Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Materinski dan

Materinski dan

Zivjo.
Sedaj pa me zanima.. mamice imate dva praznika, eden je 8.marec drugi pa materinski dan. kateri vam več pomeni?
pri nas je ze dolgo tradicija da ati kupi vsem zenskam v nasi druzini rozico za 8.marec in do sedaj sva tako vedno storila tudi z mojim bratom. ampak letos me je nekaj presinilo in sva se odločila da bova 8. marec izpustila in jim čestitala za materinski dan.
da pa ne bi bila to spet le rozica, bi zraven se nekaj spekla.
Ima kdo mogoče kaksno idejo katera stvar bi bila primerna zato? Mamice, katere sladke stvarce bi bile ve vesele?:)

Zdravo!
Sama sicer priznavam le 8. marec, kar sem povedala mojima sinovoma, pa tudi svoji mami. Pač stvar navade..
Povem pa ti, da bo mami vesela katerega koli peciva, saj bo vedela, da je narejen z ljubeznijo.. Pa saj veš, že sama pozornost veliko pomeni.
Lep dan!

Jaz sem sicer mama, ampakt TA PRAVI praznik zame je 8.marec. Kar je jasno vsem moškim in ženskam v naši razširjeni družini. Mama lahko da si, ali pa nisi (po svoji ali pa ne po svoji krivdi), ženska pa si in konec. Klara Zetkin pa si tudi zasluži, da se jo vsaj enkrat na leto spomnimo. Pa da ne bi preveč spolitizirale tega ljubkega foruma: jaz bi bila od svojih otrok ali pa od možička vesela tudi pečene žagovine :), zato kar veselo na delo.

Ko sem bila še otrok smo vedno čestitali materi za njen praznik, materinski dan, 25. marec.
Tudi kasneje sem praznovala samo ta praznik in ga še danes spoštljivo praznujem. Otroci se me vedno spomnijo s cvetjem sama pa ponavadi kaj dobrega spečem po njihovem okusu, da jih pogostim. Pri nas imamo radi
razne zavitke, potico, buhteljne, flancate, razne pite, kakor nanese.
Vsem želim, da bo materinski dan praznik ljubezni in hvaležnosti in lepo praznovanje!

Hej!

Tudi meni 8.marec pomeni veliko.Ves ta dan mi misli uhajajo h Klari Zetkin in vsem tistim zenskam v preteklosti,ki si niso mogle izbrati zeljenega poklica,ki niso imele vstopa na medicinsko fakulteto…
Spomnim se lepih uric,ki smo jih na ta dan prezivele s kolektivom na prijetnem kulturnem izletu ali na predstavi(ravnateljev dan). In seveda tudi vseh ” prvi crvi” nerodnih stavkov o mamah,krasnih portretov in zarecih mamic,ki so se iskale v njih.

Vsaka od nas ima pravico do svojega praznika.Pomembno je le to,da vemo,kaj pomenimo in da se cenimo.

Guardian,karkoli bosta z bratom naredila,bo imenitno. Svoji mami sem najraje spekla dobro orehovo rulado,ker sem jo najprej obvladala. Lp Babi

Jaz pa že celo življenje praznujem 25 marec. Imam že v osnovi praznik na ta dan ;-).
Včasih sem mami nosila za 8 marec rožice, sedaj, ko sem pa na svojem, pa navadno vse pogostim na 25 dan v mesecu. Jutri bom pekla špehovko. Sem si jo prav zaželela. Bom zvečer še toplo položila na mizo, da bo zadišalo. Upam, da otroci ne bodo preveč nos vihali.

Lep materinski dan vam želim

Mateja

pri nas pa smo v družini praznovali 25. marec in meni je ostal v zelo lepem spominu.
ne morem se ravno poistovetiti z Klaro Zetkin, revolucionarkami in prvoborkami, ampak moj je navajen na 8. marec in tudi takrat dobim rožico 🙂
odkar sem tudi sama mama mi je pa 25. marec še bolj pri srcu. danes recimo sem si že navsezgodaj rekla: danes je pa moj praznik :)))

lep materinski dan!

Ela

pri nas smo vedno praznovali 8.marec. materinski dan je prisel k nam sele v zadnjih letih…nekako se ga se nismo “privadili”…!? lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close