Najdi forum

Mapa Perftech

Zdravo,

ali mi lahko kdo svetuje; namreč ali je možno brez posledic pobrisati mapo c/windows/perftech. V mapi Perftech so namreč same čudne exe datoteke, računalnik, ki je nov, pa mi dela blazno počasi. Ali je to povezano in kako rešit problem počasnosti?

Hvala za pomoč.
pozdrav
Nina

Tudi jaz imam v mapi prefetch en program, ki je sumljiv. Lahko ga vidite v priponki. Tudi mene zanima, če se v tej mapi da ugotovit prisotnost virusov….

Verjetno si mislila mapo prefetch…

To je mapa, ki jo windowsi uporabljajo pri zagonu in nalaganju samega operacijskega sistema in/ali aplikacij (odvisno od nastavitev).

Načeloma je ta mapa namenjena hitrejšemu nalaganju windowsov in ostalih aplikacij, ni pa ponavadi krivec za počasno delovanje sistema.

Vsebino mape lahko komot zbrišeš, ker polkna ne znajo vedno počistit za seboj programov, ki so se poganjali le enkrat. Se bo pa mapa zopet napolnila z datotekami.

@ Vito, če se je ob zagonu polken zagnal tudi virus, potem se lahko zgodi, da je njegova kopija tudi v tej mapi.

Res je, v tej mapi pri nekaterih kar mrgoli virusov, običajno imajo nenavadna imena, ala: rhhghtfy5.exe.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close