Mateja Svet
Saj , če ne bi bilo te oddaje Od blizu, nihče ne bi več omenjal Mateje Svet, ker ona tako želi in hoče. Spoštujemo njeno zasebnost pa vendar so spomini na njen vzpon in njene dosežke spet privreli na dan.
Navajeni smo, da se “zvezde” kuje v oblake in se o njih govori, o njej pa nič, nič. Samo tisti tragični odhod, ki nas je vse, ki smo jo takrat gledali, presenetil in pretresel ob zapisih, kako so jo njeni takratni mentorji, zavrgli, vsem njenim kvalitetam navkljub.
Mogoče nikoli ne izvemo, je njena stvar.
Je pa povedala, da je takrat izgubila nekaj njej ljubih in dragih oseb. Že izguba ene take osebe te lahko ohromi, kaj šele več njih!
[/quote]
Povedala je, da je takrat, ko je umrl Rok Petrovič, leta 1993, poleg njega izgubila še nekaj dragih oseb. Ampak to je bilo tri leta po tem, ko je nehala smučat, nima s končanjem njene kariere nobene zveze.
Marlies Schild takrat še ni bila Benjaminova žena. Marlies je Tini Maze ponudila, da ji pomaga pobegniti v Avstrijo.
[/quote]
Ooooo, kakšne zgodbice spet eni napletate! In ker jo je šlatal, je kar zanosila (piše spodaj)?!?
A Marlies naj bi jo pretihotapila v Avstrijo, ker sicer Tina ne bi znala/mogla sama it al kako?
Pa saj človek ne more verjet, kake bedastoče vse tu prebere.
Seveda je avtor vseh teh laži neznan, kajne?
Zelo dobro sem poznala očeta Andreje Leskovšek, če bi se je Vogrinec samo dotaknil, bi imel opravka z njim, Andreji se ne bi bilo treba pritoževat na Smučarski zvezi. Tudi Nušo Tome sem poznala in močno dvomim, da bi za ceno kariere dovolila kaj takega.
Pa dobro bi se bilo odločit, a je bila Mateja noseča z Vogrincem ali Katja Koren? Ali morda kar obe pa še kakšna smučarka poleg njiju?
A eni res verjamete vsemu, kar na spletu preberete? Ne znate malo s svojo glavo razmišljat?
Pa zakaj vlečeš stara jajca na plano. Če Mateja Svet s tem živi, se s tem sprijazni tudi ti. Ne bit tako žleht, no.
Meni je Mateja Svet carica in bo carica ostala, ostala bo naša najboljša smučarka. Bila je v Jugoslaviji in celem svetu persona, in to tako mlada. Športnica, rojena zmagovalka.
[/quote]
Če je kdo v tej zgodbi žleht, so to ljudje, ki so gospe Svetovi uničili sanje…… Rojen z izjemno izraženim talentom, predan garanju, predan sanjam….. potem pa pride nekdo, ki je postavljena avtoriteta vsem tem mladim nadebudnežem in jih povozi kot ratrak…..
In naslednjič preberi prispevek, poglej oddajo, še kaj drugega preberi in beri predvsem med vrsticami, pa ti bo vse jasno. Aja za branje med vrsticmi, za branje mimike in gestikulacije je pa potrebna določena mera inteligence….
Seveda je avtor vseh teh laži neznan, kajne?
Zelo dobro sem poznala očeta Andreje Leskovšek, če bi se je Vogrinec samo dotaknil, bi imel opravka z njim, Andreji se ne bi bilo treba pritoževat na Smučarski zvezi. Tudi Nušo Tome sem poznala in močno dvomim, da bi za ceno kariere dovolila kaj takega.
Pa dobro bi se bilo odločit, a je bila Mateja noseča z Vogrincem ali Katja Koren? Ali morda kar obe pa še kakšna smučarka poleg njiju?
A eni res verjamete vsemu, kar na spletu preberete? Ne znate malo s svojo glavo razmišljat?
[/quote]
Zanima me , kje iz mojega prispevka je prebrati, da “se je treba odločiti ali je Svetova ali Korenova noseča z Vogrincem?” Si prebral/-a prispevek?! Očitno ne.
