Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Matjažko manjka na forumu

Matjažko manjka na forumu

A veš, če hočeš sebe doseči, niti ne rabiš nikamor iti. 🙂
Ljudje ne dosegajo sebe, ker preveč pričakujejo od drugih. Več pričakujemo od drugih, bolj smo odtujeni, ker smo odtujeni od sebe….Dobimo občutek, kot da drugi veliko pričakujejo od nas, pa želimo spet preseči sebe, ker menimo, da se moramo preseči…Pa ni potrebe. Dovolj je, če se sprejmemo. In ko se sprejmemo, smo dosegli sebe. 🙂
Vse drugo pa je bežanje…..[/quote]

Tebi to uspeva?:)

Za doseganje, preseganje samega sebe je predpogoj živeti (ne životariti) v svetu in se srečevati z najrazličnejšimi situacijami. Brez izkušenj smo samo teoretiki.
Pričakovanja do drugih so sicer dobrodošla, vendar spet v mejah normale. Lahko predstavljajo naš strah, frustracije…vse tisto, česar sami nismo dosegli, avtomatično pričakujemo od drugih. V tem primeru je nujno, da si postavimo zrcalo in sebi postavljamo pričakovanja. Ne vem, če je dovolj le to, da sprejmemo sami sebe, to kar smo. Ja, za začetek, potem pa naprej, saj si nihče ne želi stopicati na mestu, a ne.

Čemu pa takšna velika želja po izkušnjah ?
Zato, da nas bodo drugi imeli rajši ? Pa nas imajo ? Človeštvo ima vedno več izkušenj, pa se zato imamo vedno rajši ?

Včasih že..:)
To je takrat, ko ne kompliciram. :)))

Čemu pa takšna velika želja po izkušnjah ?
Zato, da nas bodo drugi imeli rajši ? Pa nas imajo ? Človeštvo ima vedno več izkušenj, pa se zato imamo vedno rajši ?

Včasih že..:)
To je takrat, ko ne kompliciram. :)))[/quote]

Izkušnje nas brusijo, brez njih ne bi prišli do novih spoznanj. Ne gre za to, da bi nas drugi imeli rajši. Če gremo v to s tem namenom, bo težko karkoli doseči, ker bomo ves čas zaslepljeni le s sabo in s tem, kako nas vidijo drugi.
Gremo v izkušnje zato, da bomo imeli sebe in druge rajši? V izkušnje gremo zaradi sebe, da se naučimo kaj novega, česar do sedaj nismo vedeli. Pa naj bodo prijetne ali manj prijetne izkušnje. Samo, da ne životarimo.

Ali lahko razložiš, kaj to po tvojem pomeni, da nekdo ne dosega niti sebe? Ne vem, kak pogled na ljudi to moraš imeti, da sploh prideš/padeš na takšne kriterije. Hm, saj je to super in fajn, da presegaš meje (večinoma si jih sami ustvarimo), toda hkrati misliti, da so pa vsi ljudje takšni kot ti, pa da vsi stremijo k preseganju mej (in posledično oceniti, da ne dosegajo sebe), pa ni ravno zgledno oz humano.
Previsoka pričakovanja od sebe, drugih samo ustvarjajo razočaranja, stres, ali si res tega želiš?

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Ali lahko razložiš, kaj to po tvojem pomeni, da nekdo ne dosega niti sebe? Ne vem, kak pogled na ljudi to moraš imeti, da sploh prideš/padeš na takšne kriterije. Hm, saj je to super in fajn, da presegaš meje (večinoma si jih sami ustvarimo), toda hkrati misliti, da so pa vsi ljudje takšni kot ti, pa da vsi stremijo k preseganju mej (in posledično oceniti, da ne dosegajo sebe), pa ni ravno zgledno oz humano.
Previsoka pričakovanja od sebe, drugih samo ustvarjajo razočaranja, stres, ali si res tega želiš?[/quote]

Gledam okoli sebe in vidim, kako so nekateri zaradi slabe samopodobe ipd. v nedoseganju samih sebe. Nikogar ne ponižujem, samo tem ljudem je potrebno pomagati. Če se hočem slepiti in reči, da vsi dosegajo in presegajo sami sebe, potem jim s tem nič ne koristim. Zavedam se, kako je to težko in da nismo vsi v enakem položaju. Kaj naj jim bom v zgled in blefiram, da sem v slabi koži, samo zato da se bodo lahko poistovetili z mano in bili zato boljše volje? To je humano? Lahko sem komu v spodbudo, da se kaj da, če se hoče.

