Najdi forum

Ima kdo kake izkušnje o potovanju po Maroku na lastno pest?

Jaz sem bil tam lansko leto. Vizo sem dobil v Španiji v nekaj urah. Vlaki so odlični, avtobusi malo manj. Cene obeh so sprejemljive (precej nižje kot v Evropi). Hotelov je dovolj v vseh cenovnih razredih, vendar so tisti bottom end res bottom. Hrana je odlična, ljudje večinoma zelo prijazni. Malce te lahko znervirajo le razni prodajalci (predvsem drog).
Pod črto: ZELO PRIPOROČLJIVO!
KEMO

Čuj, kaj pa jeepa se spalača najeti za malo potepanja po Sahari? Kaj je sprejemljiva cena (bomo štirje). Moraš vzeti zraven voznika (ali je celo boljše tako)? Katera mesta priporočaš in katera odsvetuješ? Ali je denar in naprimer kamero možno puščati po hotelih ali moraš to vlačiti povsod s seboj?
Mi bomo prileteli v Agadir (7 dni) potem pa smo on my own. Kam bi jo ti krenil od tam?

Fantocci,

po maroku sem potovala v lastni reziji pomladi 2000, skupaj 3 tedne. Z letalom iz Trsta do Cassablance, potem pa 3 tedne z najetim avtom, Fiat Uno. Z Unom sem bila tudi v puscavi, vse do sipin Erg Chebbi. Bilo je super!!! Sicer pa sem naredila krog po Maroku, dolg cca. 4500 km.

Potovanje je bilo super, hrana odlicna, prenocisca poceni… Res priporocam!

Ce potrebujes se kaksne informacije ali LP se oglasi!

viv

Moj način potovanja je bil verjetno popolnoma drugačen, kot bo tvoj (Tam sem bil namreč z enoletnim otrokom.), zato ti ne morem odgovoriti na tvoja vprašanja. Vzemi kakšen vodič v roke, vklopi domišljijo, potem pa to sproti prilagajaj globini žepa.
Prijetno pot! KEMO

Živio Viv

Vprašal bi še tebe isto kot Kemota: Kam in kako bi jo ti krenila iz Agadirja na krožno pot po Maroku v trajanju cca. 6 dni? Avto ali morda vlak? Gremo v Decembru, tako da o kopanju verjetno ne bo govora (baje se celo smučajo na Atlasu).
Koliko si plačala za najem Unota in kje si ga našla? Potem me zanima, ali imajo enake priključke za 220V kot mi (če se spomniš) – potreboval bom napajanje za kamero. Sicer gremo štirje tipi, moj osebni interes pa je narediti čimveč lepih posnetkov za kao potopis.
Si se kaj cepila? So to rizični kraji za kakšno bolezen?

Lep dan ti želim!

Takole,

iz Agadirja bi sla juzno, preko prelaza Tiznit (super za slikanje), do Tate… potem pa se obrnes nazaj proti severu in imas dve dolini… Todra Dades in Todra Gorge. Pokrajina v obeh je fenomenalna! Res! Pot nadaljuj do Merzouge, kjer so sipine Erg Chebbi! Spet raj za fotografiranje, super vožnja po puščavi… v Merzougi je tudi zelo simpatičen hotel, kjer je možno prenočevanje v nomadskih šotorih. Cene se ne spomnim, ampak ni bilo drago, vračunana je bila tudi večerja in zajtrk. Če ti bo čas dopuščal pojdi iz Merzouge do Marakkesha, da vidiš vsaj eno kraljevo mesto. Marakkesh je super mesto, sploh osrednji trg, kjer brez problema prezivis ves dan. Na poti iz Merzouge do Marakkesha so tudi cudoviti Olivini slapovi. Potem pa se lahko vrnes nazaj v Agadir oz. ce je cas naredis se postanek v Essauiri.

Najem vozila za 3 tedne je bil 100.000 Sit. Imam vizitko rent a car agencije. Ce zelis, ti lahko posodim Lonely Planet Morocco.

LP, Ziva

Viv, prosim, poglej si Email!

Ojla.

Zanima me, kako je z jezikom v Maroku. a je nujno znati francoščino ali se lahko znajdeš tudi z Agleščino?

