Marketplace na fb- ali kdo pozna te finte?
Dala sem oglas, da prodajam omare. In zdaj se mi oglašajo neki fake profili. Ime in namesto priimka ime kakšnega kraja v Sloveniji (npr. Bled, Kamnik, Kranj..)
Da bodo kupili.
Naj dam svojo telefonsko in naslov, da mi bodo z DHL poslali po kurirju denar in da bo Dhl prevzel omare zanje.
Ko skopiram profil v iskalnik, mi ne najde profila. Ga ni! Ne piše mi samo en. Več jih je. Imajo različna imena in isti kraj namesto priimka.
In iskalnik ne najde nobenega. Jaz pa si lahko dopisujem z njimi.
Meni je vse skupaj čudno.
Je kdo tukaj, ki je že dal te procese skozi?
In – kako se je izteklo? Zakaj bi lahko šlo pri tem?
Ve kdo?
Lahko pa je res prava oseba.
Kamnik je pogost priimek v Sloveniji.
https://sl.wikipedia.org/wiki/Kamnik_(priimek)
Mogoče se kdo tudi piše Bled.
cvetapom, 08.01.2022 ob 18:00
Res je, to je nateg pod različnimi imeni.
Hvala. Zanima me, na kak način me lahko ogoljufajo?
Radi bi moj telefon in naslov. Kamor naj bi poslali kurirja z gotovino.
Ki bi prevzel predal denar in potem prevzel robo?
Ve kdo, kako to izpeljejo? Če pripelje gotovino DHL – je denar ponarejen?
Potrebujejo moj naslov in telefon ? To se vendar s par kliki najde.
Na kakšen način prevarajo ljudi?
na sončni strani, 08.01.2022 ob 19:05
Hvala. Zanima me, na kak način me lahko ogoljufajo?
Radi bi moj telefon in naslov. Kamor naj bi poslali kurirja z gotovino.
Ki bi prevzel predal denar in potem prevzel robo?
Ve kdo, kako to izpeljejo? Če pripelje gotovino DHL – je denar ponarejen?
Potrebujejo moj naslov in telefon ? To se vendar s par kliki najde.
Na kakšen način prevarajo ljudi?
Ne nasedaj”! Ne dajaj nobenega naslova, niti ltel. ptevilke. Oz
ohrani svojo zasebnost oin ne dajaj preveč podatkov, 08.01.2022 ob 22:04
Ne nasedaj”! Ne dajaj nobenega naslova, niti ltel. ptevilke. Oz
ne vem, zakaj je požrlo celo moje sporočilo:
… nadaljevanje: bodi previdna pri takih- komuniciraj izrecno najprej pisno, da se dogovorite – če so res “resni”, se pa dogovoriš za prevzem na kakšnem parkirišču – niikakkor ne vabi nikogar na dom, kar prodajaš in kar se lahko da v prtljažnik in odpelje na parkirišče prodat. niso ravni varni časi. Spremljajo , kaj vse prodajaš, morda jim kaj zadiši, ko te ne bo doma, imajo naslov in “hop”, pobasali bodo ( če nisi ravno v bloku za dvojnimi zavarovanimi vrati).
Jaz ne prodajam več na Marketplace – večinoma so mi kontaktirali zadnje dva meseca samo Albanci ( It zadeve, določene otroške stvari – vse kar ni treba kombija ravno za odvoz). Svari noben klump, tudi znamke, da se razumemo.
Samo še na Bolhi prodajam – nikoli ne dam dejanskega stanja kraja mojega bivanja ( zasebnost!)- se mi še vedno zdi najbolj varno – tudi na Prodajko nič več. Ker so sami neresni, fehtarji, veliko jih je x google translejt prevodi v SLo…. Bodi previdna, ne dajaj svojega naslova kar tako neznancem, nit kakšnih številk kreditnih kartic za nakazila; morda osebni račun, pa še to po tistem,ko se dokončno dogovorite; najbolje inh najraje osebni prevzem nekje na kakšnem parkirišču v množici ljudi; če pa že po pošti, pa z vnaprejšnjim nakazilom kupnine na tvoj račun – pa jim častiš tisto poštnino če že; ker je veliko nategunov, ker hočejo po pošti “po povzetju”, potem pa sploh ne prevzamejo in imaš dvojne stroške ( še dodatno poštnino).
ohrani svojo zasebnost oin ne dajaj preveč podatkov, 08.01.2022 ob 22:19
ne vem, zakaj je požrlo celo moje sporočilo:
… nadaljevanje: bodi previdna pri takih- komuniciraj izrecno najprej pisno, da se dogovorite – če so res “resni”, se pa dogovoriš za prevzem na kakšnem parkirišču – niikakkor ne vabi nikogar na dom, kar prodajaš in kar se lahko da v prtljažnik in odpelje na parkirišče prodat. niso ravni varni časi. Spremljajo , kaj vse prodajaš, morda jim kaj zadiši, ko te ne bo doma, imajo naslov in “hop”, pobasali bodo ( če nisi ravno v bloku za dvojnimi zavarovanimi vrati).
Jaz ne prodajam več na Marketplace – večinoma so mi kontaktirali zadnje dva meseca samo Albanci ( It zadeve, določene otroške stvari – vse kar ni treba kombija ravno za odvoz). Svari noben klump, tudi znamke, da se razumemo.
Samo še na Bolhi prodajam – nikoli ne dam dejanskega stanja kraja mojega bivanja ( zasebnost!)- se mi še vedno zdi najbolj varno – tudi na Prodajko nič več. Ker so sami neresni, fehtarji, veliko jih je x google translejt prevodi v SLo…. Bodi previdna, ne dajaj svojega naslova kar tako neznancem, nit kakšnih številk kreditnih kartic za nakazila; morda osebni račun, pa še to po tistem,ko se dokončno dogovorite; najbolje inh najraje osebni prevzem nekje na kakšnem parkirišču v množici ljudi; če pa že po pošti, pa z vnaprejšnjim nakazilom kupnine na tvoj račun – pa jim častiš tisto poštnino če že; ker je veliko nategunov, ker hočejo po pošti “po povzetju”, potem pa sploh ne prevzamejo in imaš dvojne stroške ( še dodatno poštnino).
zakaj mi požre sporočilo, ko omenim A l b a n ce ?
Forum je zaprt za komentiranje.