Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice manjše smučišče

manjše smučišče

Živjo,

potrebovali bi nekaj majhnega za začetnika in enega, ki že enkaj zna.

lp,
Zala

kaj pa tole :

http://www.ski-javornik.si/

Prav to smo “sprobali” v ponedeljek in imeli smo se super. Proge ravno pravšnje za večjega in poligon za ta malega. Priporočam!

Mi gremo z našima dvema kar v Bohinj, smučišče Kobla je odlično.
Spimo pa pri družini Tripič, ker imajo povezane sobe in fleksibilen jedilnik- večerjaš lahko kadarkoli tekom dneva.
Pa še popuste za smučarske karte in v Vodnem parku Bohinj.
http://www.hotel-bohinj.si

Čao.

Na Kobli smučamo že več kot 10 let, ampak moram reči, da je vse že precej zastarelo (mi
sicer nismo zahtevni smučarji), za otroke (sploh tiste, ki delajo prve korake na smučeh) pa na smučišču ni prav nič. Če se ne bodo malo posodobili, se bojim, da smučišča tam kmalu ne bo več. Žal – iz več razlogov: lega (edino smučišče, ki je dostopno tudi z vlakom), ob slabem vremenu pride v poštev Vodni park, kar precej gostinske ponudbe (na samem smučišču sicer kar malo pod nivojem), pa drsanje,….

Tale je pa dobra. Kobla odlično smučišče?
Naprave so muzejske, dodatna ponudba pa tud nekaj 10 let zaostaja.
Večina večjih in srednje velikih smočišč v Sloveniji ponuja več, veliko več, čeprav nimajo tako dobrih naravnih pogojev kot Kobla.

Meni se zdi, da je ravno Kobla primer kako uničiti smučišče. Imajo odlične naravne pogoje (teren jim omogoča tako lahke, srednje kot tudi težke proge, pa veliko višinsko razliko med zgornjim in spodnjim delom smučišča itd..), zelo solidne povezave (vlak, cesta do skoraj sredine smučišča, dovolj prostora za parkirišča,…).
In pri vsem tem imajo muzejske naprave, katerih kapaciteta jim ne omogoča preživetja. Morali bi se zgledovati recimo po Cerkenem in posodobiti naprave, saj jih le to lahko reši bednega konca, ki jih sicer čaka.

Smučišče Rudno je za začetnike zelo primerno, še bol pomembno pa je, da so cene smučarske karte zelo ugodne. Začetniki težko izkoristijo dražjo karto na večjem smučišču.

Ima kdo izkušnje s smučiščem Kandrše Vidrga?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close