Najdi forum

Marsa Alam?

Pozdravljeni,

Ali je bil kdo tu? Ali je res zelo vetrovno, da se ne da snorklat?
Kako pa vam je bilo všeč?

Lp

Vetrovno, pa še dat se nimaš kam, par hotel in to je to. Ena vokujebina in čez Sharm ga ni.

V katerem mesecu ste pa bili v Marsi? Kaj ko je veter tudi snorkel izlete odpovedajo?

Sporočam povratne informacije.

Vrnili smo se s krompirjevih počitnic iz Marsa Alama. Bilo je čudovito. Hotel in hrana nad pričakovanim, koralni gereben čudovit. Priporočam družinam in željnim počitka. Tukaj ni direndaja, žurov,..

Okolica, dogajanje v kraju, sprehodi v okolici, znamenitosti, kateri hotel si izbrala,…….
Opisi nam malo, me kar zanima ta destinacija. Iz kje se leti tja? Koliko kilometrov je iz letalisca do hotelov?
Hvala za odgovore.

Mi smo bili v Brayka Bay-u. Ta je enih 40 km stran od letališča (taxi v eno smer od 20-30€ – kakor se pogodiš). V sam Marsa Alam nismo šli(nas ni zanimal, ker smo se prišli potapljat). V resortu je lokalni bend, eno odprto gledališče – bolj malo- to nas sploh ni to zanimalo, ker smo bili čez dan zelo aktivni in smo po večerji popadali v postelje. Drugače je sam resort zelo lepo urejen. Sestavljajo ga v bistvu dva resorta Brayka Bay in Royal Brayka Bay. Za večerne sprehode več kot dovolj.
Domačini ti na plaži nudijo razne izlete v notranjost – puščavo. Mi smo recimo šli s kamelami in konji skozi puščavo do Beduinske vasi, tam gledali sončni zahod in se v čisti temi, brez luči vračali nazaj v resort. To je bilo doživetje! Jezdili smo skozi puščavski kanjon, videli stekleno goro, rdečo goro,… bilo je zelo zanimivo.
Posebnost Brayka Bay-a je v tem, da se nahaja v zalivu in četudi okrog piha se tam lahko potaplajš, snorklaš,.. Tudi za otroke je veliko raznih igral, manjši bazen, malo vodnih tobogančkov,.. Plaža je zelo lepa, urejena. Na njej so slamnati senčniki, in leseni oblazinjeni ležalniki. Na sredini zaliva je položen vstop v vodo. Sama mivka, tako, da ne potrebuješ čevljev za v vodo. Kljub oseki se tu lahko kopaš, snorklaš in potapljaš 🙂
Mi smo se odločili za ta hotel zardai lege in ohranjenosti koralnega grebena. V bistvu pa sem bila prijetno presenečena nad hotelom, ker sem že bila v Egiptu in sem pričakovala manj.
Hrana je okusna, za vse dovolj, so non stop polnili posode. Nikoli nismo čakali več kot 3 minute (tudi za večerjo v največji špici). Vedno smo si našli kaj, kar nam je pasalo. Od pijače so njihove lokalne alkoholne in sokovi v all inclusive( pivo, vino, vodka, rum, gin,…, coca cola, fanta, sprite, voda, ananasov sok, pomarančni sok, kava, čaj, vroča čokolada, razni koktaili,…)
Mi smo šli z Dunaja, direkten let do Marsa Alam-a; traje 4h.
Tukaj je moj opis in nekaj slik na
HolidayCheck

Če te še kaj zanima kar vprašaj 🙂
Mi smo bili zadovoljni, lepo smo se imeli in se drugo leto vračamo nazaj.

Pa da ne bo pomote. Tukaj so skoraj vsi resorti v puščavi. Okoli resorta je sama puščava. Torej, če greš ven iz resorta si v puščavi. Območje Marsa Alam-a še ni tako razvito kot Sharm El Sheikh, Tako, da se lahko zgodi, da bi bilo komu tukaj dolgačas.

