Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Manipulator in lažnivec

Manipulator in lažnivec

Spet izmišljena zgodbica! Če vi bila resnična, bi objavila njegove podatke! Da mu še katera ne nasede, se celo še katera javi! Če ne objaviš pomeni, da ga podpiraš v njegovih dejanjih.

Odgovor na objavo uporabnika
james črn, 22.01.2022 ob 20:57

to še kako drži, 22.01.2022 ob 20:50

to še kako drži, 22.01.2022 ob 20:40

hahaha haha, 22.01.2022 ob 19:05

to še kako drži, 22.01.2022 ob 18:20

Kdo je, 22.01.2022 ob 18:08

Napiši njegove inicialke in iz kje je

Če misliš moj prispevek – ne, ne bom zapisala njegovih inicialk, niti od kod je. Zato, ker imava skupne že polnoletne otroke in jim ne želim še dodatno ustvarjati stresa ob spoznanju, zakaj  in kako je pravzaprav razpadla njihova družina.  Želim, da imajo zasebnost vseeno, bre javnega obsojanja, so na njegov račun že doživljali tudi medvrstniško nasilje., ker se je javno vedelo, čigavi potomci so.

Slovenija je majhna – se hitro izve in prepozna, brez da se na javnem forumu zapiše, za koga gre.

Opisuješ patološkega narcisa (preberi si Lasca ali Žižka na to temo). Otroštvo nima take veze kot jo ti pripisuješ, še več, večina novodobnih patoloških narcisov izhaja iz urejene družine, kjer je bil otrok alfa in omega, projekt, okoli katerega se je vse vrtelo. Ki so ga starši ves čas hvalili, mu bili na razpolago, ki mu ni bilo treba ničesar narediti doma, ki je dobil vse, kar je hotel…Če je tvoj tip izhajal iz družine, v kateri ni čutil ljubezni in kjer se z njim niso ukvarjali, je to kvečjemu vzrok za to, da se zdaj vsem udinja in je prostovoljna deklica za vse, ne pa za to, da je manipulator in lažnivec ter patološki narcis.

Tudi varanje nima veze samo po sebi. Eni patološki narcisi varajo, drugi ne. Bistvo PN je, da je vse pomembno samo navzven, v družbi, kako se pokažeš ljudem. Kako te vidijo drugi. Taki si omislijo trofejne žene, ki mu jih bodo drugi zavidali. Poročijo se, ker se to pričakuje, z ženo, ki je navzven temu dorasla in zaradi katere mu bo status v družbi zrasel. To so plitki ljudje, žena sama po sebi jih ne zanima, otroci ga ne zanimajo, vse je v službi tega, kako ga bo družba videla. Gredo čez trupla, goljufajo in kradejo, bistvo je samo, da te ne dobijo. Bolj ko si nagrebeš keša protizakonito, večja faca si.

Ampak PN nima veze z izhodiščno temo, kjer gre za tipa, ki ima ženo in dve ljubici. Tu gre lahko samo za zdolgočasenost, premočno potenco in kot so že rekli, odvisnost od seksa in osvajanja. Vlečeš napačne povezave.

V  družini ta otrok ni bil alfa in omega; če bi bil, bi se starša več ukvarjala z njim v ranem otroštvu, pa se nista. Zato tvoja pripisana definicija PN ni ustrezna. Je pa njegov poslovni učitelj primer tipičnega PN, kot ga ti opisuješ in ki ga je modeliral več kot 20 let, primarno za svojo korist, si ga dobesedno podredil, premodeliral njegove možgane v svojo poslovno korist, da je lahok deloval tm, kjer se sam ni smel več pojavljati, stegovati. NJega je uničil praktično dokončno njegov poslovni učitelj, mecen, PN, ki je ravno potreboval eno tako gnetilno vodljivo osebo, kot je bil moj bivđi pafrtner. In uničil njega in njegovo družino.

Ne pišem tudi o varanju v času zveze.

Replika je bila avotrici “no”, ki je napisala, da gre za moškega, ki od mame ni dobil določenih potrditev.

v osnovi pa gre bolj za SOM – Shizoidno osebnostno motnjo. ( gre za potomce vdirajočih staršev v njihov osebni protor, ker otrok v tem primeru ne more izoblikovati trdnega in čvrstega občutka sebe) ; to pa se je dogajalo –  npr. pretirani nadzor in prepovedi s strani matere v zgodnji adolescenci, bolj pomembna družba prijateljev in več druženja z njimi tudi v astni hiši, kot druženje z otrokom, ki se je zapiral v svojo sobo in bil v svojem “fantazijskem” svetu – je tudi edinec ).

vsi bluzite in se delate pametne. ti lohk osebo spoznaš sm če si znjo v stiku. vse ostalo je brezvezno šloganje enih bab ki so včeraj pogledale en youtube video in iz tega doktorirale.

