Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style mastna koža

mastna koža

Prosim če mi lahko svetujete, katera krema in puder (trenutno uporabljam tekoči puder MF hyper smooth, na to pa vedno nanašam tudi MF puder v prahu, da se ne svetim) bi bila najprimernejša zame, saj imam precej mastno kožo in radi se mi pojavljajo tudi ogrci. Stara pa sem 25 let.
Hvala za nasvet.

Krema naj bo obvezno brez mačob, z vlažilci, kar nekaj jih je na voljo. Mogoče celo iz iste linije kot jo imaš sedaj, samo da je namenjena mastni in mešani koži.
Kar se pudra tiče, pa bi bil verjetno primernejši Lasting performance prav tako od MF. Le da ta puder nima olij in ne leze v pore.

lp Jadranka

Jaz imam tudi mastno kožo, stara 28let, pa ne uporabljam nobene kreme. V kolikor nanesem kremo, se mi takoj pojavijo mozolji. Tako obraz sedaj samo umijem z gelom za umivanje mastne kože, nanesem ustrezen tonik in potem še puder od Revlona CS Original. To je vse. Čez dan pa malo popivnam ali z papirnatim robčkom ali pa z pudrom v prahu. To je vse. Sedaj nimam nobenega mozolja več. Ti toplo priporočam, da ne nanašaj kreme, če imaš mastno kožo.

Yvona, ne vem, če je ravno pametno ne uporabljati nobene kreme. Sam puder najbrž nima dovolj zaščitnih funcij, čez čas pa lahko zelo zamaši pore. Sicer pa verjetno sama veš kaj je naboljše zate. Jaz bi vsekakor priporočala obvezno uporabo USTREZNE kreme pred nanaosom pudra.

lp Jadranka

jAZ MAM PODOBNO KOŽO pa uporabljam LOREAL-PURE ZONE
Priporočam!

jaz uporabljam Diorlight, ki je oil free. SUPER!

imam problem, tukaj od gospoda janka kersnika hcer, moja koza je zelo mastna in imam veliko mozoljev in ogrkov, stara pa sem sele 13 let , prosim pomagajte mi!

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravljena gospodična Kersnik,

v tvojih letih je skoraj normalno, da imaš kožo premastno, polno ogrcev in verjetno tudi mozoljev.
Predlagam temeljito nego (gel za čiščenje, tonic z antiseptičnim delovanjem in losion za dnevno in po potrebi tudi nočno nego). Ne smeš zanemariti tudi prehrane (veliko sveže zelenjave in sadja, manj mastnih in ne preslanih stvari, čokolada!!!!, dovolj tekočine na dan – ne alkohola in glaziranih pijač). Ne pozabi pa tudi na dovolj gibanja po možnosti na svežem zraku. Rezultatov ne pričakuj čez noč. Vztrajaj! Če si pa lahko privoščiš obisk kozmetičarke pa bo še boljše.
Če vse to ne bo pomagalo, obišči dermatologa, da ti predpiše terapijo.

Jadranka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close