Eh, ko sem si že hotela oddahnit od tega čvekavca, se najdejo neke “fenice” in feni, ki držijo temo na vrhu. To je tako kot na SČ, ko se ena spomne in odpre temo o Mavričnem, ki morda cela 2 dni ni bil prisoten. Res, to je pravi Big Brother ratu. Al žajfnice.

Kdo ti pa pravi, da moraš čitati te žafjnice? Ejejejejej……

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Previsoka pričakovanja od sebe, drugih samo ustvarjajo razočaranja, stres, ali si res tega želiš?[/quote]

Gledam okoli sebe in vidim, kako so nekateri zaradi slabe samopodobe ipd. v nedoseganju samih sebe. Nikogar ne ponižujem, samo tem ljudem je potrebno pomagati. Če se hočem slepiti in reči, da vsi dosegajo in presegajo sami sebe, potem jim s tem nič ne koristim. Zavedam se, kako je to težko in da nismo vsi v enakem položaju. Kaj naj jim bom v zgled in blefiram, da sem v slabi koži, samo zato da se bodo lahko poistovetili z mano in bili zato boljše volje? To je humano? Lahko sem komu v spodbudo, da se kaj da, če se hoče.[/quote] Morda, še vedno pa se je potrebno vprašati, ali za vsem tem res tiči slaba/nizka samopodoba ali kaj drugega, recimo pomanjkanje motivacije, bolezen, naveličanost tega v čem se mora dokazovati, skrbi nad nečim nad čemer nima vpliva, morda celo lenoba? Včasih tudi z dobrimi nameni, ne moremo nekoga, ki morda ima potencial za kaj več pripraviti do tega, da se končno zgane (po naših merilih/pričakovanjih) – humano je takšnega človeka pustiti pri miru oz mu dovoliti, da živi tako kot živi – po moje, ne trdim pa da je s tvojim pristopom karkoli narobe, res ne.
Hvala ti za odgovor 🙂

Morda, še vedno pa se je potrebno vprašati, ali za vsem tem res tiči slaba/nizka samopodoba ali kaj drugega, recimo pomanjkanje motivacije, bolezen, naveličanost tega v čem se mora dokazovati, skrbi nad nečim nad čemer nima vpliva, morda celo lenoba? Včasih tudi z dobrimi nameni, ne moremo nekoga, ki morda ima potencial za kaj več pripraviti do tega, da se končno zgane (po naših merilih/pričakovanjih) – humano je takšnega človeka pustiti pri miru oz mu dovoliti, da živi tako kot živi – po moje, ne trdim pa da je s tvojim pristopom karkoli narobe, res ne.
Hvala ti za odgovor :)[/quote]

Slaba samopodoba je eden izmed vzrokov, seveda je lahko še marsikaj drugega. Če se nimamo radi, je to v bistvu najslabši položaj, v katerem smo se znašli. Marsikatera druga ovira je lažje premagljiva kot to.
Saj se vsi srečujemo s pomanjkanjem motivacije, smo naveličani, včasih nas premaguje lenobno vzdušje. Vse to se dogaja, nismo ves čas idealni:). Samo ne obupujemo, se spopadamo in sledimo svojim ciljem, sanjam. Upanje je tisto, ki nas ločuje od ljudi, ki so že obupali, vrgli puško v koruzo in iščejo razloge za to izven sebe. Seveda lahko ponudiš roko le tistim, ki si tega želijo.

