ko se tam šele začenja poletje.
Preko interneta sva kupila vozovnice (internetna stran http://www.5vorflug.de) in imela sva direktni let iz Muncha do Mauriciusa. Hotel sva si našla kar na otoku samem, saj je na vsakem vogalu dovolj prenočišč, pa tudi vidiš dejansko kaj dobiš. Najbolj se splača iti na sever otoka, saj je vreme dejansko tam lepše, pa čeprav je otok zelo majhen. Krasna je tudi plaža Flic en Flac, na vzhodni strani pa imaš en lep izlet s čolnom na majhen otoček, kjer ti postežejo rum (poizkusiti moraš vsaj 15 vrst) in prekrasne peščena plaža. Zanimivo je, da so vsi najepši hoteli na vzhodni obali, vendar pa je tam skoraj nemogoče plavati, saj je stalno veter in valovi. Vsekakor ne izpusti Flat islanda (cca. 2 ure s katamaranom), saj je nepozaben. Vključeno imaš potapljanje (snorkljanje) in je dejansko tako, kot bi plaval v akvariju (1,5m globoka voda in korale in ogroomno rib). Midva sva spoznala domačina, ki nama je razkazal z najetim avtom cel otok (vozijo po levi strani, zato nisva reskirala), pa še spoznala sva življenje domačinov (povabil naju je domov, kjer živi zelo skromno življenje, hiša brez stekel, pribora za 4 osebe ni imel, prav tako tudi ne mize in stolov, jedli smo torej na tleh in z golimi rokami), enkratno seveda če ne kompliciraš. Eno lepših potovanj v mojem življenu!
Forum je zaprt za komentiranje.