Z gospo Svet, se je definitivno zgodilo nekaj nečloveškega. Tudi, če ona v kamero verbalno trdi (vse zaradi poravnave na sodišču), da se “ni zgodilo nič takega”, hkrati pa ob tej izjavi gleda v tla, so dobremu opazovalcu stvari jasne. Nekomu, ki pa se spozna še na psihologijo in pravo, pa kristalno jasne. Zakaj izjemno talentirana gospa Svetova ni ostala v smučarski karavani na nobene način, pa celo sanjala je o smučanju?
Lahko bi bila izjemna trenerka ali pa ostala povezana na kakršen koli drug način. Poglej Špelo Pretnar, Petro Majdič, Primoža Ulago, Jureta Koširja, Tino Maze, Primoža Peterko in mnogo drugih. Ostali so povezani s tistim področjem v katerem so bili najboljši.
Gospa Svetova kot genij smučanja, pa je bila prisiljena zaživeti popolnoma na novo. Nova pot, nova identiteta, drugi ljudje, ki niso povezani s smučanjem….. Še celo za rekreacijo ne stopi na zimske smuči, ampak raje teče na smučeh. Zakaj je bilo temu izjemnemu semenu, kot se je nazvala sama, na Pogledih Slovenije, 24.1.2013 (https://www.youtube.com/watch?v=M2ccKUTX9SI) nasilno odvzeto, da ni moralo zrasti in se izraziti v vsej svoji veličini? Iz semena zraste kvalitetna rastlina, če ga vržeš na gnoj. Vendar ona določenega gnoja ni (bila) pripravljena
prenašati. In prav ima!
Če je kdo v tej zgodbi žleht, so to ljudje, ki so gospe Svetovi uničili sanje…… Rojen z izjemno izraženim talentom, predan garanju, predan sanjam….. potem pa pride nekdo, ki je postavljena avtoriteta vsem tem mladim nadebudnežem in jih povozi kot ratrak…..
In naslednjič preberi prispevek, poglej oddajo, še kaj drugega preberi in beri predvsem med vrsticami, pa ti bo vse jasno. Aja za branje med vrsticmi, za branje mimike in gestikulacije je pa potrebna določena mera inteligence….
[/quote]
Mene nič ne zanima med vrsticami. Kar je bilo, je bilo. Če ostali s tem lahko živijo, tudi jaz.
Jaz želim Matejo Svet ohraniti tako, kot je bila. Najboljša smučarka, kar smo jih imeli. Tudi po človeški plati je izjemna. Zakaj to ni dovolj za vas. Rabite kri? Rabite adrenalin? Se je tako težko sprijazniti s tem, da ni bilo nič takega? Pa tudi če bi bilo, bo ostala tiho. Kar je prav, če so se pogodili. Ona se tega drži. Dajte še vi zapret vaše radovedne goflje.
Mateja Svet je kraljica naših src. In bo to ostala. Kljub vašim teorijam zarote.
Zanima me , kje iz mojega prispevka je prebrati, da “se je treba odločiti ali je Svetova ali Korenova noseča z Vogrincem?” Si prebral/-a prispevek?! Očitno ne.
Z gospo Svet, se je definitivno zgodilo nekaj nečloveškega. Tudi, če ona v kamero verbalno trdi (vse zaradi poravnave na sodišču), da se “ni zgodilo nič takega”, hkrati pa ob tej izjavi gleda v tla, so dobremu opazovalcu stvari jasne. Nekomu, ki pa se spozna še na psihologijo in pravo, pa kristalno jasne. Zakaj izjemno talentirana gospa Svetova ni ostala v smučarski karavani na nobene način, pa celo sanjala je o smučanju?
Lahko bi bila izjemna trenerka ali pa ostala povezana na kakršen koli drug način. Poglej Špelo Pretnar, Petro Majdič, Primoža Ulago, Jureta Koširja, Tino Maze, Primoža Peterko in mnogo drugih. Ostali so povezani s tistim področjem v katerem so bili najboljši.
