mandlji s kurjim mesom
Hojla, uporabila sem iskalnik za jed, ki bi jo popestrili mandlji.pa nisem nič našla oz. same sladke jedi z mandlji.
V eni knjigi sem prebrala da mandlji zelo pašejo s kuretino, imam jih tudi ZELO rada in še pred kratkim sem jih jedla v kitajski restav. (piščanec z mandlji). Jed je bla super, mandlji so bili zraven, vendar so imeli zlo fin okus.
No, da ne bom več težila: zanima me, ali poznate kako dobro piščančjo jed z mandlji …? Vam bom zlo hvaležna.
Smo pa doma že enkrat prakticirali “srajčke”-paniran puran z lističi mandljev (dobro), a rada bi še kak vaš recept, izkušnjo z mandlji.
Hvala!
Tole sicer ni s kurjim mesom, je pa zanimiva in zelo dobra jed (za pogostitve, narezke): mandlje brez maščobe popražimo v ponvi, da rahlo porjavijo. Nato jih “filamo” v suhe slive brez koščic (po enega v vsako, namesto koščic), zavijemo v rezino hamburške slanine, zapnemo z zobotrebcem, popečemo, da je slanina hrustljava in postrežemo.
hoj, Zala!
V tej kitajski nimajo na bone, je še kar draga, vendar odličen okus jedi, res.
Jaz sm prej jedla v kit. na dolenjski (smer rudnik, bus št.3), v kit.restavraciji Zhong Hua, kjer so zlo prjazni, majo na bone in je dobro. Men je blo večinoma všeč, čeprav zdaj, ko poznam to kit. v Šiški, grem raje v to, če pa sm suha pr dnarju, pa na bone na dolenjsko:).
Ta kitaj. v Šiški je v smeri mercator centra (največjega merc.) oz. blizu Litostrojske ul., če veš kje je…
Ti še natančneje sporočim.
Forum je zaprt za komentiranje.