Umiri se malo, pa rpavilno preberu, komu in koga scitriraš.

je napisano v moje prvem sporočilu, da sem sobivala s to osebo XX let; in zagotovo jo bolj poznam za 4imi zidovi v zasebnosti, brez maske, kot bi jo morda tudi strokovnjak psiho stroke na njuni “kavč seansi”. Ki bi ga spoznaval  in predalčkal na podlagi  teorije.  Kaj pa je teorija  npr. par mesecev  razgovorov pri takemu, ki se načrtno zna vnaprej pripravit, proti sobivanju s takim XX let? Ker se tak zna pripraviti in “scat pelje” tudi psihiatra na taki seansi, ker je vedno en korak pred njim, ker se strenira, nauč,  npr. preveri  če so kakšni testi in jih prej reši, si jih pridobi.. Ker tudi psihiater ni z njim sobival za 4imi stenami, ti pa si vnjegovi intimi, ko un popusti in se pokaže v pravi luči, zato je teoretiziranje iz knjig in študij  pri pogovorih pri strokovnjakih v takem primeru neučinkovito -ker bodo taki še vedno ščitili tisto svojo temno plat -razen, če strokovnjaki  doma nimajo enakega za 4imi stenami, da bi lahko tudi iz prakse vedeli, kako bodo shendlali takega manipulatorja.

V njegovi glavi je nekaj narobe, v tvoji pa tudi nekaj ni v redu da si nasedala na puhlice in ga nisi bolje spoznala preden si se zapletla. Denar in dobra pozicija zameglita vid.

to še kako drži, 22.01.2022 ob 22:20

Umiri se malo, pa rpavilno preberu, komu in koga scitriraš.

je napisano v moje prvem sporočilu, da sem sobivala s to osebo XX let; in zagotovo jo bolj poznam za 4imi zidovi v zasebnosti, brez maske, kot bi jo morda tudi strokovnjak psiho stroke na njuni “kavč seansi”. Ki bi ga spoznaval  in predalčkal na podlagi  teorije.  Kaj pa je teorija  npr. par mesecev  razgovorov pri takemu, ki se načrtno zna vnaprej pripravit, proti sobivanju s takim XX let? Ker se tak zna pripraviti in “scat pelje” tudi psihiatra na taki seansi, ker je vedno en korak pred njim, ker se strenira, nauč,  npr. preveri  če so kakšni testi in jih prej reši, si jih pridobi.. Ker tudi psihiater ni z njim sobival za 4imi stenami, ti pa si vnjegovi intimi, ko un popusti in se pokaže v pravi luči, zato je teoretiziranje iz knjig in študij  pri pogovorih pri strokovnjakih v takem primeru neučinkovito -ker bodo taki še vedno ščitili tisto svojo temno plat -razen, če strokovnjaki  doma nimajo enakega za 4imi stenami, da bi lahko tudi iz prakse vedeli, kako bodo shendlali takega manipulatorja.

to ti zdj samo sebe opisuješ. jz ti že prav citiram. bit žrtev je tut manipulacija.

Anonimno 6474, 22.01.2022 ob 22:22

V njegovi glavi je nekaj narobe, v tvoji pa tudi nekaj ni v redu da si nasedala na puhlice in ga nisi bolje spoznala preden si se zapletla. Denar in dobra pozicija zameglita vid.

preberi dobro – ob vstopu v zvezo je bil nepopisan list , kar pomeni tudi, da ni imel  niti še nobene kariere, ne premoženja, nič.  GOv orimo torej o zvezi, ki je trajala XX let, ne pa 5 let….Oba na enakopravni ravni vstopila  takrat v zvezo.   da ne bi slučajno s tem tvojim zapisanim “denar in dobra pozicija zameglita vid” ciljala na kakšen sugha daddy sindrom ali lepljenje na denarnice. Noben nalovdanjež ni bil – takega niti nisem želea, sem jih poznala, so se vrteli okoli mene pa sem jih namerno odbijala.

