Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika mandlji s kurjim mesom

mandlji s kurjim mesom

Hojla, uporabila sem iskalnik za jed, ki bi jo popestrili mandlji.pa nisem nič našla oz. same sladke jedi z mandlji.
V eni knjigi sem prebrala da mandlji zelo pašejo s kuretino, imam jih tudi ZELO rada in še pred kratkim sem jih jedla v kitajski restav. (piščanec z mandlji). Jed je bla super, mandlji so bili zraven, vendar so imeli zlo fin okus.
No, da ne bom več težila: zanima me, ali poznate kako dobro piščančjo jed z mandlji …? Vam bom zlo hvaležna.
Smo pa doma že enkrat prakticirali “srajčke”-paniran puran z lističi mandljev (dobro), a rada bi še kak vaš recept, izkušnjo z mandlji.
Hvala!

Na maslu sem prepražila na listane mandelne in zabelila kuhano zelenjavo.

živi in pusti živeti

O, vem, da je dobro; postrvi tudi. Tako perutnino sem jedla v indijski restavraciji. Delala pa se nisem. Lp

zanimivo, hvala, megi P:). bom poskusla.
Užijte sonček!lp

Delala sem že oz. pohala pišč. prsa z mandeljni ali pa z sezamom. Narediš vse isto kot za navadno paniranje (moka, jajca) samo da med drobtine dodaš sezam ali pa nalistane mandlje in ocvreš. Zelo dobro. Tako sem za rojstni dan imela pišč. prsa na tri načine in vsi so pohvalili.

larissa, bi lahjko razkrila v kateri kitajski restavraciji si to jedla? 🙂 Sliši se zelooo mamljivo…in tudi jaz obožujem mandlje
LP

Jaz v svojo verzijo piscanca po kitajsko zmeraj dam pol pesti na grobo zrezanih mandljev, prepražim, pretresem v skledo in dodam na koncu k popraženi zelenjavi in mesu.

pozdravček,
proxima

Zala, te mandlje sm jedla v kit.rest. v Šiški (a se kliče Kitajski zid?), upam, da je smo ena kitajska v Šiški:), bili pa so celi in sem pričakovala pač okus po mandljih, a je bil drugačen-res zlo fin. Jed pa je “piščanec z mandlji”.
LP

Tole sicer ni s kurjim mesom, je pa zanimiva in zelo dobra jed (za pogostitve, narezke): mandlje brez maščobe popražimo v ponvi, da rahlo porjavijo. Nato jih “filamo” v suhe slive brez koščic (po enega v vsako, namesto koščic), zavijemo v rezino hamburške slanine, zapnemo z zobotrebcem, popečemo, da je slanina hrustljava in postrežemo.

Da, Neni! Zelo dobro. S tem nam rad postreze nas prijatelj. Vsem je vsec!
Lp

larisaa, hvala za info – tole bom pa enkrat probala, zdaj ko sem v LJ. A mogoče veš, a imajo hrano tudi na bone?? Pa še nekaj bi te prosila – če lahko tako približno opišeš, kje se ta kit. restavracija nahaja, da bom vedela kam it, ker v Šiški se pa sploh ne znajdem (zaenkrat:)))
LP

hoj, Zala!
V tej kitajski nimajo na bone, je še kar draga, vendar odličen okus jedi, res.
Jaz sm prej jedla v kit. na dolenjski (smer rudnik, bus št.3), v kit.restavraciji Zhong Hua, kjer so zlo prjazni, majo na bone in je dobro. Men je blo večinoma všeč, čeprav zdaj, ko poznam to kit. v Šiški, grem raje v to, če pa sm suha pr dnarju, pa na bone na dolenjsko:).
Ta kitaj. v Šiški je v smeri mercator centra (največjega merc.) oz. blizu Litostrojske ul., če veš kje je…
Ti še natančneje sporočim.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close