Gospa Svetova kot genij smučanja, pa je bila prisiljena zaživeti popolnoma na novo. Nova pot, nova identiteta, drugi ljudje, ki niso povezani s smučanjem….. Še celo za rekreacijo ne stopi na zimske smuči, ampak raje teče na smučeh. Zakaj je bilo temu izjemnemu semenu, kot se je nazvala sama, na Pogledih Slovenije, 24.1.2013 (https://www.youtube.com/watch?v=M2ccKUTX9SI) nasilno odvzeto, da ni moralo zrasti in se izraziti v vsej svoji veličini? Iz semena zraste kvalitetna rastlina, če ga vržeš na gnoj. Vendar ona določenega gnoja ni (bila) pripravljena
prenašati. In prav ima!
[/quote]
No, poravnava, če je bila, do sodišča sigurno ni prišla, ker so take zadeve javne. Osebno zelo dvomim, da ji je kdo prostovoljno dal denar. Že želja ne ustvarit škandala in biti tarča primitivcev je dovolj, da je ženska tiho.
Mene nič ne zanima med vrsticami. Kar je bilo, je bilo. Če ostali s tem lahko živijo, tudi jaz.
Jaz želim Matejo Svet ohraniti tako, kot je bila. Najboljša smučarka, kar smo jih imeli. Tudi po človeški plati je izjemna. Zakaj to ni dovolj za vas. Rabite kri? Rabite adrenalin? Se je tako težko sprijazniti s tem, da ni bilo nič takega? Pa tudi če bi bilo, bo ostala tiho. Kar je prav, če so se pogodili. Ona se tega drži. Dajte še vi zapret vaše radovedne goflje.
Mateja Svet je kraljica naših src. In bo to ostala. Kljub vašim teorijam zarote.
[/quote]
Ne, rabimo, da krivci plačajo. In morali bi plačat, če ona pove, kaj je bilo ali ne. Ziher ve cel kup ljudi.
[/quote]
Popolnoma se strinjam z vami, da kar je bilo je bilo. Ne strinjam pa se v pogledu pometanja pod preprogo. Sodna zadeva daleč od tega, da bi bila javna, glede na to kakšen funkcionar je bil svoje čase Vogrinec in koga vse je imel za sabo. Očitno vam sodne vode niso blizu, ravno tako kot ne psihološke.
Gre se zato, da gospa Svet še zdaleč ni osamljen primer tovrstnega dogajanja, je pa ena redkih, ki ima moč in karizmo, da bi s svojo zgodbo lahko opogumila ljudi, ki so se jim zgodile takšne ali drugačne zlorabe in anomalije. Lažje ona kot vi, se vam ne zdi? Samo izkoristila bi svojo pozicijo za dobrobit človeštva. Ampak ljudje vašega kova tega očitno ne boste nikoli razumeli, boste raje vse pometli pod preprogo in stiskali zobe….. Ker to bi bila za vas sramota, da ji ni para. Ščititi kriminalce, je pa sveto, mar ne?!
prenašati. In prav ima!
[/quote]
+
No, poravnava, če je bila, do sodišča sigurno ni prišla, ker so take zadeve javne. Osebno zelo dvomim, da ji je kdo prostovoljno dal denar. Že želja ne ustvarit škandala in biti tarča primitivcev je dovolj, da je ženska tiho.
[/quote]
to je še najbolj verjetno ja
po celem svetu so bili v preteklosti športniki žrtve pedofilov oz posiljevalcev
drugod je igral vlogo denar, v sloveniji politični ugled
v sloveniji se še dandanes zagrozi žrtvi s tožbo zaradi klevetanja in lahko imaš 100 odvetnikov v nepravni državi te bodo komunisti slekli . slekli tebe in tako ne moreš preživljati niti sebe kamoli otrok
Anton Sluzavi Vogrinec jo je izkoristil in si izpraznil testise, da je rodila. To bo priznala, ko bo stari požeruh Cerkno. Mateji je ukradel leta…..Takrat ga ni mogla tožiti, da bi ga, bi jo znova ,umestili’ med,konfliktne, neuravnotežene’ primere….Stari je napisal knjigo in rad bi ji še segel roko. Kaki cinizem!
Forum je zaprt za komentiranje.