Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Marmelada v kruhomatu

Marmelada v kruhomatu

Pozdravljene!

Ker vem, da znate tukaj vse skuhati in speči, vas prosim za pomoč.
Rada bi skuhala jagodno marmelado v kruhomatu (Clatronic), zato vas prosim, če imate kakšen dober recept ali pa kakšen nasvet, ker bom marmelado prvič kuhala v kruhomatu.

Za vse nasvete, se vam že v naprej najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam!

V navodilih imam napisan postopek. Če ga pri tvojem ni, ti lahko doma prepišem.
Vem le, da je treba pazit na količino, ne preveč sadja.

Miranda

Jaz se priporočam za tale recept!

Helena

Poleg količine sadja je potrebno uporabiti tudi sladkor v kartonski embalaži za kuhanje marmelad na katerem piše 2:1. Dodaš lahko še kakšno malenkost (rum, amareto) in odlična marmelada brez napora je tukaj.
Lep pozdrav.
Naja.

Naja najlepša hvala. Sem včeraj kuhala marmelado in se ni strdila, sem pa uporabila želirni sladkor, na katerem piše 1:1. Sedaj bom probala še enkrat s tem, ki ga uporabljaš ti in upam, da bo tokrat uspelo.

Bolje pozno…

Prepisano iz navodil za kruhomat United:

Jagodova marmelada
900 g koščkov jagod
500 g 2:1 želirnega sladkorja
žlica limoninega soka

Čisto enako je tudi za pomarančno marm.

Treba je uporabiti točne količine. Zmešati sadje s sladkorjem in zagnati program marmelade. Ampak količine so za mojo mašino, ki ima dve mešali.

LP, Miranda

A imate še kakšen recept za dobro marmelado v kruhomatu? Jagodno bom poskusila v naslednjih dneh.

Ali ostanejo gnetilke v času priprave marmelade notri? Najbrž, ampak nisem sigurna, v navodilih nisem nič našla o tem.

Seveda ostanejo, saj mešajo, drugače bi se najbrž kaj prismodilo na stene.

V navodilih piše, da se ostale marmelade delajo podobno, po istem sistemu.

Jaz pa jih zase kuham v majhnih količinah iz sezonskega sadja, v posodi na štedilniku, in sicer čisto brez dodatkov, samo iz sadja. Nekaj časa kuham, s paličnim zmiksam, ohladim in v manjših posodicah zamrznem. Najbolj okusno, naravno in zdravo. Najboljša mi je bila slivova.

Miranda

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close