Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Masleno mleko

Masleno mleko

Živjo,

sem nov pri peki kruha in največje zanimanje je vzbudil racept za masleni kruh pri katerem naj bi potreboval masleno mleko. Kaj je to? Kje ga prodajajo?

Hvala za odgovor!

Morda se motim, a zdi se mi, da je recept prevod iz nemščine. Buttermilch je namreč dobesedno masleno mleko, pri nas pa mu rečemo pinjenec. Tako kot sirotka ostane pri izdelavi skute, ostane pinjenec pri izdelavi masla.

Lp Neja

Ja, o tem buttermilck sem že nekje brala razlago. Morda celo tukaj?

Jap, točno tukaj:

Hvala za odgovor!

Ne vem če je pinjenec, se bom pa pozanimal.

Hvala za mnenja. Sem nabavil pinjenec (oz. napitek iz pinjenca) v Merkatorju in kruh ni bil toliko poseben, kot sem pričakoval. Naslednjič sem raje pri navadnem belem kruhu vodo zamenjal z mlekom in je veliko boljši,… Zdaj me čakajo še rženi in vsi ostali,… A kej veste, kje prodajajo moko – z več izbire, z več različnimi tipi moke?

Jazzy.
Če pečeš kruh (sama ga veliko pečem v kruhomatu) ti lahko namignem še to, da je fino, če en del vode nadomestiš z jogurtom. Kar navadnim. Kruhu to malo podaljša rok trajanja pa še fajn je. Ponavadi dodam tudi en del ovsenih kosmičev namesto moke.

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close