Marinirane ribe za vroce dni
…ko si zazelimo skuhati stvar enkrat, pa da bi trajalo vsaj z dva obroka, imam en dober recept, ki smo ga letos preizkusili na morju.
V vodo damo na rezine narezano cebulo in petersilj, spustimo noter lusk in notranjosti ociscene lokarde (kot skuse) ki naj imajo tam cca 400 gr vsaka, kuhamo od trenutka ko zavre, 4 min – Pustimo v tem, da se ohladi
Ocistimo za rokami, iz vsake ribe dobimo 4 lepe bele filete.Nalozimo v plitvo posodo, pokapljamo s sokom limone, posujemo z na grobo nasekljanimi kaprami (iz kisa) in cez zalijemo z olivnim oljem.Pustimo cez noc, da se dobro napoji, spominja na ribji carpacio.
Jaz sem poleg tega naredila za enkrat
dve solati : krompirjevo z rdeco cebulo in olivcem in iz mladega, tankega strocjega fizola z balzamicnim kisom,olivcem drugic
pa kar s skruhom na plazi.
Pa smo jedli dva dni, lahko bi tudi dlje, v hladilniku zdrzi baje do tedna.
Ker bi rada recept(angl) poslala prijateljici v tujino, vas prosim za pomoc , lokarde bi prevedla v MECKEREL FISH, kako pa kapre (v kisu) – hvala vnaprej vsem!
lp in lepo poletje
Eka, tole si tako lepo napisala. Pri nas ribe bolj ali manj jem samo jaz, jih pa pogrešam. Zato prav iščem takšne reči, da lahko enkrat naredim in je za večkrat, saj vemo, kako težko je skuhati en obrok.
Ali misliš, da bi tole šlo tudi s kakšnimi drugimi ribami? Najbolj dostopne so mi postvi…
Glede kaper zares ne poznam prevoda, nisem od stroke :-))
Kapra kot začimba je “caper”. Vložiti v kis je “to pickle”. “Pickled capre” bi bile torej kapre v kisu (tudi v razsoli, kar je enako v redu).
LP Mimi
Ja, lokarde so neke vrste skuse, s postrvmi pa glede kuhanja nimam izkusenj.Se pa skuse obcasno dobijo.Res je dober recept, meso ostane cvrsto, kar imam jaz rada.
Mimi, prevod sem ze poslala, dala sem caper in vinegar, prejemnica je itak respekt kuharica, bo razumela…
Lucynda, tudi jaz poznam tvoj nacin, pa mi je tale s kuhanjem vsec ravno zaradi manj dela.
Naj bo pa olja toliko, da so fileti pokriti, pa se za kruh tunkat ne zmanjka.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.