maturant v grčiji
ja 50.000 je res malo prevec. Z razervo nekje 40.000 bi jaz vzeu, nekje 33.000 v sit izrazeno se zapravi.
Lily, ne razumem zakaj primerjas slovenijo:))) :sej se tok dnarja v sloveniji v 5 dneh ne zapravim
1. na ladji in v turisticnih krajih, kjer bodo sli so cene bistveno visje kot v povprecju v Sloveniji
2. ni blo v sloveniji se taksnega zura, da si bi privosciu toliko kot sem si na maturancu
Ja mislim… Ce gres na kosilo je 10 do 30 evrov, vecerja isto… diskac s pijaco… od 10 do 30 evrov (treba castit klapi) na noc… Pol so tukaj se alkoholne pijace, ki se jih nakupi cez dan (zurka mora trajat non stop)… Pol so se kaksne zabave kot so elektronske igre itd… Pa mal zracunaj pa pride takoj 30-50 evrov na dan… Spominki pa itak vzamenjo okloli 50 evrov… Pa pol je treba se pisat domov! Pa da nepozabimo kondome, pa prepovedane substance… Ej, pa naj clovek enkrat v lajfu zivi kot clovek, ne pa kot suzenj… heh…
Tko da je vsaj 200 evrov normalno, ce se noce izgledat kot revez… Sej pol je pa druga zgodba, ce je clovek skromen, pa vse vlaga v fensi oblacila… heh..
Moja nečakinja je bila na maturantskem izletu letos in se je odlično zabavala, čeprav ni bilo nič takega, o čemer bi morali pisati v črni kroniki.
Ne razumem pa, zakaj na tem mestu nekateri tako vztrajno propagirajo “prepovedane substance” in k njim nagovarjajo tudi mladoletne osebe (kar velik del udeležencev maturantskega izleta na koncu tretjega letnika definitivno je), če se jim že sami ne znajo upreti.
Oj Vito, ne da propagiram te ilegalne substance, sam to je lajf… Mulci to iscejo… Pa ne zakrivat oci, pred tem. To sam iscejo, kako se bodo zadevali… Kje pa zivis? Slovenska mularija je nora na te substance. Sam to. Pa pol ce jim ne das dovolj dnarja, bodo raje brez kosila, kot pa brez substanc. Pol pa imas vecji problem. Tako se pol konca v bolnici. Pa dej odpri oci! Maturant je vendarle maturant. Pa ce ni alko v igri je itak kaj drugega. V koncni fazi je tu itak se seks. Pa ne zdej nekaj moralizirat, ce je to svet v katerem zivimo.
Ne, Cinematic, to ni lajf, ampak beg pred lajfom. Tako kot je vsako zadevanje beg tistih šlevastih, ki se niso sposobni trezno soočiti z realnim življenjem. A si se kdaj vprašal, zakaj iščejo? Zaradi takih, kot si ti, ki to podpirajo in celo spodbujajo. Da potem na račun njihovega propada mastno služijo. Žal.
Nekateri “mulci” (kot jih ti imenuješ) so nori na orožje. Ali naj jim omogočimo tudi dostop do tega??????
Brez skrbi, da imam odprte oči, bolj kot ti. Zato sem tudi odreagiral na tvoje pisanje. Pa ne gre za nikakršno moraliziranje. Ko me sredi Ljubljane žica za drobiž “za vlak” zdravstveno in socialno propadel mladič z vodenimi očmi in okopan v lastnem urinu, ki je komaj še sposoben stati na lastnih nogah, ne gre več za moraliziranje. Za življenje gre.
Dokler se vsak odloča zase, je to njegova pravica. Ko pa začnemo svetovati drugim, je to odgovornost. In jaz se svojega dela odgovornosti ne bojim. Kaj pa ti?
pa da se se jst mal prklucim deati o drogah…
Vito, mulci, ki so nori na orozje, ga tudi imajo… Ce si ga res zelis, ga ni tako tezk dobit.
Mulci, ki se hocejo zadevat, se bojo zadeval (isto kot odrasli). In to tudi pocnejo. S prepovedjo stvar naredis se bolj zanimivo in si z zadvo operes roke.
Boljs se je o teh stvareh pogovarjat in ‘mulce’ (ki o tem verjetno vedo vec kot vecina odraslih) pouciti o tem kaj jim skodi. Odlocl se bojo pa itak sami, pa je kej prepovedan (trava) alpa ne (alkohol).
Metanje vseh prepovedan drog v en kos pa promblem MOCNO poslabsa…
no da ne bom prevec tezil…
lp,luka
Ja, Luka, žal so tvoje ugotovitve zelo resnične.
Na koncu se tako vsak sam odloči, čeprav ravno pri obravnavani temi v to vseeno rahlo dvomim.
Ne vem, zakaj naj bi metanje vseh prepovedanih drog v ist koš zadevo poslabšalo. Še manj mi je pa jasno, zakaj sploh delitev na prepovedane in legalne. In kje je sploh realna meja… Pred časom sem slišal dobro definicijo, da je pijanec vsak, ki povprečno popije več kot njegov zdravnik. Torej čisto subjektivna ocena.
