Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek mat ali sijoče ploščice-čiščenje

mat ali sijoče ploščice-čiščenje

Po 40 letih bo treba obnoviti kopalnico, ki je sicer še zelo lepa, a cevi za vodo niso več vsrne. Sedaj izbiram ploščice, želim porcelan  tudi po tleh najraje, čeprav prodajalci forsitajo granitogres. Zanima me, tisti ki imate te nove materiale, kaj se lepo in najlažje očisti ter kako? Všeč so mi tako mat kot sijoče, pri mat me skrbi, da bo flekasto sčasoma oz zelo hitro. Se to sploh sme dajat gor cilit in podobno? V glavnem, če ima kdo kakšen nasvet oz opozorilo kaj bi gledali, če bi še enkrat izbirali, da se je potem kaj izkazalo kot nepraktično, bom hvaležna, midva še lahko izbirava.

Bolj, kot je površina gladka, lažje se čisti. Hrapave površine pač nabirajo svibjarijo v vdolbine, pa če se na glavo postaviš. Velja tudi za ploščice. Če nič drugega, se od mokrega brisanja sčasoma nabere vodni kamen in imaš bele lise. To potem kvečjemu s paro in agresivnim čiščenjem ven spraviš.
Sploh v tušu recimo je hitro vse belo, dodatno se zažira tudi milo, šampon… ali pa glancaš vsak dan.

Ni nujno, da mora biti visok sijaj, preprosto potipaj, pa boš najbolje vedela in imela občutek, kako se obnese.

Hvala.

Obstajajo TALNE in STENSKE ploščice. Dobre ploščice se dobi v istem vzorcu v obeh variantah. Talne morajo biti nedrseče, zaradi varnosti. Zato so nebleščeče. Ponavadi se daje na tla lahko tudi enobarvne ploščice, ki nekako pašejo z odtenki tistih, ki so na steni.

Jaz ne bi več mat. Dobesedno se vsak odtis gor pozna. Probaj v štacuni. Vsaka kapljica, bog ne daj z nogo boso stopit gor….vse se pozna. In nikoli ne izgledajo tako lepo kot tiste ki imajo malo sijaja. Pa čim bolj svetle ploščice daj. Sploh po tleh. Velikost pa odvisno od kopalnice. Če je velika lahko večje, če je majhna dajte manjše. Pa ne dat navadnih fug. Ne šparat na tem.

Odgovor na objavo uporabnika
ne mat, 22.08.2025 ob 08:19

Jaz ne bi več mat. Dobesedno se vsak odtis gor pozna. Probaj v štacuni. Vsaka kapljica, bog ne daj z nogo boso stopit gor….vse se pozna. In nikoli ne izgledajo tako lepo kot tiste ki imajo malo sijaja. Pa čim bolj svetle ploščice daj. Sploh po tleh. Velikost pa odvisno od kopalnice. Če je velika lahko večje, če je majhna dajte manjše. Pa ne dat navadnih fug. Ne šparat na tem.

hvala. Kakšna pa je med fugami razlika? Kaj naj gledam, kakšne so navadne?

Po mojih izkušnjah pa so ravno mat bolj “hvaležne”, ne pozna se, če greš po njih bos, kar na svetlečih se pozna.

mat, pri sijočih imaš stalno fleke

Mat so problematične za čiščenje, glazirane pa za padce.

Imam stenske in talne mat. Po tleh črne z vzorcem po steni pa skoraj bele z enakim vzorcem. Zelo zadovoljna, po stenah se niti ne opazi kakih kapljic, po tleh sicer se, ampak mi ni moteče. Drsijo pa ne. Po stenah jih nimam do stropa, edino v tušu.

Mi imamo ploščice z bleščicami. Ni treba jih nič pucati, saj se vedno vse blešči.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 9018, 22.08.2025 ob 10:51

Mi imamo ploščice z bleščicami. Ni treba jih nič pucati, saj se vedno vse blešči.

Še dodam : stalno se blešči, potem ko Fata zjutraj počisti hišo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close