Manualna medicina-kam in cene
Več oseb mi je že predlagalo pregled pri Vladimirju Borisov.Imam strahovite bolečine v kolenih ,stopalih ter ledven del hrbtenice.Bila sem na magn. resonanci v Valdoltri ,pokaže mi obrabo diskov,osteohondrozo ,premik L5.Po tem izvidu so mi samo napisali,da je zdravljenje zaključeno-še začelo se ni haha.
Ker tako trpim in sem na zaldiarju,brufenu in po prvem vsa omotična prosim za nasvet.
Borisov,Vladimir Kotov ali še en ki odgovarja na med over net pri manualni medicini?
Prosim za priporočila,vaše izkušnje in seveda kakšno so cene pregledov,terapij.Hvala in lep dan.
Poišči kakšnega dobrega osteopata, ne kostolomcev, predvsem pa spremeni življenjski slog.
Moji mami je osteopatinja po terapiji zabičala (ima podobne težave kot ti), da mora takoj ukiniti ves gluten, sladkor in mleko, potem pa naprej. In če se drži tega, je stanje ful boljše.
Kot prvo, Kotov in Borisov nista nobena kostolomca, ampak NEVROLOGA z dodatnim izobraževanjem za manualno medicino… Bila sem pri Kotovu ni nikjer ni nič pokalo 🙂
Sicer pa je pri Kotovu v Mogy-ju cena 50 za prvi pregled, nato pa terapije po 35 EUR (15 – 20 minut), tisti ki odgovarja na forumu je iz iste firme, samo v Mariboru (Kotov pa v Ljubljanski podružnici). Meni je v akutni fazi njegova masaža pomagala, zdaj pa telovadim kot nora in me križ ne boli več…
Te pa moram žal razočarat (ne vem, kako ti nihče ni tega povedal), da če so diski obrabljeni, ti jih noben maser ne bo spravil nazaj v prvotno stanje, žal… maser lahko stanje popravi v toliko, da zmehča zakrčene mišice (ki so ob hrbtenici zelooo pogosto), jih mogoče za malenkost postavi bolj na pravo mesto in ti da navodila naprej za telovadbo (tako je bilo pri Kotovu).
Moja mami pa sicer hodi h Krylovu, se mi zdi, da je veliko boljši kot Kotov (ta je precej nekomunikativen), je pa precej dražji, 80 EUR (cela ura) in če bi sama imela hujše težave, bi šla sigurno k njemu, ker je moji mami že nekajkrat zelo pomagal (boleča kolena, ramena, križ).
A ja, tudi meni so napisali premik L5, pa je po VSAKODNEVNI telovadbi zadnjič fizioterapevtka ugotovila, da se mi je že precej popravilo stanje… (po enem mesecu)
Avtor ledvene bolečine prenehale
Najprej sem šla v Valdoltro na pregled osnovni.Poslana na pregled h kirurgu,ta je bil več na mobilcu kot pri meni in me napotil na EMG-meje normale,ter na MR. .In potem dobim izvid domov in po 1m še mnenje kirurga v 2 stavkih in sicer TENS na boleča mesta in naj ne dvigujem več kot 7 kil.Sem mislila ,da bom vsaj osebno govorila z zdravnikom in ga vprašala kam za boga pa naj še grem.
Če 10 min sedim za mizo potem rabim par minut ,da spet shodim.Da ne govorim o nočeh ,ki so prepredene z neznosnimi bolečinami v kolenih ,nartu,golenici.Eh ja sita sem že zdravnikov ,vidim pa ,da mi osebni zdravnik sploh ne verjame -sem mu že povedala v tej smeri.In en fant mi je svetoval naj grem k dr. Borisovu in naj pustim te zdravnike,ker druzga kot filal tablete ne bojo nardil.Najhujš ponižanje zame je pa izjava da imam vse v glavi in si domišljam.OMG -takrat me je pa sesulo.
In se ne dam,bom šla pa drugam
Ta ma cene gor, kako kaj je pa ne vem, še čakamo na datum, verjamem pa tistemu ki mi ga je priporočil da je dober
Forum je zaprt za komentiranje.