Morda, še vedno pa se je potrebno vprašati, ali za vsem tem res tiči slaba/nizka samopodoba ali kaj drugega, recimo pomanjkanje motivacije, bolezen, naveličanost tega v čem se mora dokazovati, skrbi nad nečim nad čemer nima vpliva, morda celo lenoba? Včasih tudi z dobrimi nameni, ne moremo nekoga, ki morda ima potencial za kaj več pripraviti do tega, da se končno zgane (po naših merilih/pričakovanjih) – humano je takšnega človeka pustiti pri miru oz mu dovoliti, da živi tako kot živi – po moje, ne trdim pa da je s tvojim pristopom karkoli narobe, res ne.
Hvala ti za odgovor :)[/quote]

Slaba samopodoba je eden izmed vzrokov, seveda je lahko še marsikaj drugega. Če se nimamo radi, je to v bistvu najslabši položaj, v katerem smo se znašli. Marsikatera druga ovira je lažje premagljiva kot to.
Saj se vsi srečujemo s pomanjkanjem motivacije, smo naveličani, včasih nas premaguje lenobno vzdušje. Vse to se dogaja, nismo ves čas idealni:). Samo ne obupujemo, se spopadamo in sledimo svojim ciljem, sanjam. Upanje je tisto, ki nas ločuje od ljudi, ki so že obupali, vrgli puško v koruzo in iščejo razloge za to izven sebe. Seveda lahko ponudiš roko le tistim, ki si tega želijo.[/quote]

Hipotetično: če sem jaz v težavah, ali bi mi ponudila roko? 🙂

Saj se vsi srečujemo s pomanjkanjem motivacije, smo naveličani, včasih nas premaguje lenobno vzdušje. Vse to se dogaja, nismo ves čas idealni:). Samo ne obupujemo, se spopadamo in sledimo svojim ciljem, sanjam. Upanje je tisto, ki nas ločuje od ljudi, ki so že obupali, vrgli puško v koruzo in iščejo razloge za to izven sebe. Seveda lahko ponudiš roko le tistim, ki si tega želijo.[/quote]

Hipotetično: če sem jaz v težavah, ali bi mi ponudila roko? :-)[/quote]

Če bi mi ponudila roko nasproti (kar bi pomenilo, da si želiš pomoči), potem DA.

Hipotetično: če sem jaz v težavah, ali bi mi ponudila roko? :-)[/quote]

Če bi mi ponudila roko nasproti (kar bi pomenilo, da si želiš pomoči), potem DA.[/quote]

Kako si se diplomatsko izmuznila…kako bi pa vedela, da če ti ponudim roko, da rabim pomoč in da ni moj cilj, da želim pomoči tebi ?

Če bi mi ponudila roko nasproti (kar bi pomenilo, da si želiš pomoči), potem DA.[/quote]

Kako si se diplomatsko izmuznila…kako bi pa vedela, da če ti ponudim roko, da rabim pomoč in da ni moj cilj, da želim pomoči tebi ?[/quote]

Ne bi vedela, v tistem trenutku to ne bi bilo pomembno, ker bi videla le tvojo stisko in željo po tem, da splavaš:). Saj na nek način drug drugemu pomagamo. Recimo v tem hipotetičnem primeru bi tebi ponudila roko, ti bi jo recimo sprejela in cilj tega bi lahko bil obojestransko zadovoljstvo.

Kako si se diplomatsko izmuznila…kako bi pa vedela, da če ti ponudim roko, da rabim pomoč in da ni moj cilj, da želim pomoči tebi ?[/quote]

Ne bi vedela, v tistem trenutku to ne bi bilo pomembno, ker bi videla le tvojo stisko in željo po tem, da splavaš:). Saj na nek način drug drugemu pomagamo. Recimo v tem hipotetičnem primeru bi tebi ponudila roko, ti bi jo recimo sprejela in cilj tega bi lahko bil obojestransko zadovoljstvo.[/quote]

Hm, zanimiv pristop…upam, da te zaradi tega še ni nihče izkoristil oz te ne bo. Vsekakor pa je lepo prebrati, da nekateri ljudje v teh časih še vedno verjamejo, da “na nek način drug drugemu pomagamo” – marsikdo živo konstantno mimo tega, žal. Vzajemno zadovoljstvo je sila iskana prednost večine odnosov, večinoma se folk slepi z drugimi prednostmi.

matjaži in katenjka sta šla na Jamajko :))

p.s.
to je zaupno, tako da ne naprej pravit :)))

A ženo pa je Matjažko kar doma pustil ? :)))

A ženo pa je Matjažko kar doma pustil ? :)))[/quote]

Ja, dandanes si “važen”, če greš na trip pri čemer pa ženo doma pustiš :-))))

