Maroko
Ojla.
Mi smo bli poleti, ker mi dopust drugače ne omogoča. Na obali je bla super klima, v notranjosti pa definitvivno prevroča (Marakeš tud ponoči čez 30 stopinj…).
Po moje je pozimi tam ravno prijetno, čeprav zna bit na obali kar hladno (obvezno ena dolga oblačila, in to kar topla).
Glede prevoza je tko, da če ste recimo trije se splača s svojim avtom. Pride najceneje in ste zelo svobodni. Če ne gre z letalom je to tudi edina normalna opcija (vlak iz slovenije do juga španije je verjetno zelo drag in kar traja).
V Maroku pa je najboljša izbir vlak (poceni in hiter), tam kjer ga ni pa so tud avtobusi varjanta. Tle pa odvisno kako naletite, samo prevelikih standardov glede čistoče ne smete imeti :-)))
Lp
Andrej
Kako je pa po Maroku kaj avtom z avtom? Sicer dvomim, da bi se mi splačalo, ker trenutno še enega sopotnika nimam (delam na tem, če bo kaj ratalo), kaj šele, da bi bili trije.
Je pa res, da vlak preferiram veliko bolj kot bus. Slednji mi ravno ne diši. Oziroma mi sploh ne diši. Kaj pa ladja?
In kako je kaj v redu, če grem sama (sem malo bolj blond 🙂 )? Prosim, en realen pogled glede tega, ker ljudje so mi že svašta rekli.
OK, bom tako rekla – imam sledeč problem: naslednji teden menjam službo in ker prihajam iz tujine domov, se pri bodočem delodajalcu borim, da bi k njemu prišla delat “šele” po novem letu. V tem času bi rada tudi kam na dopust, ker ga letos prvič v življenju nisem imela, se pa zavedam, da je čas bolj neprimeren. Zaželela sem si nekam, kjer bi bilo malo bolj toplo (ni pa nujno, vendar zaželjeno), pa da ni treba z letalom. In potem mi je ostal Maroko. Potem je padla še varianta Kanarskih, ampak glede na to, da nočem na avion, je še slabše, mar ne? Sem že čisto obupala in se bojim, da na koncu ne bom šla nikamor in bom vegetirala v Ljubljani. Saj dela je dovolj, ampak vseeno bi rada malo odklopa, pa bolj varnega (se pravi, v Pariz ali pa v Romunijo npr. zdaj ne bi rinila). To je to. Je zdaj kakšna ideja? Bom zelo hvaležna, če se iz tega kaj izcimi.
Jaz sem bil lani januarja v Maroku. Ker sem potoval iz Malage preko Gibraltarja in Algericas do Maroka, se na poti videl marsikaj. Na severu okrog Tetuana je cez dan med 15 in 20 stopinj, juzneje proti Marakeshu ali pa recimo v Essaueri pa je tudi preko 25 (si lahko v kratkih rokavih).
Priporocam ti potovanje v januarju, saj vecjega navala turistov, ki tja rinejo cez novo leto ali bozic ni vec, ni pa tudi ne vem kak prazno, tak da srecas vsepovsod turiste (ce isces kontakt s kom).
l.p.
k. James
Forum je zaprt za komentiranje.