To počnejo današnje mlade, ko lovijo denarnica sponzorja zato se vam ta film takoj odrti pred očmi in vse posplošujete. Jaz sem še iz prejšnjega stoletja,  poštena in moralna oseba, tako sem bila vgojena.  Tudi tukaj z leti nastane prepad, ko pride do razhoda goede spoštovanja morale in kršenja le-te. Take osebe pa tudi namerno prikrivajo svoj čustveni status  ob vstopu v zvezo toliko časa, dokler imajo  in potrebujejo od tebe osebno korist – lahko traja  tudi 10, 15 let.  Ne rešp tega na začetku pogruntani -so tako zverzirani in spretno prikrijejo, ker to potrebujejo za svoje plezanje po drugih. In tudi bil je že prej 1x poročen.

Zelo na mestu je izjava, da sta v zvezo vstopila enakovredno in iz enakih pozicij. Ne bi bilo slabo o njej premisliti iz večih zornih kotov.

james črn, 22.01.2022 ob 22:39

to ti zdj samo sebe opisuješ. jz ti že prav citiram. bit žrtev je tut manipulacija.

Nobena žrtev nisem,  sem moralna zmagovalka.  In ker otroci niso trpeli, sami so povedali da so imeli lepo otroštvo, to je pa najbolj pomembno -d a niso doživljali oni stresa. Sem bila pa njegova druga žena; prvo je tudi manipulativno izkorišal,  še predno sta bila sploh poročena, tudi njenega očeta, ko še sploh ni bil njegov tast; sem izvedela to šele kasneje v nekje 15 .letu zakona, ne od njega, iz drugih zanesljivih virov.

Izmišljeno, 22.01.2022 ob 21:07

Spet izmišljena zgodbica! Če vi bila resnična, bi objavila njegove podatke! Da mu še katera ne nasede, se celo še katera javi! Če ne objaviš pomeni, da ga podpiraš v njegovih dejanjih.

Žene, ki smo sobivale s takimi nismo neumne, da bi javno objavljale njihova imena na nekem forumu.  Nobena izmišljena zgodba ni. Če ga prepoznaš,  pa tudi nič narobe. Imena in priimka ne bo.

Zakaj bi pa to pisala?

Tkole

Ni izmišljeno!

Ne vidim razloga, zakaj bi ga javno izpostavljala! Za vsakega raste palca, tudi za njega!

Jaz sem imela in se imam čustva do njega, ker nisem bolnik, brez čustev.

Lepo sem napisala, da iščem odgovore, da bom lažje šla čez to.

Predvsem odgovore zakaj sem se jaz kot jaz zapletla s takim človekom?

Vse kar lahko rečem je to da ni iz Lj, ni iz Gorenjske in ni iz Primorske niti Dolenjec. Tko!

to še kako drži, 22.01.2022 ob 23:09

Žene, ki smo sobivale s takimi nismo neumne, da bi javno objavljale njihova imena na nekem forumu.  Nobena izmišljena zgodba ni. Če ga prepoznaš,  pa tudi nič narobe. Imena in priimka ne bo.

Tocno tako!

Ostanimo vendar na neki humani ravni.

Opisuje tudi problematiko, debatirano v tej temi:

.https://www.24ur.com/novice/slovenija-v-stiski/za-vse-so-krivi-drugi-jaz-s-tem-nimam-nic.html

Sploh ne opisujem nekega določenega tipa, kot rečeno, to ni moja “definicija PN”, pač pa Lacheva in posledično Žižkova. Pravim samo, da ne moreš samo na podlagi tega, da otrok v otroštvu ni bil ljubljen, sklepati, da gre za patološkega narcisa. Ker kot rečeno Lasch meni, da na tovrstno patologijo ne vpliva bistveno, kakšne odnose je nekdo imel s starši.

Vendar pa ljudje prepogosto preberete kakšno knjigo za samopomoč, neke brošure, kjer se opisuje določeno delovanje ljudi, ki naj bi imeli neko newage motnjo, to preslikate na ljudi, ki jih poznate, in evo, tašča je MOM, svak je NOM, svakinja je “toksična oseba”, tast je pa PN. Seveda smo samo mi sami super in brez vseh diagnoz.:))

Ste kdaj pomislili, da je takole lepljenje oznak in pavšalno postavljanje diagnoz pravzaprav nekašna bergla nam, da lažje odpustimo. Saj z diagnozo nekako prisilimo sami sebe, da sprejmemo drugega v smislu, da takšen pač je in si ne more pomagati, kar smo z diagnozo sebi podkrepili?

hahaha haha, 23.01.2022 ob 14:46

Sploh ne opisujem nekega določenega tipa, kot rečeno, to ni moja “definicija PN”, pač pa Lacheva in posledično Žižkova. Pravim samo, da ne moreš samo na podlagi tega, da otrok v otroštvu ni bil ljubljen, sklepati, da gre za patološkega narcisa. Ker kot rečeno Lasch meni, da na tovrstno patologijo ne vpliva bistveno, kakšne odnose je nekdo imel s starši.