Andrej

Ja tako… da se tudi z angleščino, v povezavi s pantomimo… francoščina je priporočljiva, ni pa nujna.

lp

ja odvisno kdaj greš najboljš januarja
je blo fino takrat

Zivjo!
Zanima me kolk si dal za karto in kdaj gres ( ce gres z letalom). Jest tut nameravam it tja enkrat Februarja pa me zanima viza. A je nujno it na Dunaj in kaksni so pogoji?

Povratna karta Munchen-Agadir za 7 dni + viza + zavarovanje je cca 75.000
Letijo pa tudi iz Trsta, ampak v Cassablanco, se mi zdi.
Vizo ti zrihta turistična agencija na podlagi kupljene letalske karte – ni treba iti na Dunaj. Poglej si druge pogoje na: http://www.gov.si/mzz/veleposlan_misi_in_konz/maroko.html#info

Iz Trsta leti v Cassablanco… preko Milana ali pa preko Rima.
Za Vizo pa tako kot je rekel Fantocci… vse uredis preko agencije, na podlagi kupljene karte, priloziti moras se sliko in fotokopijo kreditne kartice. Vse agencije ne urejajo viz. Tako da malo povprasaj po agencijah, Kompas pa to uredi 100%.

lp

O kul! Karto si prek Neta kupu al kje pri agenciji pri nas v SLO?
Alitalia ma precej drage karte, ko sem tko na hitro gledal.
Hvala za info!

Oj!

Najbolse cene za Agadir dobis zihr tukile:
http://www.odklop.com/l2.html?kam=AGA

LP, Miha

Na strani travel.over.net sem v forumu zasledil vaš dopis, da ste potovali po Maroku z enoletnim otrokom. Ker tudi sami razmišljamo o potovanju po Maroku naslednje poletje (sicer 5-letnim), me zanima več o vašem potovanju. Ali ste potovali z lastnim vozilom, oz. ali priporočate takšen način?

Vnaprej se vam zahvaljujem za čimveč informacij.

Lep pozdrav,

Matjaž Horvat

V Maroko smo se odpravili maja 2001. Pravzaprav smo večino časa potovali po Španiji z avtom, zvabilo pa nas je tudi čez Gibraltarski preliv. Vizo smo dobili v nekaj urah v Algecirasu. Avto smo pustili v Španiji, za kar mi je kmalu postalo žal. Ceste so namreč kar solidne, pa tudi promet je bolj urejen, kot sem pričakoval. Kot družina smo bili pri domačinih zelo lepo sprejeti. Razni preprodajalci mamil pa so se nas na daleč izogibali. Smo pa sprva imeli nekaj problemov zaradi velike gužve na avtobusih, v mestih, v restavracijah, saj Anže tega ni najbolje prenašal. Male punčke so ga iz prijaznosti objemale in poljubljale, kar on ni ravno sprejemal z navdušenjem, pa tudi midva ne, če po pravici povem. Kmalu pa smo se naučili pravil obnašanja (npr. v največji gužvi sem ga nosil štuporamo, prevažali smo se čim več z vlakom). Bi pa predlagal, da čim manj časa preživite v velikih mestih in čim več v naravi in ob morju. Hrana je sicer odlična, vendar pa smo mi za Anžeta kuhali sami. Od maroškega je jedel le kruh. Zelo priporočljivo (skoraj nujno) je znanje vsaj osnov francoskega jezika. Hoteli niso ravno najboljši. Mi smo spali v tistih, ki so v LP označeni kot Middle Class (15-25USD), pa so bili precej slabši, kot tisti na španski strani za podobno ceno. Menda obstaja tudi kar nekaj kampov, kar se mi zdi za avtomobiliste najboljša možnost. Otroci namreč potrebujejo prostor, tega pa v hotelih ni na pretek. Glede letnega časa mislim, da je maj idealen. Temperature se že bližajo 30C. Poleti pa je odločno prevroče. Tudi jesen je verjetno zelo prijetna.
Prijetno potovanje! Kemo

Najlepša hvala za odgovor.

Z ženo naju misel na Maroko čedalje bolj navdušuje, zato iskreno upam, da si ga bomo letos ogledali. Takrat se bom še oglasil s kakšnim vprašanjem.

lp,

Matjaž

Mene pa zanima, ce priporocate, da se pred odhodom v Maroko cepim proti hepatitisu A? Hvala in lep pozdrav, Jana

Jaz se nisem, vendar pa se o tej temi raje pogovori s kakšnim zdravnikom ali pa postavi vprašanje na forum potovalna medicina na http://med.over.net/phorum/
Pozdrav! Kemo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close