Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika marmelada iz jabolk in rabarbare

marmelada iz jabolk in rabarbare

Malce sem že brskala po iskalniku, vendar nič pametnega našla.

To bo moj prvi poskus kuhanja džema oziroma marmelade, pa sem si zamislila kombinacijo jabolk in rabarbare. Enkrat sem jo nekje jedla in bila čisto navdušena.
Upam, da mi lahko pomagate s kakšnim receptom, saj sem popolna začetnica 🙂
Druga altermativa bo figova, za katero pa je kar nekaj receptov, upam da mi uspe 🙂

Pa še to, kako karameliziraš sladkor? Kar na vročo ponev, ali kako?

no, hvala za pomoč 🙂

lp,

ewy

lp, ewy

Tole je enkrat pisalo na nekem forumu za rabarbarino marmelado, ne vem, kdo je napisal: “Rabarbarine peclje dobro očisti, razreži in kuhaj. Med kuhanjem mešaj, da se peclji razpuste. Za 1 kg mezge uporabi ¼ do ½ kg sladkorja, vsuješ ga na razpuščene peclje. Marmelado lahko odišaviš z limonino lupinico, vanilijevim sladkorjem in pomarančnim sokom. Kuhano in še vročo marmelado naliješ v kozarce in jih zapreš, ko se ohladi.”

Jaz bi k temu dodala še razpuščeno jabolčno mezgo. Jabolka sem dodajala kutinovi marmeladi in če se prav spomnim, sem nakrhljana jabolka s pečišči vred malo pokuhala, potem prepasirala. Menda kuhanje pečišč zraven v marmeladi pospešuje želiranje.

Na tvojem mestu bi z iskalcem poiskala še osnovne napotke za džem, meni je veliko pomagala Babi, daj jo pod avtorja v iskalec. Sicer je veliko postov za prevrteti, vendar se splača.
Po njenem vzoru ne kuham več kot 1/2 kg sadja v eni kozici, zato pa vsaj dve hkrati, tudi štiri hkrati sem že :-))
LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close