Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika mango&avokado

mango&avokado

Vidim reklamo iz Lidla za mango in avokado, cena zelo ugodna 39 eur. Nisem še v življenju tega jedla, bi kupila za probo, pa me zanima, a vi pogost to kupujete. Kakšen oks sploh ima mango ain avokado. A se to samo olupi in poje, ali pa se kaj iz tega naredi.

Mango se olupi in poje. Ima tako oranžno “meso”, če je pravilno zrel, je sladek in res dober. Lahko ga kupiš tudi v kompotu. Uporablja se tudi za razne sladice, kot npr. breskev.

Avokado prepoloviš, meso je zelene barve. Mi običajno potem z žličko izdolbemo “meso” v male koščke, dodamo sladkor, majčkeno limone in majčkeno ruma in to je to. Avokado je sam po sebi precej brezveznega okusa, zato potrebuje dodatno obdelavo.

Eowin, hvala za pojasnilo.
Glede avokada, kot dodatek k avokadu, nimam doma ruma, imam pa limono, belo in črno vino, medico in teranov liker. Misliš, da bi kaj od tega pasalo v avokado?

Jaz mago jem kot sadje, avokado pa kot zelenjavo. Najraje ga dom na solato, zrezanega na koščke. Dober mi je tudi namaz iz pretlačenega avokada, malo soljenega in z dodatkom malo limoninega soka.

Živi in pusti živeti

Tudi jaz tako kot Gretka. Drugače si lahko narediš guakamole (poglej recept na kulinariki), dober je tudi pretlačen, tuna, sol in aceto balsamico.

Lahko pripraviš pa piščanca z mangom in avokadom. Skuhaš piščančja prsa s koščkom svežega ingverja v vodi. Ohladiš. Vmes narežeš avokado in mango na kocke, nato še skuhanega piščanca. Malo avokada, ki ti ostane okoli koščice zmiksaš s paličnim, oljčnim oljem, malo limoninega soka, soljo in baziliko in vse skupaj preliješ in zmešaš in dodaš pe listke bazilike. Dobiš izvrstno hladno solato. Zelo okusno in primerno za razne pogostitve. Npr. lahko nadevaš v liste witlofa in postrežeš kot zelo privlačno predjed.

Avokado moraš pustit, da se ti čisto zmehča – šele potem je dober za jest. Lahko ga potem kar direktno namažeš na toast.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close