Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice mauricius z dvema otrokoma

mauricius z dvema otrokoma

Kje jaz dopustujem sploh ni relevantno, če si brala nekaj tem si zvedla, da smo lih s Tunizije. Ampak za otroka ni pomembno. TO me ne boš prepričala, da ti bo tvoj 4 letnik rekel, če ga pelješ v Čateške, ne mami, tukaj se pa ne bom kopal, ker to ni Azija![/quote]

O, a iz Tunizije? Ja, ste bili pa res na drugem koncu sveta. Zakaj jih nisi raje peljala v Portorož, saj bi tudi tam lahko namakali noge v morje. Ni nobene razlike.
(Se imaš pa za pomembno, če misliš, da sem jaz opazila, da si nevemkježe pisala o tem, da si bila v Tuniziji!)
Itak pa si veliko o svojem načinu razmišljanja veliko povedala s tem, ko trdiš, da otrok določeno žival (dogodek, predmet) doživi enako v živalskem vrtu ali v naravi. In pa da je voda v toplicah enaka kot morska voda. :-)))

Ja, moji otroc res ne vidijo ne vem kakšne razlike med enim in drugim. Imamo se povsod fajn, uživamo, se igramo in kopamo. Za to pač ne rabimo na drugo stran sveta – pardon, da sem primerjala Tunizijo z drugim koncem sveta. 😉

In če imate vi otroke, ki so tako zahtevni, da gledajo kako in kaj je kje sem lahko zelo vesela, da imam take nezahtevne, preproste otroke! Ponosna sem na to, da so zadovoljni s tem kar imajo, da ne rabijo drugo stran sveta, da bi bili srečni in zadovoljni s počitnicam!

:)))) ti vidiš in vse veš o mojem razmišljanju, ker sem napisala, da bo otrok prepoznal in znal imenovati žival ali jo vidi v divjini ali v živalskem vrtu. Da lahko uživa na morju na drugi strani sveta ali pa v Čatežu. :))) Mah, majstrica si, da vse to vidiš iz nekaj stavkov.
Dejstvo je, da bo otroku tam lepo, kjer bodo tudi starši srečni in mu pomagali, da bo tudi njemu lepo. Bedne počitnice imaš lahko na mavriciusu ali v Portorožu.

O živalih mi pa nekaj povej: potem ste bili pač na dopustu in kakšne živali ste tam lahko skoz kar tako opazovali? Ko je bil tudi otrok skoz navdušen in jih je opazoval? Ali ste bili na safariju?

A misliš, da se živali v naravi lahko vidi samo na safariju? (Mimogrede, ja, tudi na safariju je moj otrok že bil, revček.)
Dej se malo od Čateža odlepi in pojdi malo po svetu. Ali pa druge, ki to počnejo, nehaj obmetavat s preseranti!

Čaki, čaki, to o preserantih je prišlo iz tvojih ust!!!!
In nisi mi odgovorila, kje ste bili in katere živali ste gledali.

In jaz sem takoj za, da se gre kam z otroki! Sploh ni debata o tem. Debata teče o tem, da otrok VE kje je. Da mu ni vseeno kje se kopa. TO me je zmotilo. Da rabi eksotiko, da mu je všeč. Da samo tam lahko živali spozna itd. To se mi zdi čisto nakladanje! Če pa ni nakladanje, ap imaš izjemno zahtevnega, razvajenega froca!

:)))) Od Čatežkih pa se ne bom ne zlepa ne z grda odlepila, ker jih moji obožujejo. Tobogane in gusar, ki vodo poliva – vsake toliko moja ta mala sprašuje, če gremo tja, kjer stricu z glave teče. Tam zares uživamo!

Ti niti ne bom. Nisem tukaj, da bi razlagala kje smo bili in kaj smo videli, ampak zato, da povem, da si otroci še kako zapomnijo kraje, ki so jih obiskali. Zdaj mi je v misli padel dogodek, ko plaval s fredijem in z masko gledal morske zvezde, ki jih je bilo toliko, da nisi mogel na tla stopit. Plaval je med jato rib, ki so ga obdajale iz vseh strani. Videl je mureno, kako je kukala iz votline. Videl je tisoč stvari, ki jih zdaj ne bom naštevala. Ker to ni moj namen.
Otrok si še kako zapomni, kje je bil in kaj je videl, in verjamem, da mu mnogo tega ostane tudi v kasnejših letih. In ne le kot oddaljen spomin.
Se pa strinjam, da lahko otrok doživi zanimive stvari tudi za vogalom hiše. Ampak ne samo tam. In nismo tisti, ki hodimo po svetu, mučitelji otrok in preseranti. Ljudje imamo pač različne prioritete. Nekateri dajejo za pijačke in hlačke, mi pa za potovanja.
Je pa za otroka najbolj naporen del potovanja pot z avtomobilom do letališča, ki je v našem primeru oddaljeno od 6 do 7 ur. 11 ur v letalu je proti temu prava malica!

Aja, še nasvet za tiste, ki gredo na pot z DVD prenosnikom. Na letalu ga že zdavnaj ne pustijo več. Nobene stvari, ki ima disk, ne pustijo, zadnje čase komplicirajo celo pri litijskih baterijah.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close