Mi smo bili v Brayka Bay-u. Ta je enih 40 km stran od letališča (taxi v eno smer od 20-30€ – kakor se pogodiš). V sam Marsa Alam nismo šli(nas ni zanimal, ker smo se prišli potapljat). V resortu je lokalni bend, eno odprto gledališče – bolj malo- to nas sploh ni to zanimalo, ker smo bili čez dan zelo aktivni in smo po večerji popadali v postelje. Drugače je sam resort zelo lepo urejen. Sestavljajo ga v bistvu dva resorta Brayka Bay in Royal Brayka Bay. Za večerne sprehode več kot dovolj.
Domačini ti na plaži nudijo razne izlete v notranjost – puščavo. Mi smo recimo šli s kamelami in konji skozi puščavo do Beduinske vasi, tam gledali sončni zahod in se v čisti temi, brez luči vračali nazaj v resort. To je bilo doživetje! Jezdili smo skozi puščavski kanjon, videli stekleno goro, rdečo goro,… bilo je zelo zanimivo.
Posebnost Brayka Bay-a je v tem, da se nahaja v zalivu in četudi okrog piha se tam lahko potaplajš, snorklaš,.. Tudi za otroke je veliko raznih igral, manjši bazen, malo vodnih tobogančkov,.. Plaža je zelo lepa, urejena. Na njej so slamnati senčniki, in leseni oblazinjeni ležalniki. Na sredini zaliva je položen vstop v vodo. Sama mivka, tako, da ne potrebuješ čevljev za v vodo. Kljub oseki se tu lahko kopaš, snorklaš in potapljaš 🙂
Mi smo se odločili za ta hotel zardai lege in ohranjenosti koralnega grebena. V bistvu pa sem bila prijetno presenečena nad hotelom, ker sem že bila v Egiptu in sem pričakovala manj.
Hrana je okusna, za vse dovolj, so non stop polnili posode. Nikoli nismo čakali več kot 3 minute (tudi za večerjo v največji špici). Vedno smo si našli kaj, kar nam je pasalo. Od pijače so njihove lokalne alkoholne in sokovi v all inclusive( pivo, vino, vodka, rum, gin,…, coca cola, fanta, sprite, voda, ananasov sok, pomarančni sok, kava, čaj, vroča čokolada, razni koktaili,…)
Mi smo šli z Dunaja, direkten let do Marsa Alam-a; traje 4h.
Poglej si na HolidayCheck, je bor tudi moj opis in slike.

Če te še kaj zanima kar vprašaj 🙂
Mi smo bili zadovoljni, lepo smo se imeli in se drugo leto vračamo nazaj.

Tole je videti super. Je hotel ob obali? Kaj pa cena. Koliko € je tole vrglo?
Kaksne so pa sobe? Urejene, je osebje nadlezno kot v Tuniziji?
Aha, kje ste rezervirali ta hotel? Zanimam se za zimske pocitnice(februar).
Koliko stane parkirisce na Dunaju?
Oprosti za toliko vprasanj, ampak sedaj si mi ti informacija iz prve roke.
Hvala za dodatne odgovore.

Hotel je čisto na obali. Od sob te loči le prekrasen vrt. Jaz sem šla brez agencije. Hotel sem rezrevirala preko Hotelopia .Za tri (hčerka stara 7 let) osebe 1 teden All inclusive me je prišlo 640€. Letalska karta (direkt pri Fly Niki ) je bila nekoliko višja, ker so bile krompirjeve počitnice in je bila za 3 osebe 1300€. Parkinina za 1 teden 104€. Pozanimaj se tudi pri nizkocenovnih prevoznikih do letališča (mislim, da je Go opti?, se mi zdi da sem nekaj zasledila,da ful poceni vozijo do Dunaja).
Jaz sem vzela superior sobo, ki je bila velika (enih 5×5), imela je veliko kopalnico, predsobo in lep balkon. Soba je bila klimatizirana in čista. Edino pohištvo ni bilo čisto novo, je pač že nekaj let obrabljeno in tv ni bi lcd. Dodatna postelja za hčerkico je bila mal iz lesa zbita 🙂 ampak pod pregrinjalom tega ni bilo videti. Nas to ni motilo. Zahtevala pa sem mirno sobo, kar sem tudi dobila in še blizu restavracije in glavnega dostopa do plaže je bila. Osebje in domačini so zelo diskretni. Nobenih vsiljivcev.
Ti kar vprašaj, če te še kaj zanima.

Lp

100x hvala za odgovore. Destinacija mi je zelo zanimiva. Mislim da gremo drugo leto v ta hotel, samo moram pregledat ce je slucajno odhod iz Salzburga, ker mi je dosti blizje.(gorenjka).
HVALA.

Ja do Dunaja je kar daleč. Tudi sama sem iskala bližnje variante, ampak glede na to, da smo se šele v nedeljo odločili in že v torek šli ni šlo drugače. Drugače imaš še vrsto variant z letom do Hurgade, ampak potem se voziš še 4h z avtobusom in tako v bistvu zgubiš skoraj dva dni. Na to bodi posebej pozorna, ker to nekatere agencije na veliko izkoriščajo.
Me veseli, da sem ti pomagala.
Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close