Vendar pa ljudje prepogosto preberete kakšno knjigo za samopomoč, neke brošure, kjer se opisuje določeno delovanje ljudi, ki naj bi imeli neko newage motnjo, to preslikate na ljudi, ki jih poznate, in evo, tašča je MOM, svak je NOM, svakinja je “toksična oseba”, tast je pa PN. Seveda smo samo mi sami super in brez vseh diagnoz.:))

ne moreš enačit teorije s prakso tistih in takih ki tudi tukaj opisujejo svoje izkušnje, ki so s temi osebami sobivale 10, 15 in več let?

To  je enako, kot obravnava odvisnika od drog – kako bo strokovnjak ki obravnava odvisnika od drog vedel, kaj je to npr.  “flash” ali pa “turkey”, kakšen filing, ki mu ga opisuje oseba, če ga pa sam nikoli ni doživel?  Meni je zaupal en dokaj znan slovenski strokovnjak,  ko so mu po službeni dolžnosti pripeljaliov obravnavo osebe in ki je delal z mladimi odvisniki, da je probal pač “večino” zadev, ker drugače ne more vedet, o čem mu razlagajo- tako pa na svoji koži pozna posldice in rezultate in nikakor ni enako, kot to opisuje strokovna literatura.

Tako da sorry – teoretično navajanje tvojih “Lachov in Žižkovov” ne pije vode – razen e sami niso bili prikriti, osebe s temi MOMi…

Prostozidar212, 23.01.2022 ob 15:29

Ste kdaj pomislili, da je takole lepljenje oznak in pavšalno postavljanje diagnoz pravzaprav nekašna bergla nam, da lažje odpustimo. Saj z diagnozo nekako prisilimo sami sebe, da sprejmemo drugega v smislu, da takšen pač je in si ne more pomagati, kar smo z diagnozo sebi podkrepili?

Določenih stvari iz naslova dejanj takih oseb z MOMi se ne da odpustiti, žal – pozabiš pa lahko.Ker so te načrtno, hote , zavedajoč zavajali izkoriščali, potiskali tudi v čustveno, nekateri pa tudi v finančno in eksistenčno krizo.

Sploh pri nekaterih MOM osebah ki so po razhodu še kako maščevalne, zasledujoče, ki ti patološko ne pustijo dihati živeti normalno, nekaterim, ki so z njimi sobivali pa  ne preostane drugega, kot da se preselijo, zamenjajo identiteto ( tudi ime, ne samo priimek). Ja, so tudi taki, ne dogaja se to samo v filmskih scenarijih.

Tak da- nikakor ne odpuščanje v vsakem primeru.

Peavijo, da duševno tdrava oseba ob osebi s t.i. mejno ali narcisoidno ali shizoidno in kolikor jih še je, zgolj zamahne z roko in gre delat, kar je treba. Ampak je pa prava redkost, da se duševno zdrava oseba sploh speča s kom rakšnim. V pretežni meri pa gre za zvezo dveh kompatibilno nefunkcionalnih posameznikov..

LM Zidani most?

Prostozidar212, 23.01.2022 ob 16:02

Peavijo, da duševno tdrava oseba ob osebi s t.i. mejno ali narcisoidno ali shizoidno in kolikor jih še je, zgolj zamahne z roko in gre delat, kar je treba. Ampak je pa prava redkost, da se duševno zdrava oseba sploh speča s kom rakšnim. V pretežni meri pa gre za zvezo dveh kompatibilno nefunkcionalnih posameznikov..

Spet “pravijo”……

Zveza postane nekompatibilna šele ko se pomotoma oseba z namerno prikrito “MOM” razkrije, jo druga oseba odkrije, razkrinka, spozna, kdo je pravzaprav v resnici.  Ker se ji je oseba z MOM namerno toliko lasa prikrivala in bi se ji še dlje, če bi ji uspevalo.