Ja, doma pustil samo z dvema otrokoma, ki dan in noc vekajo za mano. :)))
Katenjka si je opasala mesarski noz, jaz pa sem vzel harpuno in lovima ajkule. 😀

Tu, kjer sem jaz, je zame malo premrzlo morje, ker se rad kuham v vodi, sicer pa se imam zelo lepo. Imel sem se nekaj prostora v kovcku, kaksno lahkokategornico bi se stlacil notri, pa se ni nobena javila, da bi sla z mano, potem bi se lahko imeli fajn celo v troje – bi mi lahko izmenicno ena kuhala, druga pa masirala… :)))

Hja se mi nekak zdi, da nisva na istem kraju kljub vsem naporom, da bi naju poslali skupaj~~ namreč jaz se kopam ob vseh možnih časih, v mesečini, ob sončnem vzhodu… res pa je, da morje meni nikoli ni premrzlo… si težko predstavljam, da ne bi skočila v morje kjerkoli bi že bila –pred leti sem plavala v enem jezercu pod triglavom, no ja, takrat je res zeblo… sicer pa mene greje božja ljubezen, nekateripa rabijo menda nekaj bolj otipljivega… mesarski nož… presneto, še vedno ne more brez (latentne??) agresije…

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Ja, dandanes si “važen”, če greš na trip pri čemer pa ženo doma pustiš :-))))[/quote]
Temu se reče popestritev partnerskega odnosa. Zato, da razbiješ rutino in s tem spet vneseš nekaj lepote v sam odnos, kar pomaga ohranjati odnos. :)))

Ja, dandanes si “važen”, če greš na trip pri čemer pa ženo doma pustiš :-))))[/quote]
Temu se reče popestritev partnerskega odnosa. Zato, da razbiješ rutino in s tem spet vneseš nekaj lepote v sam odnos, kar pomaga ohranjati odnos. :)))[/quote]

Zanimiva iztočnica – kot nalašč za duhovnike brez idej, ki še ne vedo kaj bi spridigali pri nedeljski maši :-))))))

Ja, doma pustil samo z dvema otrokoma, ki dan in noc vekajo za mano. :)))
Katenjka si je opasala mesarski noz, jaz pa sem vzel harpuno in lovima ajkule. 😀

Tu, kjer sem jaz, je zame malo premrzlo morje, ker se rad kuham v vodi, sicer pa se imam zelo lepo. Imel sem se nekaj prostora v kovcku, kaksno lahkokategornico bi se stlacil notri, pa se ni nobena javila, da bi sla z mano, potem bi se lahko imeli fajn celo v troje – bi mi lahko izmenicno ena kuhala, druga pa masirala… :)))[/quote]

Meni je samo čudno, da ti internet deluje v omari. Pa po kakšni logiki lahko pričakuješ, da boš še kakšno “lahkokategornico” spravil zraven?

Resno, kaj tebi ni jasno?

Seveda, kaj če mu žena (pa saj je itak nima) :)) če je pa vzel katenjko s sabo.:)

Sta se danes zjutraj izdala, ko sta oba kar naenkrat začela pisati tu na forumu. Tako, da ni dvoma.:)

Jaz jima kar privoščim, naj uživata in se naužijeta vsega lepega :)))))))))

Seveda, kaj če mu žena (pa saj je itak nima) :)) če je pa vzel katenjko s sabo.:)

Sta se danes zjutraj izdala, ko sta oba kar naenkrat začela pisati tu na forumu. Tako, da ni dvoma.:)

Jaz jima kar privoščim, naj uživata in se naužijeta vsega lepega :)))))))))[/quote]

Haha. Počasi s tako logiko. Po njej sva midva ena in ista oseba. Pa še kdo drug :))
Ne moreš samo tega gledati! Je pa lahko eden izmed indicev. Samo odkar se eni tega zavedajo tudi to ni več :))

Aja, matjazko pomoje računa na kratek spomin :)) Mogoče je preveč travo kadil. To baje škodi dolgoročnemu spominu :))

Jaz jima kar privoščim, naj uživata in se naužijeta vsega lepega :)))))))))[/quote]
Ne vem..Katenjka mi deluje nekam otožno in pravi, da nima družbe ali pa ni z njo zadovoljna. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close