Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Maroko poleti – sopotniki

Maroko poleti – sopotniki

Ojla.

Kot ponavadi ze prej malo potipam teren za potencialne sopotnike-ce…
V juliju ali avgustu nameravam raziskovati Maroko za 3 ali 4 tedne (skoraj rajsi 4…) Resda je verjetno v teh dveh mesecih najbolj vroce, ampak sem vezan na dopust takrat.
A bi sel kdo zraven? Zaenrat samo povprasam, konkretnega plana se nimam. Verjetno bo sel po notranjosti na jug in nato po obali na sever (seveda odvisno kam priletis). Nekaj sem nahitro pogledal nasvete po opisi drzav, ampak za konkretne nacrte je se cas.

Pa nekej me zanima…
Kako se da v Maroku shajati z anglescino? A je nujno znanje francoscine? A kej pomaga spanscina?

Hvala za info, pa sopotniki-ce javite se.

Lp

Andrej

Nujno znanje francoscine ni, je pa priporocljivo. Od nas noben ni znal francosko, pa smo se vse zmenli. Tu pa tam znajo anglesko, pa nemsko tud dost! Sploh ni panike, vse se zmenis ce se hoces!

🙂

LP

dober dan Andrej.

a si bil ti tisti,ki je poleti iskal sopotnike za ZDA? in prejsnje leto za Kubo? se prav spomnim,imam vse potnike tu na oglasih pod kontrolo.

a tkole jo mislis mahnit v maroko.a se nic ne bojis nevarnosti?

javi se kaj meni,sm prav zanimiva oseba.mogoce tvoja sopotnica,kdo ve?

lepo se imej.
papa

Ojla,

Ti pa imas res vse pod kontrolo 🙂
Res sem lani poleti iskal sopotnike za zahod ZDA in predlani za Cubo, in vsakic dobil super sopotnice in sopotnika. Tako da imam s svojimi oglasi na travelu samo lepe iskusnje…
Malce slabse je bilo ko sem se jst javil na oglas in sel na potovanje…

Glede nevarnosti pa moje razmisljanje: verjetno je najbolj varno celo poletje lezati na kavcu in je edina skrb za nevarnost, da slucajno luc ne pade na glavo :-))))

Seveda ne mislim da sem kak frajer, ki se nicesar ne boji… Dalec od tega….
Vedno moras imeti na vsakem potovanju pamet v roki, vendar pac glede na situacijo. Zame je prvo pravilo: Ne izivaj nevarnosti!
Sicer pa glede Maroka nisem slisal se nobenega posebnega opozorila glede kake res nevarne stvari.

Oglasi se, se najbolje preko maila,

Lp

Andrej

Zdravo.

V bistvu tudi sama razmisljam o Maroku, nekje od sredine julija pa do konca avgusta. Mogoče bi jo mahnila še v Alžirijo.

zivjo!

jaz sem tut neki razmisljal o maroku, tako da bi se vrjetno odločil kar za to destinacijo.

lp

Zivjo.

Ker nimam posebnega plana, lahko pride zraven tudi Alzirija. Sicer ne vem kaksne je varnostno stanje tam, pa priznam da se glede Alzirije nisem se nic informiral kaj je za vidit obiskat…
Sem samo enkrat gledal oddajo, ko je Michael Palin Popotoval po Sahahi (Maroko, Mali, Libija, Tunizija, Alzirija). Za Alzirijo je imel zraven vedno neke “varnostnike”.
Je pa res da je tud Maroko zelo velik, in kar sem slisal veliko za videt.
Kar imam omejitev je le termin julij in avgust.
Pisi mi na mail, da se bolj podrobno zmeniva.
andrej.iskra@ntf.uni-lj.si

Lp

Andrej

Pisi na mail, da se bolj pobrobno lahko pogovorimo…

Andrej

Vprašajte Igorja Frurlana, ki ima izkušnje s tem, saj vsako leto pelje v Maroko kakšno skupino.
spletna stran:http://www.drustvo-nomad.si

Jasno, in računa 250 jurjev za 10 dni, 100 jurjev plačaš pa še sam kot udeležbo.

lp

bv

Na spletni strani drustva je napisano 850 EUR za 24 dni. Men se to sicer zdi ugodno, je pa res da je to napisano za lansko leto.
Kako pa mislis to 100 jurjev se sam kot udelezbo?
Podobna debata poteka na Kam in kako na picitnice… avgust/september za 300 do 400 jurjev…
Ravno tam se vprasal, ce ima kdo kake izkusnje s tem popotniskim drustvom Nomad.