Saj ko si mlad, zaljubljen, tega ne veš, ne moreš vedeti, ne vidiš, ne znaš niti prepoznati…. nimaš takrat še osebne izkušnje , kot jo pridobiš kasneje v zvezi s tako osebo……taki MOMpa to še posebno izkoristijo, namerno se povlečejo vase, prikrivajo, ker vedo, da rabijo zdravo osebo poleg sebe, za javni imidž, za sorodnike in sosede, za javno kuliso, da bodo prepoznani kot dobri, normalni, zgledni…..  pridobijo s tem 5 in več let v neki zvezi in zavajajo poteno in zdravo osebo še naprej. Predno jih zdrava oseba spregleda, traja, lahko veliko let. Zveza dozoreva. Skupno sobivanje pokaže, razkrije namerno prikrito ozadje.  Zato nikakor ne gre za dve nefunkcionalni osebi, ki naj bi “trčili kot magnet” že na začetku – ena je že izprijena, pokvarjena, prikrita prišla v zvezo, druga čista, zaupljiva, nedolžna….. Ker jo je oseba z MOM tudi namerno iskala, poiskala.

nikakor ne vedno, 23.01.2022 ob 15:54

Določenih stvari iz naslova dejanj takih oseb z MOMi se ne da odpustiti, žal – pozabiš pa lahko.Ker so te načrtno, hote , zavedajoč zavajali izkoriščali, potiskali tudi v čustveno, nekateri pa tudi v finančno in eksistenčno krizo.

Sploh pri nekaterih MOM osebah ki so po razhodu še kako maščevalne, zasledujoče, ki ti patološko ne pustijo dihati živeti normalno, nekaterim, ki so z njimi sobivali pa  ne preostane drugega, kot da se preselijo, zamenjajo identiteto ( tudi ime, ne samo priimek). Ja, so tudi taki, ne dogaja se to samo v filmskih scenarijih.

Tak da- nikakor ne odpuščanje v vsakem primeru.

Glede zasledovanja opisuje pa svojo izkušnjo pa v tej temi avotirca, ki ima težavo z osebo z MOM:

.https://forum.zurnal24.si/forum/tema/ze-pol-leta-me-zasleduje-22528074/

za vas, avtor Prostozidar 212……

loči že teorijo od dobre stare prakse, 23.01.2022 ob 15:48

ne moreš enačit teorije s prakso tistih in takih ki tudi tukaj opisujejo svoje izkušnje, ki so s temi osebami sobivale 10, 15 in več let?

To  je enako, kot obravnava odvisnika od drog – kako bo strokovnjak ki obravnava odvisnika od drog vedel, kaj je to npr.  “flash” ali pa “turkey”, kakšen filing, ki mu ga opisuje oseba, če ga pa sam nikoli ni doživel?  Meni je zaupal en dokaj znan slovenski strokovnjak,  ko so mu po službeni dolžnosti pripeljaliov obravnavo osebe in ki je delal z mladimi odvisniki, da je probal pač “večino” zadev, ker drugače ne more vedet, o čem mu razlagajo- tako pa na svoji koži pozna posldice in rezultate in nikakor ni enako, kot to opisuje strokovna literatura.

Tako da sorry – teoretično navajanje tvojih “Lachov in Žižkovov” ne pije vode – razen e sami niso bili prikriti, osebe s temi MOMi…

Praviš torej, da so psihologi in psihiatri, ki leta in leta delajo z osebami s psihičnimi težavami, nesposobni teoretiki, ki pojma nimajo o ničemer. In knjige, ki jih nekateri najboljši izmed njih pišejo, so brezvezne. Da moraš biti shizofrenik, da bi lahko postavil diagnozo shizofrenija in da se moraš zadevat, da bi razumel narkomane. Kaj pa te knjige, na podlagi katerih si ti označil neko osebo za MOM ali NOM ali PN itd.? A ti psihologi in psihiatri, ki so spisali te knjige, so pa okej? Vedo, o čem pišejo? Zakaj torej lepiš diagnoze, ki so si jih oni izmislili, ljudem okoli sebe, če meniš, da so zgolj nesposobni teoretiki? Malo skačeš sama sebi v zelje?:)) Če torej ne verjameš v teoretike tipa Lasch, ki so si izmislili te diagnoze, zakaj potem verjameš v samo diagnozo?

