manjse pridobivanje teze
Pozdravljeni
Imam puncko staro 5 tednov, s katero se dojiva. Rojena je bila s tezo 4.100kg, najnizja pa je bila 3.800, imela pa je tudi povisan crp(19). Dojiva se ves cas in pocasi je pridobivala na tezi, in pa tudi izgubila in nazaj pridobila. Bila je tudi ptehlajena, jaz pa sem imela ciscemje cisce in vrocino. Pri 4 tednih je prisla nazaj na porodno tezo. Ker so vsak dan bile plenicke polulane in pokakane, ona dobre volje, se nisem prevec obremenjevala s stevilkami. Tudi ce sestejem, je v 4 tednih pridobila 500g, le da to ni za pediatra zadovoljivo, saj sva sedaj komaj prisli na porodno tezo.
Pediater mi je svetoval, naj po vsakem podoju dodam AM in kontrolo crp. Poskusila sem dodati AM, vendar ni spila veliko, hkrati se pa tudi bojim, da bi potem zavracala dojko. V enem tednu od pregleda je pridobila 300g, 2x z AM, kar se meni zdi super. Razen seveda pedaitru. Je rekel, da je lepo pridobila, vendar bi na njeno starost morala imeti vec. Dodelil mi je tudi patronazno, da jo bo 2 meseca hodila vsak teden vagat.
Torej, sama bi rada dojila, ker ni tezav z dojenjem ampak mi stroka vliva nezaupanje vase in me nervira z vsemi temi stevilkami. Tudi me jezi, da mi vsiljujejo AM, ce pa ne bi dojila, bi me pa forsirali z dojenjem. Zacaran krog..
Puncka je vredu, razigrana, ni sitna, ko je budna isce dojko in ji dam, tudi veckrat. Rada bi dojila, me pa zanima tudi mnenje kaj naj pocnem..saj z dojenjem je pridobila dovolj, le za zdravstveno stroko ne.
Zvezdica**, 31.10.2021 ob 21:18
Torej, sama bi rada dojila, ker ni tezav z dojenjem ampak mi stroka vliva nezaupanje vase in me nervira z vsemi temi stevilkami. Tudi me jezi, da mi vsiljujejo AM, ce pa ne bi dojila, bi me pa forsirali z dojenjem. Zacaran krog..
Puncka je vredu, razigrana, ni sitna, ko je budna isce dojko in ji dam, tudi veckrat. Rada bi dojila, me pa zanima tudi mnenje kaj naj pocnem..saj z dojenjem je pridobila dovolj, le za zdravstveno stroko ne.
Kaj je tebi pomembneje, da je otrok zdrav inprimerno raste ali da si ti super mama, ki doji?
Sori, da je otrok v enem mesecu komaj nazaj na porodni tezi, je pac premalo in mu je treba dodajat hrano!
Zdaj dodajas in se deklica lepo redi.
Kaj je problem?
kaj ti je pomembnejse, 31.10.2021 ob 21:43
Kaj je tebi pomembneje, da je otrok zdrav inprimerno raste ali da si ti super mama, ki doji?
Sori, da je otrok v enem mesecu komaj nazaj na porodni tezi, je pac premalo in mu je treba dodajat hrano!
Zdaj dodajas in se deklica lepo redi.
Kaj je problem?
Pridobila je z dojenjem, am sem dodala2x, spila je 10ml. Silit je ne morem. Samo nevem, zakaj tako kompliciranje, ce pa je z njo vse ok.
vasih malo traja, da steče dojenje. Morda si sposodi tehtnico za dva tedna… drugace pa, ce je mala zadovoljna in zdaj pridobiva na teži…
Jaz sem imela malo drugacen problem. CR otrok 750g črpanje in hranjenje preko sondice vendar ni imela sesalnega refleksa… zal. Nekaj casa sem uspesno črpala potem je mleko usahnilo. Je pa narascalo, pocasi ampak je…
Zdaj pa je ze velika punca malo pred puberteto in vse je ok.
Kaksnim malo traja da steče… če pa pride patronažna, pa tudi nobene škode.
Vse dobro ?
Zvezdica**, 31.10.2021 ob 21:50
Pridobila je z dojenjem, am sem dodala2x, spila je 10ml. Silit je ne morem. Samo nevem, zakaj tako kompliciranje, ce pa je z njo vse ok.
Oprosti, ampak 100x raje vidim, da zdravnik komplicira in me poslje na 100 pregledov in uvede 100 preventiv, kakor pa da zamahne z roko!
Super, da z dojenjem pridobiva na tezi, torej vama je steklo!
Na tvojem mestu bi bila pa se naprej pozorna in budno spremljala napredek, ce se ustavi, bi dodala hrano brez vsakega pomisleka!
kaj ti je pomembnejse, 01.11.2021 ob 00:08
Oprosti, ampak 100x raje vidim, da zdravnik komplicira in me poslje na 100 pregledov in uvede 100 preventiv, kakor pa da zamahne z roko!
Super, da z dojenjem pridobiva na tezi, torej vama je steklo!
Na tvojem mestu bi bila pa se naprej pozorna in budno spremljala napredek, ce se ustavi, bi dodala hrano brez vsakega pomisleka!
Izcrpaj si prednje mleko, ki je bolj vodeno in naj pije samo mastno.
Magari pri enem podoju iz obeh josk.
Tudi ti jej dovolj mocno hrano in kolicinsko dovolj. Sedaj se ni cas za hujsanje.
Forum je zaprt za komentiranje.