Maroko-puščava
Živjo,
julija bi želela v Maroko pa me nekoliko skrbi vročina v tistem času. Pred kratkim je bil na forumu pogovor na to temo in zaključek je bil, da sploh ni tako hudo. Torej dobro. Potem pa sem na neki internetni strani prebrala, da julija veliko ponudnikov, ki organizirajo trekinge v puščavo, zaradi vročine neha delat. Za mene pa je to eden pomembnejših ciljev.
Prosim, če ima kdo izkušnje s puščavo julija v Maroku, če mi lahko pove kako je s tem.
Zanima pa me tudi kakšne so kaj plaže ob Atlantiku in ali imajo ženske kaj težav s kopanjem v kopalkah izven glavnih turističnih središč.
Hvala za vse koristne informacije
Julij 2004. Zelo vroče. Podnevi in ponoči. Še za mene, k me celzij ne zadene preveč. Piješ in piješ in nikoli odžejan. Tako je bilo le tri dni, na drugi strani Atlasa te čaka Marakeš, ki zna biti tudi hud, ob Atlantiku pa ni blema, pihlja, lahko celo preveč hladno. Plaže na maroški obali so, kar se mene tiče, prej zanič kot ne, pa sem kar veliko do morja sestopal. Odločitev je tvoja!
Za krajse variante (over-night, odrines popoldne in si naslednji dan zjutraj nazaj, torej se izognes opoldanski pripeki) je tudi poleti dovolj ponudbe, za kaj daljsega pa ne vem. Naceloma se za denar vse da zmenit, je pa vprasanje, kdo si tega v julijski pripeki v resnici zeli. Poraba vode je za nas nevajene ogromna in vec dnevni treking v tem casu je pomojem bolj za mazohiste 🙂
Aja, kar se pa izlezavanja tice… obala je glede na notranjost bolj liberalna, je pa res, da je kopanje (po videnem) od pubertete naprej v domeni moskega spola. Tako da, na kaksnem lokalnem placu si lahko tarca bolj ali manj skritih pogledov lokalne mladezi, ki pa so bolj radovedne in ne zlonamerne narave.
Forum je zaprt za komentiranje.