Jaz sem pa po drugi strani prepričan, da je na horuk lepljenje nekih diagnoz osebam, s katerimi živimo, po tem, ko smo prebrali neko knjigo na to temo, popolnoma napačno. Kot prvo, čisto možno, da smo ji nalepili napačno diagnozo, kot drugo pa se s tem hočemo sami sebe zavarovati, češ, z menoj je vse okej, krivda je na njem, ki ima to motnjo že leta. On je za vse kriv. Pa čeprav si ne more pomagat. Resnica je ponavadi taka, da sta za tango potrebna dva. Sploh za tisti, ki traja leta in leta.

nikakor ne vedno, 23.01.2022 ob 16:54

Glede zasledovanja opisuje pa svojo izkušnjo pa v tej temi avotirca, ki ima težavo z osebo z MOM:

.https://forum.zurnal24.si/forum/tema/ze-pol-leta-me-zasleduje-22528074/

za vas, avtor Prostozidar 212……

Ljudem, ki rinejo v težave, nato pa pričakujejo, da jih bo družba zaščitila pred njih posledicami, ponavadi prilepimo nalepko neodgovornosti.

Če temeljito pogledamo oba vedenjska vzorca, se bo kmalu pokazalo, da sta si sila podobna. Tako njegov, kakor njen. Razlika je zgolj v izkazovanju, oz. pozicioniranju znotraj trikotnika vlog. Kdo pa se ukvarja s trm, kako prenehati igrati igro?

Pojdi na pašnik in poglej. To je moški, ki je na stopnji: ovna, bika, kozla. Poglej kako je v čredi. najlepši in najmočnejši oplodi največ samic. On je zelo srčen, želi da se njegovi geni čim bolj razširijo. A pa je ta tip nek superjorec, očitno je, saj si se ti zaljubila v njega ne mi. Ti moraš nam povedat, kaj si videla na njem. In za kaj ga zdele pogešaš, če si to nam napisala, kar nam si? Nekaj je na njem, da hočete bit vse z njim. Sosedovega Frančka, ki noro hrepeni samo po tebi pa ne opaziš? Al pa če te tale oplodi, živiš pa zu unim levakom iz sosedove vasi? Važni so dobri geni.

Shizoid je pogosto samotar, bolj distančen in čustveno hladen, ker se izogiba odnosom in nima socialnih veščin kot ekstrovertiran narcisist , ki je promiskuiteten (materinski kompleks), dramatičen, šarmanten, očarljiv in zna zmanipulirati ljudi oz. ženske  s svojim pristopom, imidžem, zapeljivim govorjenjem (laganjem) itd.

matias, 24.01.2022 ob 22:41

Shizoid je pogosto samotar, bolj distančen in čustveno hladen, ker se izogiba odnosom in nima socialnih veščin kot ekstrovertiran narcisist , ki je promiskuiteten (materinski kompleks), dramatičen, šarmanten, očarljiv in zna zmanipulirati ljudi oz. ženske  s svojim pristopom, imidžem, zapeljivim govorjenjem (laganjem) itd.

Ne ni res, imaš tudi tretjo obliko: Prikriti tip shizoidne motnje

Prikriti tip shizoidne motnje
Obstaja še ena oblika shizoidne motnje, tako imenovani prikriti tip.

Ti ljudje navzven ne kažejo značilnih simptomov shizoidne motnje. Prikrito shizoidne osebe se utegnejo zdeti družabne in imajo bogate socialne stike. Kažejo se kot ekstrovertirane oziroma družbeno vključene v okolje. sNavadno imajo stabilno zaposlitev in znance, s katerimi se družijo, vendar z njimi ne spletejo globokih čustvenih vezi; svoja čustva ohranijo strogo ločena od čustev drugih, v varnosti svojega notranjega sveta. Lahko izražajo številne občutke in imajo veliko socialnih stikov, v katerih pa ne pride do čustvene izmenjave, saj zgolj igrajo vlogo, v katero pa niso osebno vpleteni. V formalni komunikaciji utegnejo biti zelo dejavni in celo spretni, če pa nekdo poskuša z njimi vzpostaviti tudi čustvene stike, se umaknejo in zaprejo. V primerjavi z odkritim tipom so spolno dejavnejši, saj premorejo boljše socialne spretnosti, ki so potrebne za spogledovanje in navezovanje stikov, vendar je njihova seksualnost navadno povsem ločena od čustev.”

.https://www.psihoterapija-ordinacija.si/dusevne-motnje/osebnostne-motnje/shizoidna-osebnostna-motnja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close