Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika marmelada iz grenivk-uspela

marmelada iz grenivk-uspela

Pozdravljeni!

Po tukajšnjih nasvetih o marmeladi iz agrumov me je zamikalo,da tudi jaz poskusim.Naredila sem marmelado iz rdečih grenivk( brez lupinic) in uspelo mi je.Marmelada je fantastična! Ker sem za začetek naredila samo dva mala kozarčka,sem zdaj opogumljena od uspeha že v pripravljanju limonine marmelade.
Bomo videli.
Lep pozdrav vsem

nina šurbek fošnarič

Hej,Tita! Zelo dobra je tudi kombinacija grenivk in mandarin.
Jaz sem naredila iz 500g ze olupljenih grenivk in 300g mandarin.Nekaj mandarin sem narezala,nekaj sem pustila v krhljih.Naprej gre enako.Na koncu sem dodala malo cointreauja.

Pripravljam se,da bom naredila iz mesanice agrumov:200g mandarin,500g pomaranc,500g grenivk in 250 g limon.Mandarine bom razdelila na krhlje in polila z malo likerja in pustila stati pol ure.Vse ostalo bom pripravila po navodilih in dala v mikser.Nekaj krhljev mandarin bom pustila celih in potem po znanih navodilih naprej.

Si delala z zelinom ali brez? Lep pozdrav Babi

Ojla,
privabil me je naslov in velik apetit po marmeladah, zlasti domačih. Prosim za recept, ker ga nisem nikjer zasledila. In ker so moji domači skoraj vsi lovci na dobro marmelado, jaz pa jo poleg jedenja uporabljam veliko še za razna peciva, želim sedaj v zimskem času “za dedka mraza” presenetiti svoje s posebno marmelado. Vnaprej hvala.

Pepita, tukaj imas link

lp, kira

Hehe, Kira, midve sva pa cisto usklajeni glede odgovarjanja – sva obe hkrati poslali link. :))))

Zivjo ursa, res je, ampak bolje obe, kot nobeden

lep vikend vsem skupaj

lp, Kira

Pozdravljena Babi!

Marmelado sem naredila pretežno iz rdečih grenivk(ker se čudovito lupijo),malo pa sem dodala mandarin in eno pomarančo.Na koncu sem dolila malo pomarančnega likera.Delala sem povsem brez želina,a mi je lepo želirala.

Lep pozdrav

nina šurbek fošnarič

Hej!Prav to me je zanimalo.Zelina nikoli ne uporabljam,ker meni brez njega marmelada vedno lepo zelira.V teh receptih je tudi alternativa za uporabo zelina. So res dobre marmelade iz agrumov in tudi za peciva uporabne. Lep pozdrav Babi

Kira, hvala in lep dan Ti želim. Pa kamlu na branje

Lep pozdrav! Tita, ker sem se tudi jaz odločila, da bi letos delala marmelado iz grenivk, bi te prosila, če mi lahko napišeš vse tvoj postopek izdelave marmelade…koliko sladkorja, moraš grenivke zmiksati, koliko časa si kuhala…..

Zelo lepo bi te prosila, če ti seveda ni odveč, da napišeš celoten postopek!

Veliko užitkov ob prihajajočih praznikih!

Pozdrav MK!

Rdeče grenivke najprej olupim,tudi belo kožico kar gre v primerjavi s pomarančami popolnoma enostavno.Olupljene krhlje nisem noč miksala; kakor sem jih olupla,tako sem jih pustila.Na 1 kg že olupljenega sadja sem dala malo manj kot 1 kg sladkorja in kuhala cca pol ure do 45 mun,odvisno on željene gostote( če malo dlje kuhaš pride gostejše).Na koncu sem dodala če cca 0,5 dcl pomarančnega likerja in marmelada je nared.

Dober tek

nina šurbek fošnarič

Tita najlepša hvala za dodatne nasvete! Bom danes preizkusila in upam, da mi bo marmelada uspela!

Lepe praznike!
MK

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close