Prav imaš, pogovarjat se o teh stvareh! Samo ljudje smo žal tako sprogramirani, da se najlažje učimo na lastnih izkušnjah in napakah.
Kakšne prepovedi nisem omenjal. Najmanj, kar lahko tukaj storimo pa je, da stvari vsaj ne spodbujamo.
Zadnja sprememba (22-09-03 18:24)
glede metanja vseh prepovedanih drog v en kos…
sam na kratko:
mulc najprej verjetno proba travo… vidi da ni neke panike (ki je pri _rekreativni_ uporabi dejansko ni) in potem pac sklepa isto za ostale prepovedane droge. proba lsd, vidi da ni tak hudo, speeda ali koke pa se ze navlece, da ne govorimo pol o horsu.
Boljs bi blo, ce bi vedu, da ti trava sicer ne nardi nc dobrga, da pa so druge prepovedane (trde) droge dost bolj skodljive.
tud men pa ni jasna delitev na legalne in nelegalne (alkohol je npr. dost bolj nevarna droga kot pa trava). Po moje je resitev v legalizaciji vseh – unicis dilerje in s tem povezan kriminal, kotroliras kvaliteto droge (najvec smrti je zaradi nestandardov -1g lahko pomeni en sus alpa 10, dokler ne vzames pa ne ves), pa se za zdravstvo zraven davek nabijes, da lahko potem za odvisnike skrbis (kar moramo itak pocet).
lp, luka
Po dobrem (alkoholnem) žuru imaš le dobrega mačka. Ne vem če je to ravno smisel življenja? Zato se mi zdi povsem neprimerno mladostnike vzpodbujati k temu v smislu: “Na sine, tukaj imaš pa še 500 EUR za alkohol, da se ga boš lahko primerno zapil s prijatelji in mi ne boš delal sramote!”. In ko bodo prišli s maturantskega izleta, se bodo lahko hvalili le s tem, kako so se ga napili, zakadili, seksali… Ali je za to res treba iti v Grčijo. Če hočejo to od maturantskega izleta, naj raje prišparajo denar in ga namesto za pot porabijo za alkohol. Verjetno se lahko v Grčiji počne še kaj drugega, mar ne.
Glede probavanja vsega (kar lepo opisuje tudi Adi v pesmi “Meni se mudi”) pa, kje piše, da moramo biti vsi enaki. Če se ga drugi na mrtvo napijejo, zakaj se bi moral tudi jaz. Kaj mi pa kdo more, če namesto gajbe pira popijem eno ali dve steklenici na večer? Vsak se mora sam odločiti v življenju, kako se bo odločal, je pa veliko odvisno od vzgoje in zgleda, ki ga je bil deležen(deležna) predvsem v otroštvu. Tako da kakšni hudi napotki pred izletom ne bodo bistveno vplivali na sam potek. Sigurno pa je smisel maturantskega izleta imeti se maksimalno lepo. Če to za nekatere pomeni pijača in “povzročanje nosečnosti” je to povsem njihova pravica do odločitve. Jaz osebno si bi veliko raje ogledal krajevne znamenitosti, poiskusil krajevne specialitete…, pa čeprav le v družbi enega ali dveh sošolcev.
Lp. Jože
Zadnja sprememba (24-09-03 06:20)
a ti kdo brani? pocni, kar hoces. ne glej na to, kaj pravijo drugi. nikoli.
večina pač gre na maturanca žurat.
če to pomeni, da so ostali izključeni iz družbe… jebiga. life is life… na maturancu alpa kjerkoli drugje. mogoče tako ne bi smelo bit, ampak je …
ko smo mi šli, so nam profesorji lepo razlozili, da je to maturantska ekskurzija in ne izlet in da bodo izkljucili vsakega pijanca…
pol so nas pa ob 7-ih zjutraj po lokalih lovili da gremo na oglede…
Joj, kaj vse ste tukaj pisali!!!! Mislim, da tisti, ki ste malo starejši in ne veste iz prve roke, nimate pojma, kaj vse se dogaja med mladimi (med najstniki, pa tudi tistimi, ki so stari čez dvajset let). Tisti časi, ko je bil alkohol dovolj za malo dobre volje, so mimo. Ne poznam mladega človeka, ki ne bi probal vsaj trave, kaj šele kaj več (izjeme so, vem, vendar vedno manj). Vi kar verjemite svojim otrokom (najstnikom), saj tudi jaz nisem nikoli priznala staršem, ko sem bila mlajša, da kadim, pijem alkohol, ko grem ven, da kadim travo, itd. Hvalili so me vsem sorodnikom, kako pridna punčka sem… Najbolj me je presenetilo to, kar sem videla letos poleti v raznih lokalčkih. Večina srednješolcev, ki so tam posedali ni pilo alkohola, vem pa iz prve roke zakaj je bilo tako. Ne morejo mešati alkohola z drugimi drogami… Časi se spreminjajo, osnovnošolci že probavajo stvari vseh vrst (od drog do seksa).
Nekaj znancev je začelo kaditi travo v 6. razredu, pri 18. so bili pa že na horsu, tako v premislek.
Ne zatiskajte si oči, raje jih čimprej seznanite s takimi stvarmi.
Forum je zaprt za komentiranje.