Andrej

Že lani je ob svojem reklamiranju razčlenil ceno – tista cena ki je napisana, pomeni samo bencin, amortizacija in podobno. Vstopnine, hrano in podobno plačaš posebej.

lp

bv

Straoški potovanja so takšni kot piše na naši strani! Vključujejo – transport , vize, trajekte (če so potrebni), zavarovanja in prenočišča (hoteli ali kampi).
Kadar se je v restavraciji, vsak plača sam, če kuhamo sami pa gre strošek iz skupne blagajne za kuhinjo, kar pa je zanemarljiva vsota (10 – 20 evro, vključen kakšen picnic in pijača), saj se zaloge samo dopoljnjujejo, začetna je pa vedno v kuhinji (hladilniku). Vztopnine smo izločili iz stroškov, ker nekateri pač kakšno razvalino radi spustijo in gredo vmes raje na čaj ali pivo! Iz izkušenj je teh stroškov od 100 do 150 EVRO – odvisno od žeje in lakote ter spominkov za prijatelje (brez nakupa kakšne orientalske preproge)!
Bojanu pa sem to enkrat obrazložil in ko sva dodala njegove stroške za rent a car (upoštevajoč 8 ljudi) je pa vse skupaj izgubilo smisel. Pa se ne da!
Naj živi demokracija in svoboda mnenj!

Ne vem kaj je tvoj namen? Vendar to enostavno ni res!
Poglej si na naši strani in tako kot tam piše – tako je!
Malo empatije ti ne bi škodovalo.

Nomad, res je. Obdelala sva. Zato se ponavljava – samo fakte. Nobenih olepšav in nič drugega.

Mi 4 smo bili, z rent a carom (osebni avto smo rentali v Maroku), cestninami( iz Lj do Gibraltarja smo se pripeljali s svojim avtom), cepljenji, vstopninami, parkirninami, skratka vsi stroški, v Maroku za 10 dni za 60.000 po osebi. Spali smo vsako noč v hotelu, ne v avtu ali šotoru. Hodili smo večinoma po vzhodnem delu (gorovje Rif in proti Mavretanski meji).

Tvoje stroške sva pa že lani obdelala. Pridejo bistveno čez ta znesek, če sešteješ vse skupaj. To je vse. In še enkrat, to je poanta takratne debate in tudi v tej debati nisem napisal nič drugega. Pa tudi končal jo bom.

Čustva, demokracijo in ostale nabuhlosti pa prepuščam drugim.

lp

bv

Za primerjavo cen sem našel ponudbo agencije Relax, klimatiziran avtobus, vsa hrana, ustavljajo se še po Španiji,… vse piše. Spanje v hotelih *** (Španija) in **** (Maroko).

Brez komentarja

lp

bv

Kaj ko bi malo razčlenil tvojih 60.000 sit na osebo – 10 dni?
To je 6.000 sit na dan, jaz porabim toliko doma (ne v Italiji, Franciji, Španiji in Maroku) za bencin, kofe, cigarete in kakšno pivo. Brez cestnine, in spanja v hotelu in prehranjevanja v oštarijah, da o rent a caru ne ne govorimo.
Sicer pa, saj ni važno!
Imej se skrajno v redu na potovanjih!

Nekatere je pa res strah, da bi nekdo na racun nekoga drugega nekaj zasluzil. Bojanv, mogoce bi se moral enkrat pridruziti nomadu na njegovem potovanju in ugotovil, kaj je res in kaj ne. No, ce bi te nomad sploh bil pripravljen vzeti med svoje sopotnike….

Kris, tile tvoji poskusi ugibanja, kaj si kdo misli so čisto prisrčni, manjka jim le nekaj – kak zadetek. Kar poskušaj, mogoče bo sčasoma pa le šlo…

Drugače pa še enkrat, nobenega strahu ali skrbi ni bilo – čista preverljiva dejstva.

Tudi Nomad mi je pa že enkrat ponudil, da grem z njim, pa sem odklonil, Kris. Taka potovanja žal niso moj stil.

lp

bv

Bojanv,

najprej se prepričaj kako je potovati z nomadom, potem pa govorii. Sem bla z njim, tako da vem kako je.

Ja jaz tud razmišljam, da bi še letos šla v Maroko, tam nekje poleti ali pa začetek septembra. Samo jaz glih ne bi šla v lastni organizaciiji, tako da razmišljam da bi šla kar z Nomadom.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close