Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Mandeljeve zvezdice – vprašanje za Babi

Mandeljeve zvezdice – vprašanje za Babi

Pozdravljena… Najprej voščim miren in radosti poln božićni dan! Naj vas sreča, zdravlje in veselje spremljata prav vsak dan v letu.
Zdaj pa vprašanje… Včeraj sem pekla mandeljeve zvezdice po vašem receptu…testo je bilo tako zelo masleno, da ga nisem mogla razvalajat in v pečici so se “stopile”. Kaj sen maredila narobe? Vseh sestavin sem dala točno po receptu. Nekaj jih je uspelo in so bile zares zelo okusne, samo preveč maslene in krhke.
Naredila sem tudi speculaas po vašem receptu…SUPER uspelo!

Zares hvala za pomoč in lep dan želim…

Hej,Tan! Vsa ta peciva z maslom(v bistvu krhko testo) zahtevajo malo prakse. Groba kasa mora biti res groba,maslo mora biti zelo marzlo,da je res trdo in narezemo ga z lesenim nozem in ce je le mogoce ugnetemo vsaj prvi del z njim. Roke so vedno tople in maslo se zacne topiti.Z rokami samo dokoncas.Z el.mesalnikom in multipraktiku- odpade(se maslo segreva).
Jaz imam samo v ta namen plosco iz marmorja,ki jo zunaj dobro ohladim in ja njej to delam.
Prostor mora biti tudi hladen in cimhitreje delati. V hladilniku naj se spet
testo ohladi in ne zvaljaj vsega naenkrat;odrezi kos,ostalo pusti v hladilniku.Delaj cimdlje od pecice. Res sta urnost in mrzel prostor prdpogoj;
tudi jajcka in moka naj bosta iz hladilnika.
Mogoce bi pa malo manj masla bilo tudi v redu.
Jaz sem jih ze veckrat uspesno naredila.

Nekako v isto skupino spadajo Islski piskoti in florentinske tortice.Te so sele super -postopek nekoliko tezji,ampak vse skupaj je kot iz skatlice;seveda povsod mandeljni in mrrrzlo maslo.
Ko bo konec decemberskih praznikov,bom napisala recept.

Ne misli,da se tudi meni kaj ne posreci.Ko sem prvic delala amarette,ni bilo noibenih kupckov,vse se je razlezlo,da smo potem lomili na koscke;
pojedli so pa vse in se bi jih.Za domaco rabo je bilo,za ponuditi pa …

Lep praznicni dan Babi

Ma zlata ste!!!! Za recepte pa se zares priporočam. Sem šele začetnik v “kukariji”, ampak…delam zelo rada in ob tem uživam…

Imam še eno vprašanje. Rada imam kojkošjo juho. Ko sem jo zadnjič naredila, je imela nek čuden vonj… Imate kakšne izkušnje s tem in kako jo vi naredite (kaj date noter, koliko časa kuhate…)?

Še enkrat res hvala!

Hej,Tan! Tu sem pa bosa.Kokosje juhe nisem ze dolgo kuhala in je nimam niti prevec rada.Vcasih je bila obvezna za mamice po porodu.Svoji mami sem zabicala,da ji ne bi padlo na pamet,da bi mi jo skuhala.
Vonj je lahko bil samo od mesa.Ne vem,kje si jo dobila,domaco ali kupljeno.
Na to bi ti dala najboljsi odgovor Evita.Ona ima svoje kokosi in verjetno tudi ve,kako se temu streze.
V Angliji sem pa kuhala juho iz puranjega mesa(nore krave) in je bila se kar uzitna z veliko zelenjave v njej.Iskala sem sicer kokos,pa so me vsi debelo gledali,povsod je bil samo “ckicken”,za” hen” se gospodinje niso vedele. Lep pozdrav Babi

Kaj pa ste delala v Angliji? Ko hodim po Kopru, vedno opazujem, če bi vas kje srečala (sem vas videla na slikah s srečanja…)… Res hvala za vse… Iskreno, občudujem vas, vaše znanje, razgledanost… Kako vam uspe vse to? Tanja

Tanja! Hcerka z druzino zivi v Angliji ze 12 let.Veckrat jo obisceva in sva tam bila tudi vec casa.Zdaj pa so vsi tukaj na obisku in je zelo lepo.Vnuk bo kmalu star 14 let.

Optimizem ste mi pa dali vi,mladi in ze zaradi vnuka moram biti z marsicem na tekocem.:))

Bo ze naneslo,da se bova srecali.Upam,da se bova peljali skupaj na naslednje srecanje.Prav? Lepo se imej Babi

Res jo je daleč zanesla pot… Ampak, ljubezen zbližuje razdalje, to gotovo velja!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close