Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Mauricius-tudi mene zanima par stvari

Mauricius-tudi mene zanima par stvari

Kako je tam za snorkljanje? A vidiš isto kot na Maldivih, več, manj?
Kako pa je s potapljanjem, je možno vidt mante in whale sharka, tako kot na Maldivih?
Kakšno je vreme v juliju?
So organizirani kakšni izleti?
So gor samo hoteli, ali so tudi bungalovčki ob vodi….
Kaj pa glede mrčesa, ščurkov?
Kakšna je sicer hrana?
Približna cena za dva tedna, z all incl. ali oz tam nekje kot Maldivi, ceneje, dražje?
Koliko časa se potuje?

Hvala za kakršnekoli informacije.

Živjo,

1.Mauricius ima zanimiv koralni greben, zato je snorkljanje očaralo celo mene, ki nisem ljubiteljica ničesar, kar se dogaja pod vodo, je pa res, da se ob oblačnem vremenu bolj slabo vidi pri lepem vremenu pa je super.

2.Potapljanje je sicer organizirano, kaj se da videt pa žal ne vem.

3.Organizirani oz. agencijski izleti so precej dragi, cenejša opcija je najem taxija ali avta s šoferjem (vozijo po levi) za cel dan, ki te pelje po isti poti kot agencija, šofer pa ti je istočasno vodič oz. ve veliko o otoku.

4.MRU je poln prestižnih hotelov, najde pa se tudi kakšen manj bleščeč, ter seveda bungalovi, ki jih za ugodno ceno lahko najameš kar dol, nekateri poleg ponujajo tudi hrano.

5.Komarji so sicer nadležni, drugega mrčesa ni.

6.Prevladuje kreolska hrana, riž, zelenjava, ribe… sicer pa se za vsak okus nekaj najde.

7.Julija je tam “najhujša zima” domačini se takrat ne kopajo, morje ima ca. 23°C, je bolj oblačno, menda rado tudi piha – to so info iz 2. roke, midva sva bila tam v začetku maja. Takrat je bilo prijetno toplo, zvečer pa dolgi rokavi niso bili odveč.

8.Midva sva letela preko Pariza. Torej 2 uri do Pariza in nato še 12 ur do Mauriciusa, cena je odvisna predvsem od letalske vozovnice saj je le-ta najdražji del aranžmaja. Trenutno je najugodnejši Air Berlin, sevda pa se zadeve spreminjajo.

Upam, da sem vsaj nekaj pomagala, če te pa kaj še zanima bom rada odgovorila.

lp

Isabela, sem te že na starševskem čveku spraševala:
– ali sta šla vidva preko tuje agencije
– malo sem gledala tudi variante apartma+zajtrk (cca 1000€). Samo ne vem, bi bilo drago potem, če bi si morala ostalo plačevati v restavracijah?
– Koliko je vaju prišlo maja?

Živjo,
Žal nisem vidla tvojega vprašanja na SČ čeprav ga dnevno prečekiram, je pa res da sem bila zdaj na dopustu…verjetno bo to krivo.

Naše agencije oz. njihovi aranžmaji so bili vsaj za naju predragi, zato sva iskala variante v Avstriji, kjer si vsaj takrat dobil enak aranžma precej ceneje. Ugodno varianto so nama takrat našli na Springerju v Celovcu in Rueffareissen iz Dunaja. Nato sva iz obeh možnosti sama skombinirala svojo varianto in nato kontaktirala Exotic tours iz Lj, kjer so nama naredili predračun, ki je bil za naju sprejemljiv, zato sva rezervirala kar preko njih. Takrat sva plačala ca 2.4oo eur za polpenzion 10 dni (maj 2007).
Nekajkrat sva šla tudi na kosilo, cene v boljših restavracijah so bile takšne kot pri nas, na ulici je bilo sicer ceneje, vendar nisva hotela tvegati prebavnih težav, zato tam nisva jedla.

lp

Na MRU sem bila pred 3 leti oktobra, ko se pri njih začne poletje. Temperature so bile znosne, tam do 30C in ta termin zagotovo priporočam. Je pa julija in avgusta pri njih “zima” in res ni primerno za obisk. Ravnokar mi je pisal Mauriščan, pri katerem sem bila v apartmaju in je povedal, da je letos julija res zelo slabo z vrememom, veliko piha, deževje in da se vsi turisti pritožujejo. Če izbrereš kakšen drug termin, je pomoje bolje, čepreav z vrememom res nikoli ne veš – letos je bila kolegica januarja in je imela en teden deževja s ciklonom…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close