MAURICIUS
Pozdrav,
priporocam ti, da si najprej nabavis en dober vodic, kot npr. LONELY PLANET. Ce potujes budget, potem ti bo 25 – 30 USD zadosti na dan, ce pa bos potovala malo bolj razkosno pa meje navzgor ni. 🙂
Za Mauritius obstaja LP skupaj s Sejsheli in Reunion. STane okrog 25 USD. Dobis ga tudi prinas.
L.P.
LP sem si že nabavila in ga tudi že prebrala:) Sedaj pa me bolj kot to zanimajo izkušnje tistih, ki so tam že bili. Bo zadosti časa da bom otok prečesala v 14 dneh? Edino kar me moti je to da vozijo po nasprotni strani kot pri nas:(
No če ima kdo kaj izkušenj naj mi pomaga.Pa seveda kakšne so kaj cene za hrano?
lp
Zivjo,
jst sem tud enkrat po netu gledala Mauritius, tako da sem zasledila tole:
“Addresses (IMPORTANT): The full address of your Hotels or private Holidays Houses and Bungalows before you arrive. Please note this carefully as you will be required to write it on a card to be given to the Mauritian immigration authorities in the airport on your arrival.”
na http://www.maurinet.com/ (TURIST KIOSK – pod Things you should know before coming to Muritius)
Oni imajo namrec problem s tem, da ljudje pridejo in nikoli vec ne grejo nazaj 😉 Ne vem ce to pomeni, da ne mores kar tako na blef tja… samo kot opozorilo, da se morda malo bolj pozanimas o zadevi.
LP
Tanja
Ok sem nazaj iz Mauriciusa!
Letel sem iz munchna za 198 evrov – povratna karta za 8 dni! Plačane so bile vse taxe in podobno, celo izstopna taksa iz Mauriciusa! Avion niti ni bil zaseden popolno tak da je 11 urni let bil še kar udoben, ker sem imel tri sedeže. link: http://www.condor.de
Takšne ugodne cene se lovijo. Ni jih mogoče vedno dobi
Vreme je spremenljivo, primerno zimskemu obdobju ki je zdaj tam 20 stopinj južno od ekvatorja. Oblačno in ne preveč vroče, včasih dež. Najboljše je vsekakor na zahodu otoka in na severo zahodu, od Flik Flaka do Grand Baya. Cene so pri apartmajih malo ugodneje kot v visoki sezoni, solidni apartmaji se dobijo za cca. 30 evrov na noč, so pa različne velikosti, od takih z dvema sobama in kuhinjo in kopalnico, do takih s štirimi sobami, dvema kopalnicama, kuhinjo in ogromnim dnevnim prostotom z stilskim pohištvom (Mont Choisy)
Otok je majhen. Splača se ogledat botanični vrt, krater vulkana z lepim razgledom na zahodno obalo, pa še kakšne druge stvari, npr. tržnico itd. Sicer pa se itak vozniki/taksisti sami ponujajo da te za 1000 rs (ca 7000 sit) peljejo cel dan po otoku in ti razkažejo kar je zanimivega.
Forum je zaprt za komentiranje.